Neler Yeni

Hangi B650 Anakart alınır?

ghosTR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Ahmet Eren Özkara
Anakart tercihi olarak hangisi alınır sizce? Uzun ömürlü olsun istiyorum veya bu fiyatlara önerdiğiniz başka bir anakart var mıdır?

Asus Tuf Gaming B650-E WiFi

MSI B650 Gaming Plus Wifi

MSI Pro B650-S WiFi AM5

theGladyator01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
187
İsim
HasHoca
Anakart tercihi olarak hangisi alınır sizce? Uzun ömürlü olsun istiyorum veya bu fiyatlara önerdiğiniz başka bir anakart var mıdır?

MSI Pro B650-S WiFi AM5
Bu modelde güzel hocam

fallegan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Doğukan Yazıcı
msi pro b650-s Wifi

Yani ben bunu kullanıyorum ama bir kaç gün oldu. Wifi 6, bluetooth 5.3 olması benim için önemliydi. 4 tane de ram slotu var ileride yükseltmeye açık. 2 ssd yuvası biri korumalı (sanrım soğutmalı).

ghosTR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Ahmet Eren Özkara
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu modelde güzel hocam
ikinizde aynı ürünü önermişsiniz sanırım. asus tarafında 8000 mhz , m2 Gen 5 olması ve wifi anteninin hareket ettirilebiliyor olması beni kendine çekti (odanın konumuna göre lazım olabilir). attığınız msi modelinde ise faz sayısının daha fazla olduğunu görüyorum sizce msi almam için beni kendine çekecek ekstra bir özellik var mıdır? hangi model daha uzun ömürlü ve yıllar sonraki yükseltmeler için daha iyi olur?

Aykut D.

80+ Gold

MSI Pro B650-S WiFi AM5
Asus tekler asus öneririm . Konuyu msı severler basmış.d .

ghosTR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Ahmet Eren Özkara
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
msi pro b650-s Wifi

Yani ben bunu kullanıyorum ama bir kaç gün oldu. Wifi 6, bluetooth 5.3 olması benim için önemliydi. 4 tane de ram slotu var ileride yükseltmeye açık. 2 ssd yuvası biri korumalı (sanrım soğutmalı).
bu model benimde hoşuma gitti ama dünden bugüne 700 lira artmış fiyatı. wifi ve bluetooth benim içinde önemli. peki asus modeli ile karşılaştırdığımızda hangisi daha mantıklı sence?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Asus tekler asus öneririm . Konuyu msı severler basmış.d .
asus çok içime sindi açıkcası ama kararsız kaldım. özellikle 8000mhz , m2 gen 5 yuvası ve taşınabilir wifi anteni çok hoşuma gitti. ilerki dönemlerdeki yükseltmeler içinde çok içime siniyor. sende asus var sanırım memnun musun?

Aykut D.

80+ Gold
asus çok içime sindi açıkcası ama kararsız kaldım. özellikle 8000mhz , m2 gen 5 yuvası ve taşınabilir wifi anteni çok hoşuma gitti. ilerki dönemlerdeki yükseltmeler içinde çok içime siniyor. sende asus var sanırım memnun musun?
Yaklaşık 1.5 senedir kullanıyorum en ufak problem yaşamadım overclock stabilitesi olsun boot süresi gayet iyi bir anakart .

Artıları:
Cam pcb ve kalın pcb
150c kondasatör
PCI 5.0 m2
Lotes işlemci soketi

Eksileri :
Fazı düşük sayıda . (b650-e modeli için geçerli)

Zaten çoğu ryzen işlemci anakarttan bağımsız olarak 6000mhz üzeri sapıtıyor 7200 mhz yada 8000 mhz reklam pazarlaması önerim bu modelini almanız .

ghosTR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Ahmet Eren Özkara
Yaklaşık 1.5 senedir kullanıyorum en ufak problem yaşamadım overclock stabilitesi olsun boot süresi gayet iyi bir anakart .

Artıları:
Cam pcb ve kalın pcb
150c kondasatör
PCI 5.0 m2
Lotes işlemci soketi

Eksileri :
Fazı düşük sayıda . (b650-e modeli için geçerli)

Zaten çoğu ryzen işlemci anakarttan bağımsız olarak 6000mhz üzeri sapıtıyor 7200 mhz yada 8000 mhz reklam pazarlaması önerim bu modelini almanız .
çok sağol sanırım bu iki asustan birini alacağım bu attığın için biraz daha bütçe ayırmak gerekiyor ama değer gibi

EsdeathSama

80+ Bronze
ikinizde aynı ürünü önermişsiniz sanırım. asus tarafında 8000 mhz , m2 Gen 5 olması ve wifi anteninin hareket ettirilebiliyor olması beni kendine çekti (odanın konumuna göre lazım olabilir). attığınız msi modelinde ise faz sayısının daha fazla olduğunu görüyorum sizce msi almam için beni kendine çekecek ekstra bir özellik var mıdır? hangi model daha uzun ömürlü ve yıllar sonraki yükseltmeler için daha iyi olur?
İhtiyaca göre değişir hocam. Gen 5 m2 almaya paranız yetiyorsa ne mutlu. O kadar hızlı m2yi güzel bir performansta kullanmak da meçhul. Overclock imkanı olarak msi daha iyi. Depolama olarak asus daha iyi. Sizin ne aradığınız önemli. Şahsen bu kadar iyi bir anakart bu fiyata kaçmaz. Daha fazla para verip wifi modeli olmayan b650 plus tercih etmeyin, wifi olan modelini tercih edin en azından paranın hakkını alırsınız.
Şahsi tercihim bios arayüzünü daha çok sevdiğimden ve gen5 ile işim olmadığından msi olurdu.

Aykut D.

80+ Gold
Overclock imkanı olarak msi daha iyi.
Cpu Z listelerine bakarsan bu yorumun oldukça yanlış .
İhtiyaca göre değişir hocam. Gen 5 m2 almaya paranız yetiyorsa ne mutlu.
Her teknoloji yeni olduğunda pahalı olur yakında ucuzlayacağı için ileriye dönük iyi bir yatırım olacaktır .
Daha fazla para verip wifi modeli olmayan b650 plus tercih etmeyin
Attığım wifi bulunan modeli .

Top Bottom