Hangi Ram Uyumlu Olur ?

metamorph

80+
Reaksiyon skoru
19
Arkadaşlar merhaba. HP Victus 16-D1047NT marka model dizüstü bilgisayarıma 8GB ram takviyesi yapacağım. İçini açıp baktığımda halihazırda Samsung'un 8GB rami takılı. Akakçe den baktığımda Samsung'un aynı özelliklerdeki rami diğerlerine göre çok daha ucuz ama uyumlu olur mu bilmiyorum? Bilen biri aydınlatırsa çok makbule geçer.
Bilgisayara takılı ram 8GB DDR5 4800 MHz CL40. Aşağıda Samsung ve Kingston marka ramlerin linklerini bırakıyorum onlara baktım ama fiyat farkı var aralarında.

Arkadaşlar merhaba. HP Victus 16-D1047NT marka model dizüstü bilgisayarıma 8GB ram takviyesi yapacağım. İçini açıp baktığımda halihazırda Samsung'un 8GB rami takılı. Akakçe den baktığımda Samsung'un aynı özelliklerdeki rami diğerlerine göre çok daha ucuz ama uyumlu olur mu bilmiyorum? Bilen biri aydınlatırsa çok makbule geçer.
Bilgisayara takılı ram 8GB DDR5 4800 MHz CL40. Aşağıda Samsung ve Kingston marka ramlerin linklerini bırakıyorum onlara baktım ama fiyat farkı var aralarında.

Kupon filan bulup bunu 4k'ya alabilirsin, senin diğer ram 4800 mhz ve laptop bu kadar desteklediği için 4800 mhz'de çalışacaktır

Kupon filan bulup bunu 4k'ya alabilirsin, senin diğer ram 4800 mhz ve laptop bu kadar desteklediği için 4800 mhz'de çalışacaktır
Hocam taktiktan sonra uyuşmazlık / mavi ekran vs gibi bir sorun çıkmaz mı acaba? Neye göre emin olabilirim bundan acaba ? Değerleri tutuyor evet ama emin olamadım

Hocam taktiktan sonra uyuşmazlık / mavi ekran vs gibi bir sorun çıkmaz mı acaba? Neye göre emin olabilirim bundan acaba ? Değerleri tutuyor evet ama emin olamadım
Hocam voltajları filan aynı, yüzde %90 uyumlu olur ama yine de takmadan emin olamayız, iadenin kolay olduğu amazon gibi bir yerden alabilirsin ya da bunu alabilirsin.

''Bilgisayara takılı ram 8GB DDR5 4800 MHz CL40''
Bunun tam olarak marka ve model bilgisi lazım. CPU-Z ile de bir bakın
Aynı marka, aynı, model aynı frekans, aynı gecikme değerleri, aynı voltaj...
Bulabilirseniz uyumsuzluk açısından, işlerin ters gitmesini en aza indirebilirsiniz. Yine de %100 garantili uyumluluk olmayacaktır. Risk barındırır.
Farlı zamanlardaki üretimlerde kullandıkları chip setlerin farklı olma ihtimali yüzünden

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,198,999
Üyeler
190,495
Son üye
RosieSmith
Geri