Xiaomi markasına güvenim sonsuz. 2019 da Mi Mix 2 modelini almıştım. Arka kapak seramik görünümlü plastik çerçevesi metaldi. Kasa gayet dayanıklı bir yapıda, ekran, hoparlörler, mikrofon her şeyi gerçekten kusursuzdu. O zamanın amiral gemisi gibi bir şeydi. 800-900$ dan satışa çıkmıştı telefon, bana 3K gibi bir şeye mal oldu. Xiaomi den uzunca bir zaman vazgeçmeyi düşünmüyorum.
Şu anda telefon değiştirdim, malum dolar kuru ve Xiaomi nin Türkiye de fazlasıyla tutulmasıyla fiyatları yükseldi telefonlarının. Denemek için Poco X5 Pro 5G aldım. Her şey güzel ama komple plastik. Elde hissiyatı mesela güzel ama en azından 12K verdiğim bir cihazın metal çerçeveli olmasını beklerdim. Belki iç kısımdan dayanıklı yapmışlardır ezilme bükülmeye diyeceğim ama internette videolarını gördüm şaşırdım. Ortadan ikiye eliyle kırabiliyor adamlar.
Günümüz telefonlarında bence bütün telefonlarda metal çerçeve olması gerekli. Yıllar önce HTC Desire model bir telefon kullanmıştım. Telefon cebimde yıllarca dura dura yamulmuş bariz eğrilik vardı. O deneyimden sonra metal çerçeveli telefon tercih edeceğim demiştim ama günümüzde markalar ucuza kaçacak diye metal çerçeveyi koymuyorlar plastik kullanıyorlar.