muratcaglar
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 0
- İsim
- Murat C. Çağlar
Merhaba. Başlıkta kısaca ifade etmekte zorlandım fakat bir pc toplamak istiyorum. Elimde M1 Mac Mini 16/256 Gb var. Bunu satıp Windows'a geçmek istiyorum çeşitli sebeplerden dolayı.
Direkt konuya gelirsek, aklımdaki PC anahatları ile şu şekilde;
Ben bu bilgisayarda aynı zamanda iş de yapacağım için Davinci, lightroom ve photoshop performansını da önemsiyorum. Bunlara dair detaylı bir performans testine denk gelmedim. Oyun performanslarında da genel anlamda Forza Horizon 5 hariç 2-3 FPS fark gördüm. İleriye yönelik de iş yapabilmesini istediğim için kafamı çok kurcaladı. Forumda ise performans kaybı %30-%40 olur denmiş. Bu gerçekten ciddi bir rakam.
Forumda baktım, genel olarak bütçeyi arttırıp Ryzen 5 5600 alınması önerilmiş. Bütçemi zorlayabildiğim kadar zorluyorum. O yüzden Ryzen 5 5600 önermeyin lüften.
Direkt konuya gelirsek, aklımdaki PC anahatları ile şu şekilde;
- XFX Radeon RX 6650 XT
- Asus Prime B450M-K II AMD AM4 DDR4 Micro ATX (PCI 4.0 Destekliyor mu EMİN DEĞİLİM. Bunda da yardımcı olursanız sevinirim)
- Silicon Power XPower Turbine RGB 16 GB (2x8) 3200 MHz DDR4 CL16
Ben bu bilgisayarda aynı zamanda iş de yapacağım için Davinci, lightroom ve photoshop performansını da önemsiyorum. Bunlara dair detaylı bir performans testine denk gelmedim. Oyun performanslarında da genel anlamda Forza Horizon 5 hariç 2-3 FPS fark gördüm. İleriye yönelik de iş yapabilmesini istediğim için kafamı çok kurcaladı. Forumda ise performans kaybı %30-%40 olur denmiş. Bu gerçekten ciddi bir rakam.
Forumda baktım, genel olarak bütçeyi arttırıp Ryzen 5 5600 alınması önerilmiş. Bütçemi zorlayabildiğim kadar zorluyorum. O yüzden Ryzen 5 5600 önermeyin lüften.
- Kısacası, bu aklımdaki sistem ile, bütün donanımı en verimli kullanmama izin verecek işlemci hangisidir?
- 5500'ün PCI 4.0 Desteklememesi, uzun vadeli olarak göz ardı edilebilir mi?
- 5500 Alırsam PCI 3.0 ile 4.0 arasındaki performans farkı gerçekten %30 - %40 gibi ciddi bir rakam mı olur?
- 3600 ileriye yönelik bir işlemci midir?
- Oyun da oynayacağım ve AAA oyunları severim fakat diğer yandan da kurgu, renk, export, photoshop ve lightroom gibi kullanım alanlarını da dahil edersek, en optimum tercih hangi işlemci olmalı?