Şuan 9.sınıfım.Geçen sene lgsye girdim ailem 480-490 yapmamı beklerken sınav salonunda sesten odaklanamadım.Sınavım kötü geçti ve 450 puan yaptım.Ailemin ilk kötü davranışı o zaman başladı.Keşke okulda dershanede yüksek puan yapmasaydım bilerek yanlış şıkları işaretleseydim.Okuduğum lisede sınavlar maalesef oldukça zor diğer aynı puanlı liselere göre.Ortalamam 89 şuan sözlüler girilmedi daha.Soruyorlar mat kaç 87 türkçe 80.Sonra çok telefona baktığın için fln diyorlar.Ekran sürem günde 2 3 saati aşmıyor alın telefonu da diyemiyorum hocalar ödev veriyor telefondan.Bilgisayar zaten tarih öncesi neredeyse.Pes 2013 zor kaldırıyor.Onu bile haftada bir kere oynamama izin vermiyorlar.Oyunu vs. bırakın düzgün bir yaşamama fırsat vermiyorlar.İokbs bursunu kazanmıştım 5.sınıfta 2300 tl veriyorlar şuan 1600-1700 ünü kendileri alıyorlar.Ben para istediğimde paranı nasıl bitirdin diyorlar.Zaten 500tl anca var 1 ay nasıl yetecrk deyince anlamıyorlar.Durumları yok desem gidip evin küçük çocuğuna kendilerine dışarı çıkıp günde 1k harcıyorlar ıvıra zıvıra iyice canım sıkıldı artık.Okulda da zorbalığa uğruyorum ailem yetmemiş gibi.Nakil alıp eve 12 yi bitirene kadar dönmemeyi düşünüyorum artık canım sıkıldı iyice.Ne yapmamı önerirsiniz?