Evet zaten yaklaşık 13 yaşımdan beri tutuyorum.Ergenlik çağına girdikten sonra farz diye biliyorum(galiba emin olamadım şimdi ).Eğer tutamayacak kadar kötüysen tutmak zorunda değilsin diye biliyorum.
oruç tutmak farz bu arada yanlış bilgi vermeyin hocam
Her ihtimale karsi covid falan ise tutmasi bence farz degildir hocam dinen bunu soylemek ne bize duser ne baskasins allah katında dir onun hukmu takdiri ilahihastayken belirtilen durumlarda fidyeye düşer ama bu normal hastalık değildir kast edilen şeker hastalığı kalp rahatsızlığı hayatına etki edecek ilaçları kesin olarak alması gereken kişiler dahildir buna. Normal hastalık dahil değildir. arkadaş hastayım demiyor zaten ateşim yüksek diyor doktora gidecek ateşi düşmezse burada ne desek yanlış.
peki hocam oruça başlayıp sonradan kendimi kötü hissedersem bozmak günah mıdır ? Veya tekrar 1 gün kaza orucu tutman gerekirmi ?hastayken belirtilen durumlarda fidyeye düşer ama bu normal hastalık değildir kast edilen şeker hastalığı kalp rahatsızlığı hayatına etki edecek ilaçları kesin olarak alması gereken kişiler dahildir buna. Normal hastalık dahil değildir. arkadaş hastayım demiyor zaten ateşim yüksek diyor doktora gidecek ateşi düşmezse burada ne desek yanlış.
diyorum ya doktora gidecek oruç tutsa bile bozabilecek orucunu arkadaş doktor dediği için. Duruma göre bakılır ama doktora gitmesi gerekecek önce 39 derece ciddi bir seviyeHer ihtimale karsi covid falan ise tutmasi bence farz degildir hocam dinen bunu soylemek ne bize duser ne baskasins allah katında dir onun hukmu takdiri ilahi
Bence 39 ciddi covid testi yaptirmali bencediyorum ya doktora gidecek oruç tutsa bile bozabilecek orucunu arkadaş doktor dediği için. Duruma göre bakılır ama doktora gitmesi gerekecek önce 39 derece ciddi bir seviye
covid testi yapmıyorlar maalesef.Kendini 2 3 gün daha kötü hissedersen yapalım diyorlar.Yaklaşık 3 ay önce birkez daha hasta olmuştum onda en düşük ateşim 38.5'di sanırım.Bence 39 ciddi covid testi yaptirmali bence
tutamayacak kadar hasta isen kazaya bırakarkadaşlar 16 yaşındayım Allah'a şükür şimdiye kadar oruçlarını tuttum.Sorumuza gelecek olursak bugun öğleden sonra bademciğimin şiştiğini farkettim.Bağışıklılığım baya düşük çok kolay hasta oluyorum.Ondan sonra ateş ve halsizlik bastı şuan ateşimi ölçtüm ve 38.9 ve çok fazla halsizim.Oruç tutmak kendi iradene kalıyor diye biliyorum.Peki tutmasam günah olurmu ? veyahut kaza olarak 1 günmü tutmam gerekir.Yardımcı olursanız çok sevinirim.
NOT:Önceden doktorun yazdığı sabah akşam ilaçların var.
Kaza kaç gün ? Pek bilmiyorum datutamayacak kadar hasta isen kazaya bırak
bildiğim kadarıyla bilerek tutmadıysan 60 gün tutuyormuşsun bir mazeretin varsa 1 gün tutuyormuşsun bir araştır ne derece doğru bilmiyorumKaza kaç gün ? Pek bilmiyorum da
Peki kaza tutmamak günah mı? Bi kere tutmuştum ama ezan okunurken kusmaya başlamıştım ondan korkuyorum hocambildiğim kadarıyla bilerek tutmadıysan 60 gün tutuyormuşsun bir mazeretin varsa 1 gün tutuyormuşsun bir araştır ne derece doğru bilmiyorum