Harddisk aldım ancak bad sector çıktı

BerkW

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
263
Arkadaşlar ihtiyacım oldugu babam bana 750 gb lik harddisk verdi fakat bad sector çıktı harddisk tamir olurmu yani gidip herhangi bir tamirciye versem yapabilirmi (babam istanbulda yaşıyor ben tekirdağ değiştirme imkanım yok)

Arkadaşlar ihtiyacım oldugu babam bana 750 gb lik harddisk verdi fakat bad sector çıktı harddisk tamir olurmu yani gidip herhangi bir tamirciye versem yapabilirmi (babam istanbulda yaşıyor ben tekirdağ değiştirme imkanım yok)
üzerinde ki kart arızalıysa o değiştirilir ama diskin içindeki dönen metal plaka arızalıysa tamir olmaz. bad sectorde de dönen disk arızalı olur bu yüzden tamir olmaz.

yazılımsal olarak low level format düzeltebilir belki

Tamir olmaz değiştirme şansınız olursa değiştirin derim çünkü bad sectorler git gide artmaya başlıyor.

Tamiri ile uğraşmasına değiceğini sanmıyorum bence gittiği kadar kullanın.

Tamiri ile uğraşmasına değiceğini sanmıyorum bence gittiği kadar kullanın.
doğrudur fakat oyun için almıştım bilgisayarımda 220 gb ssd var 70 gb yer kaldı fakat kullanmak istemiyorum hdd yi getiren babam ise sürekli istanbulda çalıştığı için yılda en fazla 3 defa yanıma gelebiliyor yani mecbur uğraşmak zorundayım, tavsiyen için teşekkür ederim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

usb kablolarında hata olma olasılığı varmıdır ?

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,204,192
Üyeler
192,222
Son üye
emrediyebiri
Geri