Sırayla bahsedecek olursam Unbound'da oynanış gece ve gündüz olarak ikiye bölünüyor, gündüz polislere çarpmadığın sürece peşine takılmıyorlar, takılsa da kolaylıkla atlatılabiliyorlar ancak gece adım başı her yarışta veya serbest gezintide takılabiliyorlar ve atlatması bazı trickler dışında çok kolay olmuyor. Gündüz yarışları sokak yarışı tarzında değil, sokaklardaki belirli kısımları kapatıp sadece yarışçılar ile yarışılıyor, oyunun asıl keyifli tarafı(şahsen) gece yarışları ancak onda da adım başı polisler çıkıyor, şahsen polisler eğlenceli gelse de bundan hoşlanmmıyorsan bu oyundan da çok hoşlanacağını düşünmüyorum. Grafikleri iyi, modifiye seçenekleri bayağı geniş ancak araç sürüşünü kesinlikle beğenmiyorum, ileri tuş sağ veya sol yaparak hemen hemen her araçla drift yapabiliyorsunuz, drift için özel modifiye edilen araçlarda da ayarı biraz kaçırılırsa araç çok saçma bir şekilde hareket ediyor, yalnızca online modda kullanılabilen drift kiti biraz zevkli olsa da sağ sol yapıp puan toplamaktan öteye geçmiyor, ikide birde mobil oyun olan asphalt tarzı nitro sesleri beni çok tilt etmişti, anime tarzı efektleride kişiden kişiye değişse de bana çok itici geliyor, müzikleri yine bence rezil derecede cringe ve kötü, kulak tırmalıyor. Zaten puanının karışık olmasının sebebi de muhtemelen bunlar.
NFS 2015 yani NFS'de yalnızca gece araç kullanılabiliyor, polisler oyunda var ama bütün NFS oyunları arasında en işlevsiz polisler, yakalanma ihtimalin yok, polis kovalamacası gereken görevlerde özellikle belirli bir süre polis tarafından kovalan görevleri işkence çünkü polislere kendini kaybettirmemen gerekiyor ki berbat yapay zekaya sahip polisler 100 metre öteden bile başka yöne gidip seni kaybedebiliyorlar. Polis kısmı dışında oyun online zorunluluk gerektiriyor, the crew'de olduğu gibi 10 yıl sonra eğer offline mod gelmez ise serverlerin kapanıp oyunun oynanamama ihtimali var, oyuncu sayısı şuan çok fazla değil ancak kolaylıkla server bulunabiliyor ki zaten yarışları botlar ile yapabiliyoruz. Body kit modifiye seçenekleri Unbound'da veya Heat'ta olduğu kadar çeşitli değil ancak az da değil, araç mekanikleri yine çok iyi değil ancak şahsen Unbound'dansa daha çok keyif aldım, özellikle drifti bana nispeten daha keylifli ve zorlu geliyor, oyunun grafikleri tek kelimeyle MUHTEŞEM, 2015'de yaptıkları bu grafikleri neden sonraki serilerde değiştirdiklerine anlam veremiyorum.
Payback'in araç sürüşü, drifti, hikayesi ve genel olarak oynanışı güzel. oyunun bence en büyük belki de tek eksi kısmı performans modifiyelerini kart sistemi ile yapmış olmaları, 3-4 farklı grupta modifiye kartları var ve bunlardan bir gruptan modifiye kartını yarış sonlarında veriyor veya oyundaki dükkanlardan yine rastgele alabiliyorsun, beni çok rahatsız etmedi ama hoş da değil, farklı bir şey denemişler ve oyunu da farklılaştırmış ancak iyi olduğunu düşünmüyorum. Polisler gün içerisinde peşine takılmıyor diye hatırlıyorum (emin olmak için oynanış vedeolarına bir bak istersen, benim hatırladığım böyleydi) ancak polis görevleri var ve gerçekten kolay değil yine de bunların dışında polislerle uğraşmıyorsun, ayrıca oyunda bi hikaye ilerleyişi de var bu da 4-5 farklı görev yaptığın için oyunu nispeten çeşitlendiriyor ve hikayesi fena da değil ki bence MW'den beri çıkan iyi hikayeli NFS oyunu olabilir, farklı yarış modlarına uygun farklı araçlar gerektiğinden sürekli farklı araçları geliştirmek için uğraştığından ve farklı tarzda yarışları farklı arabalarla yaptığından fazla tekrara da düşmüyor.
Benim şahsi görüşlerim bunlardı, online modlarını çok fazla oynamadığımdan bu konuda bir yorum yapamam.