Harddiskim bozuldu mu, ACIL YARDIM

Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar ıyi günler. Benim asus fx504gd marka dizustu bilgisayarim var. Öncelikle sorunumu şöyle anlatayim, benim bilgisayarin harddisk ışığı sürekli yandiginda takılmalar oluyordu, bugün autocadda flatten komutunu kullandiktan sonra bilgisayar tamamen dondu ve harddisk ışığı takılı kaldı, öncedende takılma sorunu oluyordu ama biraz dinlendirince kendine geliyordu bilgisayar, her neyse şuan o kadar ağır çalışıyor ki anlatamam bu harddisk ölmüşmü acaba yoksa yazilimsal bir sorun olabilir mi? Öğrenciyim ve pazartesiye teslim etmem gereken belgeler var ve şuan elimden bir şey gelmiyor. HD TUNE ile tarattim ne kadar dogru bilmiyorum sonucu burayada atcam, sorun harddiskle alakali ise direkt gidip ssd alacam sacma sapan sorunlarla ugrasmaktam bıktım çünkü, bu arada harddiskten cızırtımı desem bir metalin diger metale surtunurken cikardigi gibi bir sesmi çıkıyor desem bilemedim, yardimci olabilirseniz cok sevinirim, tesekkur ederim iyi günler

Ekler

• 16082426493811710102316.jpg
    16082426493811710102316.jpg
    3.5 MB · Hit: 55
Arkadaşlar ıyi günler. Benim asus fx504gd marka dizustu bilgisayarim var. Öncelikle sorunumu şöyle anlatayim, benim bilgisayarin harddisk ışığı sürekli yandiginda takılmalar oluyordu, bugün autocadda flatten komutunu kullandiktan sonra bilgisayar tamamen dondu ve harddisk ışığı takılı kaldı, öncedende takılma sorunu oluyordu ama biraz dinlendirince kendine geliyordu bilgisayar, her neyse şuan o kadar ağır çalışıyor ki anlatamam bu harddisk ölmüşmü acaba yoksa yazilimsal bir sorun olabilir mi? Öğrenciyim ve pazartesiye teslim etmem gereken belgeler var ve şuan elimden bir şey gelmiyor. HD TUNE ile tarattim ne kadar dogru bilmiyorum sonucu burayada atcam, sorun harddiskle alakali ise direkt gidip ssd alacam sacma sapan sorunlarla ugrasmaktam bıktım çünkü, bu arada harddiskten cızırtımı desem bir metalin diger metale surtunurken cikardigi gibi bir sesmi çıkıyor desem bilemedim, yardimci olabilirseniz cok sevinirim, tesekkur ederim iyi günler
Verdiği değerler berbat, bad sector testi yapar mısın HD Tune üzerinden?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Error Scan’e gelip, quick scan seçili bir şekilde test et.

Buyrun suan bir sorun görünmüyor mu bunda? Anlamadim yani? Hdd isigi yanip sonuyor ve bilgisayar kendine geldi, sorunun neyden kaynaklandigini hâlâ anlayamadim
Verdiği değerler berbat, bad sector testi yapar mısın HD Tune üzerinden?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Error Scan’e gelip, quick scan seçili bir şekilde test et.

Ekler

• 16082471728181630706101.jpg
    16082471728181630706101.jpg
    3.7 MB · Hit: 48
Buyrun suan bir sorun görünmüyor mu bunda? Anlamadim yani? HDD isigi yanip sonuyor ve bilgisayar kendine geldi, sorunun neyden kaynaklandigini hâlâ anlayamadim
Harddisk’de sıkıntı olabilir, her ne kadar bad sector gözükmese de.
Oyunlarda kasma vs çok şeyle karşılaşabilme olasılığınız yüksek, en kısa sürede değiştirmeniz, yararınıza olacaktır. Okuma yazma hızları çok düşük. Bütçe yeterliyse eğer, sistem için 120GB’lık SSD, oyun için 1 TB’lık HDD. Önereceğim markalar ise SSD olarak, Apacer Panther AS340 120GB. HDD olarak Seagate BarraCuda 7200RPM 1TB.
Yardımcı olduysam beğenebilir ya da en iyi cevabı seçebilirsin.

Evet csgo gibi bir oyunda bile anlık takılmalar alıyordum, dediğiniz gibi daha iyisini yaptım, ben artık hard disklerin mekanik sorunları ile uğraşmak istemiyorum, 1TB lık ssd aldım, inşallah yanlış ürünü almamışımdır, linkini de buraya bırakıyorum doğru olup olmadığını söylerseniz memnun olurum, teşekkürler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,196,817
Üyeler
190,103
Son üye
zirveseo
Geri