Neler Yeni

Hastayken oruç tutmamak günahmi ?

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Rahatsızken tutmamanın bir sakıncası yok diye biliyorum.

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,524
İsim
ArtiAnius
oruç tutmak farz bu arada yanlış bilgi vermeyin hocam :D

hastayken belirtilen durumlarda fidyeye düşer ama bu normal hastalık değildir kast edilen şeker hastalığı kalp rahatsızlığı hayatına etki edecek ilaçları kesin olarak alması gereken kişiler dahildir buna. Normal hastalık dahil değildir. arkadaş hastayım demiyor zaten ateşim yüksek diyor doktora gidecek ateşi düşmezse burada ne desek yanlış.
Her ihtimale karsi covid falan ise tutmasi bence farz degildir hocam dinen bunu soylemek ne bize duser ne baskasins allah katında dir onun hukmu takdiri ilahi

SemihÖzdoğdu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
696
İsim
Semih
hastayken belirtilen durumlarda fidyeye düşer ama bu normal hastalık değildir kast edilen şeker hastalığı kalp rahatsızlığı hayatına etki edecek ilaçları kesin olarak alması gereken kişiler dahildir buna. Normal hastalık dahil değildir. arkadaş hastayım demiyor zaten ateşim yüksek diyor doktora gidecek ateşi düşmezse burada ne desek yanlış.
peki hocam oruça başlayıp sonradan kendimi kötü hissedersem bozmak günah mıdır ? Veya tekrar 1 gün kaza orucu tutman gerekirmi ?

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,538
İsim
Enes Bahadır
Her ihtimale karsi covid falan ise tutmasi bence farz degildir hocam dinen bunu soylemek ne bize duser ne baskasins allah katında dir onun hukmu takdiri ilahi
diyorum ya doktora gidecek oruç tutsa bile bozabilecek orucunu arkadaş doktor dediği için. Duruma göre bakılır ama doktora gitmesi gerekecek önce 39 derece ciddi bir seviye

SemihÖzdoğdu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
696
İsim
Semih
Bence 39 ciddi covid testi yaptirmali bence
covid testi yapmıyorlar maalesef.Kendini 2 3 gün daha kötü hissedersen yapalım diyorlar.Yaklaşık 3 ay önce birkez daha hasta olmuştum onda en düşük ateşim 38.5'di sanırım.

bofuduk55

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Onur bay
arkadaşlar 16 yaşındayım Allah'a şükür şimdiye kadar oruçlarını tuttum.Sorumuza gelecek olursak bugun öğleden sonra bademciğimin şiştiğini farkettim.Bağışıklılığım baya düşük çok kolay hasta oluyorum.Ondan sonra ateş ve halsizlik bastı şuan ateşimi ölçtüm ve 38.9 ve çok fazla halsizim.Oruç tutmak kendi iradene kalıyor diye biliyorum.Peki tutmasam günah olurmu ? veyahut kaza olarak 1 günmü tutmam gerekir.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

NOT:Önceden doktorun yazdığı sabah akşam ilaçların var.
tutamayacak kadar hasta isen kazaya bırak

bofuduk55

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Onur bay
Kaza kaç gün ? Pek bilmiyorum da
bildiğim kadarıyla bilerek tutmadıysan 60 gün tutuyormuşsun bir mazeretin varsa 1 gün tutuyormuşsun bir araştır ne derece doğru bilmiyorum

HİT_GOOSE

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,099
İsim
GRKM
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, Konu dışı,Futbol
bildiğim kadarıyla bilerek tutmadıysan 60 gün tutuyormuşsun bir mazeretin varsa 1 gün tutuyormuşsun bir araştır ne derece doğru bilmiyorum
Peki kaza tutmamak günah mı? Bi kere tutmuştum ama ezan okunurken kusmaya başlamıştım ondan korkuyorum hocam

Top Bottom