Neler Yeni

Hazır Sistem Genel Kalite Kontrolü Hakkında Yardım

neggs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Negan Smith
Herkese iyi forumlar dilerim, umarım gününüz güzel geçiyordur.
Geçen bir konu açmıştım, kasa temizliği ile alakalı, zaman ayırıp yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim. Ben sistemi ortalama on ay önce aldım fakat yapılması gereken kontrolleri doğru dürüst yapmadım, heyecandan biraz aceleye geldi. O yüzden hazır sistem aldıktan sonra yapılması gereken, işte efenime söyleyeyim monitördeki kontrol edilmesi gereken şeylerden (Ghosting, ölü piksel bunlar dışında yapılması gereken bir şey var mı? Varsa söylerseniz sevinirim), donanımları sokmam gereken testlerden (Ekran kartı, işlemci, RAM, SSD, PSU vs.), kasayı nasıl stres testine sokabilirim (Sıcaklık değerlerini falan görmek için), kasada ki portlarda herhangi bir sorun var mı? Güncellenmesi gereken driverlar (Ekran kartı, işlemci, BIOS, PC'deki portlar) nasıl güncelleyebilirim?
Bir de şöyle bir sorum var, ilk zamanlarda ekran kartına yük binmediği zaman ekran kartı fanları dönmüyordu (doğal olarak), ama şu an öyle değil. Bir sorun olduğunu düşünüyorum, doğru çalışıp çalışmadığına nereden bakabilirim? MSI Afterburner'da yanlışlıkla ekran kartının ayarlarını bozdum desem, silip tekrar yükledim sorun devam ediyor.(Özellikle bu konu kafamı bayağı kurcalıyor yardımcı olursanız sevinirim)
Umarım beni yargılamıyorsunuzdur arkadaşlar, kafama takıldı bu sorunlar. Forumlara falan biraz göz gezdirdim ama net bir şey bulamadım.
Buraya kadar zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkürleri herkese iyi forumlar dilerim.
@Pigasor05 etiketlememi söylemiştin :d

Shourd

80+ Gold
Geçen bir konu açmıştım, kasa temizliği ile alakalı, zaman ayırıp yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim. Ben sistemi ortalama on ay önce aldım fakat yapılması gereken kontrolleri doğru dürüst yapmadım, heyecandan biraz aceleye geldi. O yüzden hazır sistem aldıktan sonra yapılması gereken, işte efenime söyleyeyim monitördeki kontrol edilmesi gereken şeylerden (Ghosting, ölü piksel bunlar dışında yapılması gereken bir şey var mı? Varsa söylerseniz sevinirim), donanımları sokmam gereken testlerden (Ekran kartı, işlemci, RAM, SSD, PSU vs.), kasayı nasıl stres testine sokabilirim (Sıcaklık değerlerini falan görmek için), kasada ki portlarda herhangi bir sorun var mı? Güncellenmesi gereken driverlar (Ekran kartı, işlemci, BIOS, PC'deki portlar) nasıl güncelleyebilirim?
Bir de şöyle bir sorum var, ilk zamanlarda ekran kartına yük binmediği zaman ekran kartı fanları dönmüyordu (doğal olarak), ama şu an öyle değil. Bir sorun olduğunu düşünüyorum, doğru çalışıp çalışmadığına nereden bakabilirim? MSI Afterburner'da yanlışlıkla ekran kartının ayarlarını bozdum desem, silip tekrar yükledim sorun devam ediyor.(Özellikle bu konu kafamı bayağı kurcalıyor yardımcı olursanız sevinirim)
Umarım beni yargılamıyorsunuzdur arkadaşlar, kafama takıldı bu sorunlar. Forumlara falan biraz göz gezdirdim ama net bir şey bulamadım.
Buraya kadar zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkürleri herkese iyi forumlar dilerim.
sorun yoktur eskiden macun yeni olduğu için ısı iletimi yapılıyordur ondan dolayı ısınmadığından zero fan teknolojisi devreye giriyordu alalı 10 ay olmuş dedin muhtemelen bakım yapmadın git macun yenile tozlarını al vb. bakımlarını yap düzlir birde sistem alınca ne yapılması gere demişsin istersen anlatırım ama biraz geç olmamış mı? .d

neggs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Negan Smith
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
sorun yoktur eskiden macun yeni olduğu için ısı iletimi yapılıyordur ondan dolayı ısınmadığından zero fan teknolojisi devreye giriyordu alalı 10 ay olmuş dedin muhtemelen bakım yapmadın git macun yenile tozlarını al vb. bakımlarını yap düzlir birde sistem alınca ne yapılması gere demişsin istersen anlatırım ama biraz geç olmamış mı? .d
Haklısın dostum, yine de kontrollerini yapmak istiyorum. Yardımcı olursan sevinirim :d

Oğuzhan Yücel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
658
İsim
Oğuzhan yücel
monitör konusunda başka bakacağınız bir durum yok
sistemi full sterese sokan ucretsiz uygulamalar 3d bench mark (steamde var demosunu indereceksiniz) OCCT var ısı değerlerini takip etmek içinde hwinfo indirmeniz yeterli olacaktır
ekran kartını zaten arkadaş üste açıklamış
MSI afterburnerde yaptığınız ayarları biosa kaydetmediğiniz sürece kayıt etmez öyle bir şey yaptıysanız yazarsınız

Shourd

80+ Gold
Haklısın dostum, yine de kontrollerini yapmak istiyorum. Yardımcı olursan sevinirim :d
ekran için genel lazım trestleri demişsin zaten ekran kartı için furmark işlemci için cinebench ram için Memtest86 ssd için crytsal diskmark psu
için OCCT üzerinden power supply Test kulan sıcaklık ve voltaj değerleri için hwmonitör iyidir ekrna akrtını güncellemek için ekran kartı modelini yaz en son stabil sürümü ddu ile kur işlemci için ekstra bişi yapmana gerek yok biosuda bilgin yoksa pek önermem ama yapıcam dersena naakrtının modelini yaz sitesine gir onaylı sürümü indir ve kur rehberlerden bakarak bunları yaapbilirsin (bu arada bu testler zorunlu değil ben kulanabileceğin testleri söyledim kendim kulandığım)

neggs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Negan Smith
@Shourd @Oğuzhan Yücel kasa temizliğini yaptıktan sonra tekrardan zero fan teknolojisi devreye girer mi?
Birde eğer müsaitseniz kasa temizliği ile ilgili konuya da bakabilir misiniz?

Nssng

80+
ekran kartı marka ve modelini yazarmısın 10 ayda termal macunun etkisini kaybedeceğini düşünmüyorum. Afterburner ayarları uygulamayı kaldırıp geri yükleyince silinmemiş olabiliyor profil olarak kalıyor diye hatırlıyorum.

default ayarlar bu şekilde olması lazım.
Ekran görüntüsü 2024-10-22 211225.png
Ekran görüntüsü 2024-10-22 211243.png

neggs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Negan Smith
ekran kartı marka ve modelini yazarmısın 10 ayda termal macunun etkisini kaybedeceğini düşünmüyorum. Afterburner ayarları uygulamayı kaldırıp geri yükleyince silinmemiş olabiliyor profil olarak kalıyor diye hatırlıyorum.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Afterburner ayarlarımız aynı, sende zero fan teknolojisi çalışıyor mu? Ya da zero fan teknolojisi nasıl aktif edilir, bi bilginiz var mı?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,434
Üyeler
163,318
Son üye
Liosal
Top Bottom