Neler Yeni

Çözüldü✓ HAT ÇEKİMİ/BİRLEŞTİRME

M.berkay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Mehmet Berkay Soydaş
MERHABA.
Evime internet fiber olduğu için tek 1 hat üzerinden geliyor ve tek 1 prizde çalışıyor evin diğer internet prizleri aktif değil. (modem hattı cat6 oda dakiler cat3)
Ben internet i hem salonda hem odamda aktif etmek ve 2 ayrı modem kullanmak istiyorum.
Ana hat şuan salon prizine bağlı her oda da ki priz hatlarını buldum ve ayırdım.
Benim sorum şu ana hattı paralel bağlantı ile hem salonda ki prize hem odamda ki prize bağlarsam ( tabii ki prizi de değiştiricem) iki prizde de interneti ayrı modemler ile kullanabilir miyim ve internet hızımda düşüş yaşar mıyım?
bağlantıyı resimlerde anlatmaya çalıştım

Ekler

• hat.png
    hat.png
    8.1 KB · Hit: 53
  • hat.png
    hat.png
    9 KB · Hit: 55
  • 20230520_165928.jpg
    20230520_165928.jpg
    275.3 KB · Hit: 48

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,602
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Öncelikle şöyle izah edeyim modemden veya router dan en yakın rj45 Cat6 prizi hangisi ise ona kablo ile bağlantı yapacaksın bağlantı yaptığın prizinde kabloların buat kutusundan yapılmış olması gerekiyor diğer odadaki prizlerde de aktif olması için bunun için modemi taktiğin prizin içini açıp oradan da bakmalısın bütün bağlantıları yapılmış mı ve hangi kablo hangi uçlara giriyor onu da tespit ettikten sonra diğer odadaki prizleri açıp oradan da aynı renkleri denk getirmen lazım aynısı olduğu takdirde priz olan odalarda İnternet de olur ama söylüyorum rj45 priz olacak telefon prizi değil

M.berkay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Mehmet Berkay Soydaş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikle şöyle izah edeyim modemden veya router dan en yakın rj45 Cat6 prizi hangisi ise ona kablo ile bağlantı yapacaksın bağlantı yaptığın prizinde kabloların buat kutusundan yapılmış olması gerekiyor diğer odadaki prizlerde de aktif olması için bunun için modemi taktiğin prizin içini açıp oradan da bakmalısın bütün bağlantıları yapılmış mı ve hangi kablo hangi uçlara giriyor onu da tespit ettikten sonra diğer odadaki prizleri açıp oradan da aynı renkleri denk getirmen lazım aynısı olduğu takdirde priz olan odalarda İnternet de olur ama söylüyorum rj45 priz olacak telefon prizi değil
ilk mesaja buat kutusunu da ekledim buraya da ekliyim tam anlatamadım sanırım.
resimde görülen benim buat kutum ve ucu boş olan kablolar her odadaki internet prizlerine giden hatlar.
görüldüğü gibi ana hattan gelen kablo sadece 1 tanesine bağlı oda salona gidiyor ben hem salonda hem odalarda ayrı modemler ile internet kullanmak istiyorum.
Şimdi bu ana hattan gelen kabloyu diğer odalardaki kablolar ile her biri kendi rengi ile eşleşecek şekilde bağlasam sonra odalardaki prizleri de değiştirsem ve salondaki prize göre yapsam bağlantıları diğer odalarda da modem kullanabilir miyim yoksa çalışmaz mı sadece tek hatta bağlı olunca mı çalışıyor yoksa paralel bağlantı yapılabilir mi yada bu anlattığımın daha farklı bir yöntemi var mı ?
hız düşüşü yaşar mıyım yaşamaz mıyım oda önemli.

Ekler

• 20230520_165928.jpg
    20230520_165928.jpg
    275.3 KB · Hit: 30

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,602
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Ortadaki kabloların hepsine renk renk bağlantı yapacaksın ondan sonra modemden prize internet kablosunu takacaksin sonra o kablo da internet olmuş olacak o internet de diğer odalardaki prizlere iletilecek o prizlere de kabloyu takip direk olarak kullanabilirsin ama modeme taktiğin prizin kablo renkleri odadaki prizin renkleri ile aynı olmak durumunda ona göre bağlantı yapılırsa her odada internet olmuş olur

M.berkay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Mehmet Berkay Soydaş
Ortadaki kabloların hepsine renk renk bağlantı yapacaksın ondan sonra modemden prize internet kablosunu takacaksin sonra o kablo da internet olmuş olacak o internet de diğer odalardaki prizlere iletilecek o prizlere de kabloyu takip direk olarak kullanabilirsin ama modeme taktiğin prizin kablo renkleri odadaki prizin renkleri ile aynı olmak durumunda ona göre bağlantı yapılırsa her odada internet olmuş olur
hız düşümü olur mu ?

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,602
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1

M.berkay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Mehmet Berkay Soydaş