Hangi OLED Alınmalı ?

emrhdrsn3

80+
Reaksiyon skoru
2
Lenovo Legion 27Q-10 OLED 67E1GAC1TK 26.5" 0.03 ms 2K Pivot 240 Hz OLED

Gigabyte GO27Q24 27" 0.03 ms 2K Pivot 240 Hz OLED

LG UltraGear 27GX704A 26.5" 0.03 ms 2K Pivot 240 hz WOLED

Lenovo Legion Pro 27Q-10 68CFGACBTK 26.5" 0.03 ms 2K Pivot 280 Hz OLED

Hz farkına bakmadan bu monitörlerden hangisini almalıyım ? Aynı fiyata önerdiğiniz başka varmı ? Tek istediğim düzgün görüntü ve uzun süre kullanım. Bir kere alıp uğraşmamak istiyorum. Ortalama bütçem de 23bin kadar

Hz farkına bakmadan bu monitörlerden hangisini almalıyım ? Aynı fiyata önerdiğiniz başka varmı ? Tek istediğim düzgün görüntü ve uzun süre kullanım. Bir kere alıp uğraşmamak istiyorum. Ortalama bütçem de 23bin kadar
qd istersen lenovo legion pro 27q-10
woled istersen 27gx704a-b

Yanma riskini en aza indiren hangisi ? Haftada birkaç gün birkaç saat Lol Pubg Chrome takılıyorum. Alıp uzun süre garantiyle falan uğraşmadan kullanmak istiyorum. Görüntü kalitesi ve uzun ömür önceliğim.

Yanma riskini en aza indiren hangisi ? Haftada birkaç gün birkaç saat Lol Pubg Chrome takılıyorum. Alıp uzun süre garantiyle falan uğraşmadan kullanmak istiyorum. Görüntü kalitesi ve uzun ömür önceliğim.
yanma hemen olacak bir şey değil, hepsi için garanti bittikten sonra başlayacak burn in

Qd oled mi yoksa woled mi almalıyım ? Legion pro ile LG arasında hangisi daha iyidir ?

Qd oled mi yoksa woled mi almalıyım ? Legion pro ile LG arasında hangisi daha iyidir ?
WOLED daha burn-in riskli, QD-OLED daha garanti. uzun süre kafam rahat kullanayım dersen daha mantıklı.

WOLED daha burn-in riskli, QD-OLED daha garanti. uzun süre kafam rahat kullanayım dersen daha mantıklı.
Lenovoda düz ve pro arasındaki 4500TL fark yaratacak bir durum varmı? Tayfun bey pro modelini öneriyormuş sanırım bu fiyat farkına değecek bir şey varmı ?

Lenovoda düz ve pro arasındaki 4500TL fark yaratacak bir durum varmı? Tayfun bey pro modelini öneriyormuş sanırım bu fiyat farkına değecek bir şey varmı ?
Pro model hem sdr hem de HDR da daha parlak. HDR da trueblack modunda %30, Peak1000 modunda %40 daha parlak. Sdr da keza yine benzer. Düz modelde Peak1000 modu da bulunmuyor. Fark hdr için kesinlikle verilir. Eğer Netflix aboneliğin vs varsa pro da Dolby visonda var işe yarayabilir. Ama pc gaming hdr da bir işe yaramaz
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Lenovo artıları
Siyaha yakın detay
Renk hacmi
Renk parlaklığı
Homojenlik
Yansıma işleme

LG artıları

HDR da daha parlak
ABL ile uğraşmazsın daha iyi HDR deneyimi sunar
Işık altında siyahlar tam siyah
Işıkta macenta tonu olmaz
Bir tık daha net ekran yüzeyi (trueblack glossy vs semi glossy)
Kolay temizlenen kaplama

Tandem Woled Gen2, Burn in koruması kendiliğniden var belirli bir süre üstü kullanımda otomatik bakım yapıyor
Yakınlık sensörü var sen ekran başından kalktığın anda kapanıyor windowsu veklemeden
32.000 bandında bir monitör eğer OLED istiyorsanız QD-Oled Penta Tandem (2k için halen model yok) veya Tandem Woled Gen 2 panel olarak tercih etmenizi tavsiye ederim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tandem Woled Gen2, Burn in koruması kendiliğniden var belirli bir süre üstü kullanımda otomatik bakım yapıyor
Yakınlık sensörü var sen ekran başından kalktığın anda kapanıyor windowsu veklemeden
32.000 bandında bir monitör eğer OLED istiyorsanız QD-Oled Penta Tandem (2k için halen model yok) veya Tandem Woled Gen 2 panel olarak tercih etmenizi tavsiye ederim
Edit: 23.000 e alacağnız paneller eski qd oled gen 1 2 veya woled gen 1 2 olacaktır. Güncel bir model istiyorsanız bütçenizi çıkartmalısınız. Şahsen burn in işi şaka değil. Koruma önemli günde 7 8 saat kullanan biriyseniz oled kullanmanız sıkıntı olacaktır.

Son düzenleme:
Geri