Neler Yeni

Harddiskim doğru çalışmıyor (galiba)

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Erdem
1TB WD Elements marka harddiskim var, Birde 220 gblık bir ssd. Windows kurarken harddiske kurmama izin vermemişti bende ssdye yüklemiştim windowsu,
Ardından oyun indirmek istedim harddiske ama sürekli farklı bir sorunla karşılaştım, ya yüklemeler herhangi bir yüzdede donuyor ve crash veriyordu. fakat ssdye kurduğumda hiç bir sorun olmuyordu. harddiskim olması gerektiğinden aşırı yavaş. her şeyi değil ama baya bir şey denedim yapamadım. yardım edebilirseniz çok sevinirim bu benim sahip olduğum ilk masaüstü bilgisayar :).

İbrahim Özel

80+ Silver
En İyi Cevap
13
CrystalDiskInfo ile CrystalDiskMark yazılımlarını indirip HDD sonuçlarını bizimle paylaşın. Test yaparken HDD'nin seçili olduğundan emin olun.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Erdem
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
CrystalDiskInfo ile CrystalDiskMark yazılımlarını indirip HDD sonuçlarını bizimle paylaşın. Test yaparken HDD'nin seçili olduğundan emin olun.
Crystal disk infoda hdd gözükmüyor,
crystal disk mark'tada ya ben bu kadar kolay birşeyi beceremedimde yanlış gösteriyor yada direk hddyi bozdum

Ekler

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    16.5 KB · Hit: 39

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,307
İsim
.
Crystal disk infoda hdd gözükmüyor,
crystal disk mark'tada ya ben bu kadar kolay birşeyi beceremedimde yanlış gösteriyor yada direk hddyi bozdum
All yazan yere basın
Mesaj otomatik birleştirildi:

All yazan yere basın
Sonra da HDTune adlı programı indirin ve error scan yazan yerden test yapın, Quick scan kapalı olmalı, 3-4 saat sürer ama sorunu bulur. Test bitince de programı kapatmadan buraya sonuçların fotoğrafını koyun.

Erdem Salih Taşcı

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,500
İsim
Erdem Salih Taşcı
1611827331743.png

Bilgisayar Yönetiminden Disk yönetimine gelin.

SSD'yi eğer bölmediyseniz C: Olarak gözüküyordur büyük ihtimal. Peki diğer harddisk de bir harf var mı? D: , E: olabilir mesela. Eğer bir harf yok ise orada harddisk'e sağ tıklayıp "sürücü ve harf yolu değiştir" tıklayın. Sonra oradan da bir tane harf atayın. Sorununuz böyle çözülebilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Erdem
All yazan yere basın

Sonra da HDTune adlı programı indirin ve error scan yazan yerden test yapın, Quick scan kapalı olmalı, 3-4 saat sürer ama sorunu bulur. Test bitince de programı kapatmadan buraya sonuçların fotoğrafını koyun.
All yazan yere bastım birşeyler oldu bekledim yine aynı kaldı o yer. Deniyorum şimdi aşağıda yazdığınızıda
Alıntıyı görüntüle

Bilgisayar Yönetiminden Disk yönetimine gelin.

SSD'yi eğer bölmediyseniz C: Olarak gözüküyordur büyük ihtimal. Peki diğer harddisk de bir harf var mı? D: , E: olabilir mesela. Eğer bir harf yok ise orada harddisk'e sağ tıklayıp "sürücü ve harf yolu değiştir" tıklayın. Sonra oradan da bir tane harf atayın. Sorununuz böyle çözülebilir.
denediğim şeylerden biride buydu zaten, tabi bunu ben harddisk görünmüyor diye denemiştim sonra çözmüştüm olayı. asıl sorun harddiskimin gereksiz saçma hareketler yapması :)

Erdem Salih Taşcı

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,500
İsim
Erdem Salih Taşcı
denediğim şeylerden biride buydu zaten, tabi bunu ben harddisk görünmüyor diye denemiştim sonra çözmüştüm olayı. asıl sorun harddiskimin gereksiz saçma hareketler yapması :)
Sağlık testleri yapın. Sağlığı veya Hızı düşmüş olabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Erdem
All yazan yere basın

onuda denedim ama yine hiçbirşey çıkmıyor, bir şeyi yanlış mı yapıyorum diye ssd'yi test ettim direk her şey çıktı. harddiskte bir sorun var muhtemelen çünkü boot ekranındada sadece ssd gözüküyor hdd yok yine

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Erdem
Harddisk Bad sector yemiş galiba iade edeceğim.

Ekler

• resim_2021-01-28_135305.png
    resim_2021-01-28_135305.png
    21.7 KB · Hit: 35
Top Bottom