Neler Yeni

harddiski taktım ama gözükmüyor

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
aslında gözükmemesinin başka bi nedeni olabilir ilk kez taktığımda yanlışlıkla mbr yi sonrasında formu okuyup gpt yi seçmiştim
Sonradan GPT yaptıysan sorun olmaması lazım. Çözemedim.

FERRUM

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Hemen hemen aynı sorunu yaşadım.HDD kargoyla gelirken hasar almıştı.Geri gönderip değişim talep ettim değiştirip yolladılar.Disk hasar almış olabilir.

swindler

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
367
İsim
abdulkadir bayram

T4RIK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
T4RIK
Şu videodaki adımları yaparmasın cmd ile diski format atacaksın. Buradan da çözüm olmazsa zaten yeni almışsın iade et yada değiştirme talep et
Yarın deniycem olmazsa iade ederim mecburen
Mesaj otomatik birleştirildi:

İade etmek istemiyorum umarım bu yolla hallederim eyw

T4RIK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
T4RIK
Var olmayan bir aygıt hatası de mi?
Yine bu hatayı veriyorsa diskte sorun olabilir. Garantiye gönderin bence.
ssd ile hardiskin kablolarını değiştirdim bu sefer harddiski gördü fakat gpt yi seçtikten sonra böyle bi hata verdi
1629184382937.png

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
ssd ile hardiskin kablolarını değiştirdim bu sefer harddiski gördü fakat gpt yi seçtikten sonra böyle bi hata verdi Alıntıyı görüntüle
Bağlantı ile ilgili bu hata. Ya temassızlık var ya da kablo arızalı veya HDD'in girişleri arızaları. Kablo da sağlam olduğuna göre geriye tek HDD kalıyor.

HDD'de arıza var büyük ihtimalle. Anakartta SSD ile HDD'in SATA girişlerini birbiriyle değiştirir misin?

Değiştikten sonra boot aygıtı seçin derse boot menüsünü yeniden ayarlayın.

T4RIK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
T4RIK
Mbr yi de seçtim yine aynı hatayı verdi

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45

T4RIK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
T4RIK
Anakart ile disk arasında bağlantıda sorun varsa G/Ç hatası verir.

HDD'e sağ tıkladığında sürücüyü güncelle benzeri bir seçenek çıkıyor mu?
Aygıt yöneticisisinde sürücüyu güncelle çıkıyor anakarttan 2 kablonun yerini değiştirip de denedim olmuyor yine aynı hatayı veriyor

Yapcak bisey yok sata kabloları da bı sorun yok SSD iki sata kablosunda da çalışıyor güç kaynağındada bir sıkıntı yok anakartdaki diğer sata portlarına da taktım olmuyor maalesef zaten yeni almıştım değişim talebi olusturucam

Heyman

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Naim Kaynar
İade etmek istemiyorum umarım bu yolla hallederim eyw
Bu şekilde görmezsen yaptın mı bilmiyorum farklı bir slotta farklı bir sata kablosu ile dene. oda olmazsa farklı bir cihaz. Bunlarla da aynı şekilde devam ediyorsa disk iade et yada değişim talebin de bulun. Attığım videodaki işlemleri yapamazsan da yaz yardımcı olurum.

BaşaramadıkAbi

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
@T4RIK
Son olarak bunu dener misin?
Şu konuyu açtığımdan beri bu sorunla uğraşıyorum çok şükür sorunu çözdüm. İlk önce hard disk low level format tool programı ile hdd ye low level format attım (1 saatten uzun sürdü) ondan sonra resimde olanları yaptım ve şükür çözdüm sorunu :) @Azexxes @Nachi

T4RIK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
T4RIK
Anakart ile disk arasında bağlantıda sorun varsa G/Ç hatası verir.

HDD'e sağ tıkladığında sürücüyü güncelle benzeri bir seçenek çıkıyor mu?
Agalar harddiski iade ettim gittim başka bir siteden aynı harddiski aldım PC ye taktım ve çalıştı diski biçimlendidim fln hiç sıkıntı yoktu sonra harddiski kasaya taktım kablolarını fln taktım tekrardan açtım bilgisayarı gç giriş aygıtı hatası verdi tekrardan kablo biraz bükülüyor büyük ihtimalle sata kablosunda sıkıntı var ama PC de aygıt yöneticisisinde gözüküyor sadece tekrardan yapılandırma olmuyor dosya yöneticisindede gözükmüyor

Harddiske SSD bin kablolarini değiştiriyorum sıkıntısız çalışıyor

Son düzenleme:
Top Bottom