Hangi ülkede yaşamak isterdiniz?

Azerbaycan insallah ileride sag sol diye bolunmez cidden baya uzulurum insallah hep boyle kalir valla ulkede ne multeci var ne tarikat cemaatcilere hosgoru var ve ayriyeten buyuk cogunluk asiri turkcu milliyetci sadece ekonomi sikinti oda asya ulkeleriyle bir bizdede olan birsey birde aliyevin soyundan olanlara torpil var diye biliyorum rüşvet ile.
O kadarıda olsun işte değil mi?
Rüşvet olmayan torpil olmayan ülke varmı ki?
Bi kere millet parayı bulunca fakiri ezmekten korkuyor neden dersen.
Övmek gibi olmasın e yani bizde ekonomik durumu aşırı iyi olan adamlar denetim altındalar. Yani belli bir miktardan yükseğe çıkınca radara takılıyorlar.
Toplu para transferi olunca direk arama yapıp paranın kaynağını soruyorlar veya çukurun dibinde bile olsa adamı arayıp buluyorlar Sorguluyorlar.
Eğer parası varsa bir miktarını da devlete veya müharebede yaralanmış adamlar için yardıma ödettiriyorlar.

Zengin adam da elindekini kaybetme korkusuyla haraket ettiği için disiplin sağlanıyor.

Mesela sosyal siteler programlar denetim altında. Tiktok veya instagram veya başkası farketmez.
Adam döven, Başkasını söven, ülkeye hakarette bulunan, toplumu kışkırtan veya saygısızlık yapan, Uyuşturucu reklamı yapan, böyle olaylarda anında müdahele edilip adamı buluyorlar.
Ve haberlerde gösteriyorlar yakaladık diye. Ya yüksek miktarda para cezası yada Direk hapise, yaptığı şeye bağlı.

Bi kere insanlarımızda korku olmasa burası da Kim-kime, Güm-güme olacağına eminim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekonomi sıkıntısı fazla değil.
Dolar 1.70 le satılıyor. Ama alım gücümüz zayıf diye orası biraz üzüyor beni.
Parası olan dükkandan yeni ürün alıyor fakat elindeki bir ürünü 2 el sitesine koy satabilirsen şanslısın.

Azerbaycan.
Şuanda bizden iyi bir ülke bulunamaz.
Askeri ve Siyasi olarak kendi sözümüzü söylüyoruz. Petrolümüz var, iş imkanı fazlaca var tabii çalışmak isteyene, Polisimiz disiplinli.
Adliyemiz o kadar kötü değil, tecavüzçüler içeride çürüyor hatta dünyaları cehennem. Bu kadarı bile yeter.

Türkiyeye bakıyorum çocuk tecavüzçüleri elini kolunu sallayarak mahkemeden çıkıyor ananın babanın çocuğun haline ağlayan yok. Neyse çok konuştum.
Ulan ilk başta Türkiyeyi söylüyorsun sandım bi an noluyo lan diyen adam gibi oldum😂
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şuan istediğiniz yere gidip yaşama imkanınız olsa nereyi seçerdiniz?
Ben isviçre.
Almanya,isvec,norvec,polonya

Para için ABD huzur için bazı Asya ve Avrupa ülkeleri lüks yaşam için dubai Katar gezmek için Japonya kore

abi Türkiye ya vatanım da vatanım su kenarında herhangi bir şehri yeter karadeniz akar

Karadeniz de bir yaylada fiber internetli evim olsun yeter, başka bir yerde yaşamak istemiyorum :kekw:

Geri