Neler Yeni

Hazır sistem aldım geldi kurdum bişey yapmam gerekiyormu ekstra

barça

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Baran yılmaz
hazır sitem geldiktten sonra bişey yapmak gerekiyormu yoksa herseyi yapıptamı yoluyorlar ayarlar falan vs vs

kayra2321

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Kayra
Anakartın sitesine gir güncel bios sürümüne bak. Bios güncel değilse onu güncelle. Bios içinden ram'leri hızlandırman gerekiyorsa onu yap sonra windows'a geç. Windows Update çalıştır güncelle. Microsoft store'a gir uygulamaları güncelle. Anakart'ın uygulaması varsa ki büyük ihtimal vardır onu indir onun üstünde güncelleme çıkarsa onları güncelle. Ekran kartı sitesine git driver'ı indir kur ya da güncelle. Sonra driver gereken monitör, fare, klavye, kamera, ssd vs. bir şey varsa onların programlarını indir güncelleme varsa güncelle son olarak da windows ayarlara gir tüm sekmeleri dolaş bir kafana göre ekran ayarları hz ayarları kişiselleştirmeler, gizlilik falan filan ayarlarını bir dolaş ayarla hepsini sonra da restart at keyfine bak. hayırlı olsun.

sfky9842

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,030
İsim
baba merhaba
hazır sitem geldiktten sonra bişey yapmak gerekiyormu yoksa herseyi yapıptamı yoluyorlar ayarlar falan vs vs
Bios güncelle, ramlar ddr4 ise xmp aç ddr5 AMD ise Expo aç, işlemci turbo boost kapalıysa onu da aç
Harici Windows kurmak kalıyor
Bı de monitör Hz , windostan acmayi unutma
Ekstra olarak ekran kartı performans ayarlar kalır tercih bağlı

cah7446

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Bünyamin Ömer Asrın Yelis
ekran kartını ankarta tak psu dan gelen güç kablosunu ekran kartına tak psunun gücünü aç prize tak monitçrü prize tak sonra hdmi bağla ekran kartına bağla anakarta değil sonra çalıştır

Inspecta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Berk Güleray
Bios güncelle, ramlar ddr4 ise xmp aç ddr5 AMD ise Expo aç, işlemci turbo boost kapalıysa onu da aç
amd expo açmak şartmı yani ramleri yükseltmek tam ne iş görüyor

Çatlı Reis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
667
İsim
Arif
Hocam bu turbo boost ne işe yarıyor? Açınca oyunların kasacağı vs. söyleniyor.

sfky9842

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,030
İsim
baba merhaba
Windowsta pil dengeli de bırakıp oyunlar girdiğiniz de işlemci Max GHz frekansina çıkıyor. Tabii stok fanla falan açilmamali. GHz arttıkça FPS de etkiliyor ben işlemci olarak 7500f kullanıyorum 5050max GHz ben 5.30ghz de az bı pbo o.c. ile kullanıyorum.(7600 performansında)
Mesaj otomatik birleştirildi:

amd expo açmak şartmı yani ramleri yükseltmek tam ne iş görüyor
FPS artışı sağlıyor, Windows açılması,çalışması daha akıcı oluyor.

barça

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Baran yılmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anakartın sitesine gir güncel bios sürümüne bak. Bios güncel değilse onu güncelle. Bios içinden ram'leri hızlandırman gerekiyorsa onu yap sonra windows'a geç. Windows Update çalıştır güncelle. Microsoft store'a gir uygulamaları güncelle. Anakart'ın uygulaması varsa ki büyük ihtimal vardır onu indir onun üstünde güncelleme çıkarsa onları güncelle. Ekran kartı sitesine git driver'ı indir kur ya da güncelle. Sonra driver gereken monitör, fare, klavye, kamera, ssd vs. bir şey varsa onların programlarını indir güncelleme varsa güncelle son olarak da windows ayarlara gir tüm sekmeleri dolaş bir kafana göre ekran ayarları hz ayarları kişiselleştirmeler, gizlilik falan filan ayarlarını bir dolaş ayarla hepsini sonra da restart at keyfine bak. hayırlı olsun.
vala baya dedin hiç karışmasam olmazmı

9600x işlamci 7800xt ekran kartı 32 gb dr 5 rm

monitor yaptım 2k 180 hz 27 inç msı monitor diyerleri vala zor yaparım

ekran kartını ankarta tak psu dan gelen güç kablosunu ekran kartına tak psunun gücünü aç prize tak monitçrü prize tak sonra hdmi bağla ekran kartına bağla anakarta değil sonra çalıştır
vala dün kurdum sistemi 9600x işlemc. 7800xt ekran kartı ddr5 falan kurdum akşam çalıyor şimdi bakalım ))))

Son düzenleme:

Çatlı Reis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
667
İsim
Arif
Windowsta pil dengeli de bırakıp oyunlar girdiğiniz de işlemci Max GHz frekansina çıkıyor. Tabii stok fanla falan açilmamali. GHz arttıkça FPS de etkiliyor ben işlemci olarak 7500f kullanıyorum 5050max GHz ben 5.30ghz de az bı pbo o.c. ile kullanıyorum.(7600 performansında)
Bende 7500f kullanıyorum, kule tipi ile birlikte. Hiç O.C falan denemedim gerek duymadım yani. Bir ara yapmayı düşünürsem size soracağım hocam.

Inspecta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Berk Güleray

FPS artışı sağlıyor, Windows açılması,çalışması daha akıcı oluyor.
bazı kişiler bu rami yükseltince falan windowsun yavas acıldıgını belirtmiş bende acmadımda, mhz olarak testlerine baktım 3 5 fps oynatıyor 4800mhz ile 6000mhz arasında sizce cok gerekli birşeymi

Top Bottom