Harddiskim çalışıyor ama başlatılmadı hatası veriyor!!!

S3rfek0

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhabalar, yaklaşık 1 ay önce harddisk im içindeki videoları yavaş açmaya başladı sonrasında her bir videoyu izledikten sonra diski tekrar taramaya başlıyordu. Daha birkaç gün içinde disk repair yazısı windows ekranıma gelmeye başladı ve ben esgeçtim şuanda da harddiskin içindeki disk dönüyor ama disk yönetiminde başlatılmadı yazıyor ve bu diskin içindeki bilgilere ulaşmam lazım. Disk hakkında tozsuz ortamda içini açtım ve üzerinde çapaklar vardı.

Geçmiş olsun artık verileri kurtaramazsın.
Videolar yavaş açıldığında verileri yedeklemeliydin.

Veri kurtarma uygulamaları bile başarısız olur çizik diskte.
Kurtarılsa bile yarım resim, yarım video olarak, yada dosyaya tıkladığında dosya bozuk diye hatalar alırsın.

Diski fiziksel olarak temizleme imkanım varmı. Birde çizik yol sadece birkaç nokta gibi leke var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Geçmiş olsun artık verileri kurtaramazsın.
Videolar yavaş açıldığında verileri yedeklemeliydin.

Veri kurtarma uygulamaları bile başarısız olur çizik diskte.
Kurtarılsa bile yarım resim, yarım video olarak, yada dosyaya tıkladığında dosya bozuk diye hatalar alırsın.
Diski fiziksel olarak temizleme imkanım varmı. Birde çizik yol sadece birkaç nokta gibi leke var

Diski temizlemeye kalkma her türlü leke tutar. Ben cam aynacıda çalışıyorum çok temiz parçayla salfetle sil mümkün değil o iz kalmalı yani.

Benim anlamadığım disk dönüyor mekanik kol çalışıyor ve başlatılamadı diyor.
Disk Bad sectörlüdür. Okunmayan sektörler yani.

Sektörler manyetik duyarlıdır.
Eğer 1 sektörün manyetiği zayıfladıysa o veriyi tutamaz.

Yani manyetik sektör veriyi + kutup ve - kutup olarak tutar.
Elektrik yükünü ya tutar ya tutmaz. duvardakı Priz gibi düşünebilirsin.

Tüm veriler + ve - gibi kaydedildiği için bir sektör okunmadığında direk diskten verileri çıkarmak lazım.

Çünkü bad sectör disklerde boy gösterirse hızlıca yayılan hastalıktır.
1 gün video açmaz, 3 gün sonra sistemi komple açamazsın.

Kabaca. Döner Diskin manyetik özelliği bozulmuş.
Akrepte diski okumak için çabalıyor durum bu.

Geri