Neler Yeni

Hangi mesleği seçmeliyim

Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
bedirhan
şuanda anadolu lisesine gidiyorum geçen sene sınıfta kaldığım için 9a gidiyorum meslek lisesine gitmeyi düşünüyordum otomotiv bölümüne gidecektim fakat doluymuş
mekatronik/elektrik/makine bu bölümlerin hangisine gitmeliyim sizce (10.sınıfta otomotive geçebilirim belki)

Dahası  
Reaksiyon skoru
872
İsim
Yuzarsef
mekatronik varken diğerlerini yazman üzücü.

Mr. Bean

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Mr. Bean
şuanda anadolu lisesine gidiyorum geçen sene sınıfta kaldığım için 9a gidiyorum meslek lisesine gitmeyi düşünüyordum otomotiv bölümüne gidecektim fakat doluymuş
mekatronik/elektrik/makine bu bölümlerin hangisine gitmeliyim sizce (10.sınıfta otomotive geçebilirim belki)
Makina İyidir .

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,962
İsim
Emir
Tamamen ilgin olan bolume git sonradan pisman olma

Dahası  
Reaksiyon skoru
872
İsim
Yuzarsef
hocam bölümlerin hangi işleri yaptığını bulamadım internette üniversite okumayabilirim
otomotiv okuyup araba tamir etmek istiyordum mekatronikte ne yapabilirim üni okumadan
her türlü mekanik, elektrik, elektronik cihazların bakım, onarım, üretim ve işletmesi konusunda mekatronik mühendisleri ve teknisyenleri arasında görev yapan ara elemandır. Bunun diploması ile az birazda kendini verirsen her işe girersin. En kötü BYD fabrikayı tamamladığında iş başvurusu yapar 50k dan fazla para alırsın. Bir çok akranından da düzgün bir hayatın olur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayriyetende kendini biraz sıkıp 2 yıllık myo okursan da iş imkanların aşırı artacaktır. Askere gittiğinde de astsubay olma yolun açılır ve askerde kalırsanda iha/siha teknik operatörü olma imkanın olur ve onlarda 60-100k arası para alırlar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
bedirhan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
her türlü mekanik, elektrik, elektronik cihazların bakım, onarım, üretim ve işletmesi konusunda mekatronik mühendisleri ve teknisyenleri arasında görev yapan ara elemandır. Bunun diploması ile az birazda kendini verirsen her işe girersin. En kötü BYD fabrikayı tamamladığında iş başvurusu yapar 50k dan fazla para alırsın. Bir çok akranından da düzgün bir hayatın olur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayriyetende kendini biraz sıkıp 2 yıllık myo okursan da iş imkanların aşırı artacaktır. Askere gittiğinde de astsubay olma yolun açılır ve askerde kalırsanda iha/siha teknik operatörü olma imkanın olur ve onlarda 60-100k arası para alırlar.
hocam otomotiv okuyup araba tamir etmek daha iyi geliyor kendi iş yerim ve kendi kararlarım olacağı için
bu sene elektriğe gidip seneye otomotive geçsem sizce iyi olurmu?

Dahası  
Reaksiyon skoru
872
İsim
Yuzarsef
hocam otomotiv okuyup araba tamir etmek daha iyi geliyor kendi iş yerim ve kendi kararlarım olacağı için
bu sene elektriğe gidip seneye otomotive geçsem sizce iyi olurmu?
Bir şey diyemem mekatronike git oradan geç bence geçmekte kararlıysan. Mekatronik geleceğin arabaları için bir bölüm otomotive gitsen 15-20 yıl ekmek yedirir mekatroniğe gitsen ölene kadar. Ama yok ben yazılımdır ıvırdır zıvırdır programlarla uğraşmadan ev+araba+köyde bir ev+yazlık alayım diye düşünen biriysen (bende öyle düşünüyorum) mekatronikten geçmen artı üstüne artı olacaktır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
bedirhan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bir şey diyemem mekatronike git oradan geç bence geçmekte kararlıysan. Mekatronik geleceğin arabaları için bir bölüm otomotive gitsen 15-20 yıl ekmek yedirir mekatroniğe gitsen ölene kadar. Ama yok ben yazılımdır ıvırdır zıvırdır programlarla uğraşmadan ev+araba+köyde bir ev+yazlık alayım diye düşünen biriysen (bende öyle düşünüyorum) mekatronikten geçmen artı üstüne artı olacaktır.
hocam ilk olarak yazılımı çok severim ilerideki mesleğim olacaktır istediklerim olursa bilişim seçicektim aslında ama okulda bilişim yok bu bir etken değil
ben bilişim alanlarında bir şirket kurmak istiyorum o yüzden diplomaya gerek yok kendim öğrensem yeter

ikinci olarak evet bende öyle düşünüyorum ama babam anlamamakta ısrarcı gelcekete elektrikli arabalar olucak onları tamir edemem diyorum anlamıyor yapıcak bir şey yok

3. olarak kendi işimi yapmam her zaman daha rahat olacağı için otomotivi mekatronikten daha iyi görüyorum
şuan anadoludan devam edip 10.sınıfta geçmemi istiyorlar konuşucağım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,028,072
Üyeler
162,905
Son üye
adanarepublic
Top Bottom