Neler Yeni

Hangi İşlemci Alınmalı

mehmeths

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Mehmet Şimşek
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji, Bilgisayar ve Donanım, Yapay Zeka, Yazılım, Çevrebirimleri
Bütçe
99999999
Selamlar kaç zamandır sistem toplamaya çalışıyorum parça parça ve bir kaç parçada özellikle aşırı kararsızım.
1. PARÇA İŞLEMCİ
2. PARÇA EKRAN KARTI
3. PARÇA İSE PSU
birde ekstradan bir şey daha merak ediyorum onuda soracağım anakart aldım fakat anakart ile alakalı olarak söyle bir duyum aldım sanırsam b650 serisi ile x670 veya x870 serilerinde özellikle AMD tarafında x3D işlemcilerde performansı çok etkiliyor mu merak ediyorum sanırsam bu x670 ve 870 lerde bulunan bir özellikten dolayı daha iyi performans alabiliyor muşuz bunu detaylı olarak bana yazabilecek ve anlatabilecek var ona göre işlemci seçimi yapacağım çünkü hem boşuna para vermek hem de israf olsun istemiyorum.
Aldığım anakart
MSI B650 GAMİNG PLUS WİFİ 6000Mhz ATX olan modeli
B650M GAMİNG PLUS WİFİ 7200+ modeli ile karıştırmayın.
Bu anakart da atıyorum 7800x3D veya 9800x3D gibi işlemciler kullanılabilir mi. İlla x670 870 serisi mi almak gerekiyor tam performans alabilmek için. Anakart performansı çok çok etkilemiyor denmişti youtube'da bununla alakalı çok video izledim. Sadece görünüş malzeme kalitesi ve zenginlik açısından slot zenginliği farkı var denmişti. İşlemci performansına etkisi çok denmişti.

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
426
İsim
efe araci
corsair rm850e psu bunu alın
ekran kartı rx7900xt (bütçe varsa)
işlemci 9800x3d indirimde 20k ve evet x3d serisi oyunlarda çoook etkiliyor performansı ve hayır giriş seviye bir ana kart bile yeterli olur 9800x3d için ama siz yine de b650 gaming plus modelini alın.
kaliteli ana kartlar soğutma blokları olsun daha çok ram ve m2 slotları olsun OC yapabilme imkanları gibi ve mhz destekleme gibi şeyler ile yukarı çıkar performansa aman aman etkileri yoktur ve zaten 6000mhzden sonra problemli çalışan ana kart çok.

mehmeths

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Mehmet Şimşek
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bütçe kısmını bilerek o şekilde yaptım size aklımdaki sistemide atabilirim bu arada ekran kartı kısmındaki kararsızlığım şu ki yapay zeka ile uğraşmak istiyorum, yani o alana biraz girmek istiyorum açıkcası oyun oynama ve video render edit montajın yanı sıra. Yayın veya Kayıt olayıda olabilir.
KASA: GAMEPOWER WARCRY VERTEX 3xARGB FAN ATX TEMPERLİ CAM KASA
ANAKART: MSI B650 GAMİNG PLUS WİFİ 6000mhz
RAM: XPG LANCER RGB 32GB 16x2 6400mhz ram ( anakart 6000 diyor fakat 7200 de kadar sanırsam hız aşırtması var o yüzden tercih etmiştim. Olmasa bile 6400 de kullanmam direk 6000'ne çekip o şekilde kullanırım tahminen.)
İŞLEMCİ SOĞUTUCU: DEEPCOOL AK620 DİGİTAL KULE TİPİ HAVA SOĞUTUCU
İŞLEMCİ:?
EKRAN KARTI:? ( amd serisi mantıklı geliyor rx serisi fakat yapay zeka desteği yok bir tık düşük alıp amd nin rx9000 serisinin gelmesini bekleyebilirim gelincede direk elimdekini satıp RX9000 serisine geçerim diye tahmin ediyorum yapau zeka desteği olacak deniyor ama bilmiyorum tabi. Gönlüm NVİDİA almak isterdi fakat fiyatlar aşırı absürt artmış yani 4070ti S 16gb modelinin fiyata baktım şok oldum. )
PSU: ? ( Verimli min 850w+gold )
SSD:? (1 tb Kingston Renegade düşünüyorum.)
Mesaj otomatik birleştirildi:

corsair rm850e psu bunu alın
ekran kartı rx7900xt (bütçe varsa)
işlemci 9800x3d indirimde 20k ve evet x3d serisi oyunlarda çoook etkiliyor performansı ve hayır giriş seviye bir ana kart bile yeterli olur 9800x3d için ama siz yine de b650 gaming plus modelini alın.
kaliteli ana kartlar soğutma blokları olsun daha çok ram ve m2 slotları olsun OC yapabilme imkanları gibi ve mhz destekleme gibi şeyler ile yukarı çıkar performansa aman aman etkileri yoktur ve zaten 6000mhzden sonra problemli çalışan ana kart çok.
@jombo

9800x3D benim hava soğutucu soğutur mu onu

baya iyi diyorlar soğutucuya ama bilemedim

uzun vadede hava soğutucu iyiymiş sanırsam

Basent

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
Barkın
Hocam tam anlayamadım ben kusuruma bakmayın. Oyun odaklı bir pc mi olacak bu yoksa yapay zekayla mı uğraşacaksınız?

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
426
İsim
efe araci
tabii ki 9800x3d aşşırı ısınan bir işlemci değil fakat bütçeniz var ise arctic liquid freezer 360mm öneririm 4900tlye bulabiliyorsunuz piyasanın en iyi FP sıvı soğutucusu.

mehmeths

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Mehmet Şimşek
İlgilendiği Kategoriler

mehmeths

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Mehmet Şimşek
İlgilendiği Kategoriler
tabii ki 9800x3d aşşırı ısınan bir işlemci değil fakat bütçeniz var ise arctic liquid freezer 360mm öneririm 4900tlye bulabiliyorsunuz piyasanın en iyi FP sıvı soğutucusu.
ben hava soğutucuyu aldım ama iade mi edeyim yani anlamadım, 9800x3d ile testlere baktım yeterli gibiydi :D

Kasa değiş fsp falan al.
o zor hocam alalı baya oldu değişim yapamam sanırım

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
426
İsim
efe araci
her ikiside olacak dengeli yani
hocam dengeli olucaksa amd kart almak çok daha iyi olucaktır eğer full yazılım yapay zeka deseydiniz nvidia önerirdim fakat dengeli olucaksa amd daha önde durur. 7900xt işinizi görür ama para derdiniz yoksa 9070xt de beklenebilir 6 marta.

mehmeths

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Mehmet Şimşek
İlgilendiği Kategoriler
Kasa değiş fsp falan al.
akvaryum tipi birde seviyorum baya güzel oluyor içini vs görmek

hocam dengeli olucaksa amd kart almak çok daha iyi olucaktır eğer full yazılım yapay zeka deseydiniz nvidia önerirdim fakat dengeli olucaksa amd daha önde durur. 7900xt işinizi görür ama para derdiniz yoksa 9070xt de beklenebilir 6 marta.
6 martta mı çıkış yapacak ? yani kesin türkiyede satışı olur mu 6 martta çıkış yapınca türkiye ye gelmesi ne zamanı bulur

Basent

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
Barkın
Bence de amd almak daha mantıklı bu aşamada

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
426
İsim
efe araci
akvaryum tipi birde seviyorum baya güzel oluyor içini vs görmek

6 martta mı çıkış yapacak ? yani kesin türkiyede satışı olur mu 6 martta çıkış yapınca türkiye ye gelmesi ne zamanı bulur
aynı fikirdeyim akvaryum kullanıcaksanız ekstradan 3 fan daha öneririm akvaryum kasaların bazıları yapısı gerepş çok iyi hava sirkulasyonu yapamıyor ama fan sayısını 6 ya çıkarırsanız normalinden bile iyi olur.

mehmeths

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Mehmet Şimşek
İlgilendiği Kategoriler
sanırsam yarın açıklanacak detayları 9000 serisinin

Top Bottom