Neler Yeni

Yardım Harddisk kapağını şeffaf kapak ile modifiye etmek

Doge

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Egemen Taylan
Yaklaşık 10 yıldır kullandığım ve bozsam da pek umurumda olmayacak bir Toshiba HDD'm var. Bunun kapağını mümkün olduğunca tozsuz bir ortamda değiştirmek istiyorum.
Amacım HDD'nin metal kapağını, kendi yapacağım şeffaf kapak ile değiştirmek istiyorum. Yapılmış örneklerini internetten bulmak mümkün.

Bu camın kestirilmesi, vida deliklerinin açılması, en azından çıt diye kırılmayacak kadar sağlam olması, tüm vidaları takınca kenarlardan esneyip HDD'yi tam kapatamaması (pleksi olursa) gibi aşamaları nasıl ve nerede yaptıracağımdan emin değilim.
Camın çeşitli yerlerinde vida delikleri açılabilecek hangi cam türünü kullanmalıyım? Pleksi veya normal cam olması fark etmiyor, tertemiz şeffaf gösterse yeter.

Bunun bana maliyeti ne olur? Caddede veya sanayide herhangi bir camcıya nasıl güvenirim bilmiyorum bu yüzden önerilerinizi de bekliyorum.
Fikirlerinize, yardımlarınıza açığım.

Toshiba DT0ACA050

Atilla

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Atilla arslan
aynısını ben de yapıyorum kapağını açtım kapağı götürüp aynı ölçüde pleksi kestireceğim
Mesaj otomatik birleştirildi:

vida deliklerini zaten kapağı götürdüğün zaman aynı yerlerine kendisi deliyor tam uyuyor
fiyat hakkında bir bilgim yok

Doge

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Egemen Taylan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
aynısını ben de yapıyorum kapağını açtım kapağı götürüp aynı ölçüde pleksi kestireceğim
Mesaj otomatik birleştirildi:

vida deliklerini zaten kapağı götürdüğün zaman aynı yerlerine kendisi deliyor tam uyuyor
fiyat hakkında bir bilgim yok
Bence tam uymuyor. En azından kendi diskimde vida deliklerinde hafif çıkıntı var. Kafanın kendisi de vida deliklerinden yüksek gibi. Orijinal kapağının orta bölümü dışa bükümlüdür. Dolayısıyla cam dümdüz olduğu için camı oturtmaya çalıştığımızda kafaya temas edecek. Artı olarak vida deliklerinin çıkıntısı yüzünden havada kalacak ve kenarları tam kapatmayacak ama kafanın yüksekliği daha büyük sorun.
Sizdeki diskin marka modeli nedir?

Atilla

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Atilla arslan
wd marka benimki tam uyuyor kapağı da dışarı bükümlü değil o sorunu engellemek için kenarlarını plastik bir şey ile yükseltip şeffaf veya siyah silikon ile kapatabilirsin arada boşluk da kalmaz

Doge

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Egemen Taylan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Diskin içine toz kaçmadan bunu yapmak biraz zor.

Atilla

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Atilla arslan
evet ve zaten havasız ortamda açılması lazım

Top Bottom