Neler Yeni

Hdd Biosta Görünüyor Windowsta Görünmüyor?

TheVicee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Mertcan
Pc'imde önceden takılı olan bir 120gblık SSD var yeterli gelmediği için yeni 500gblık HDD aldım. HDD'yi taktığımda disk yönetiminde çıkmıyor donanımsal bir sıkıntısı varmı diye biosa girdiğimde ise biosta görünüyor internette biraz araştırma yaptığımdaysa herhangi bilgiye ulaşamıyorum. Bu konu hakkında yardım edebilir misiniz ??

Romalu lakaka

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
721
İsim
Emre
Knk YouTubeye harddiski algılamıyor yaz

Juiclair0

80+ Silver
Pc'imde önceden takılı olan bir 120gblık SSD var yeterli gelmediği için yeni 500gblık HDD aldım. HDD'yi taktığımda disk yönetiminde çıkmıyor donanımsal bir sıkıntısı varmı diye biosa girdiğimde ise biosta görünüyor internette biraz araştırma yaptığımdaysa herhangi bilgiye ulaşamıyorum. Bu konu hakkında yardım edebilir misiniz ??
dostum benim geçmiş olsun bu forumda ve diğer forumlarda 4 ay çözümünü aradım ve internette bu sorun hakkında 1 tane yazı bulamadım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

TheVicee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Mertcan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
dostum benim geçmiş olsun bu forumda ve diğer forumlarda 4 ay çözümünü aradım ve internette bu sorun hakkında 1 tane yazı bulamadım.

aynı sorun sende de mi var

TheVicee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Mertcan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anlamlandıramadığım bir şekilde kendi kendine pc hdd yi okudu genede sağolun arkadaşlar. Hayırlı akşamlarr..

Juiclair0

80+ Silver
hallettin mi ?

OZAN J

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
OZAN TANKUŞ
Windows arama yerine sabitdisk bölümleri oluştur yaz. Orada aşşağıda Siyah renkte bir disk göreceksin. O büyük olasılıkla HDD olacaktır. Ona sağ tıkla ve sürcü harfi belirle de (galiba öyleydi tam hatırlayamadım türkçesini). Yapacağın bukadar.

Ekstra olarak CMD'yi yönetici olarak aç Sırasıyla ;

diskpart
list disk
select disk 1 (muhtemelen disk 1 HDD olacak. HDD hangisi ise onun numarasını yaz)
Clean

Ardından bak bakalım disk yönetiminde problem varmı.

TheVicee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Mertcan
Windows arama yerine sabitdisk bölümleri oluştur yaz. Orada aşşağıda Siyah renkte bir disk göreceksin. O büyük olasılıkla HDD olacaktır. Ona sağ tıkla ve sürcü harfi belirle de (galiba öyleydi tam hatırlayamadım türkçesini). Yapacağın bukadar.

Ekstra olarak CMD'yi yönetici olarak aç Sırasıyla ;

diskpart
list disk
select disk 1 (muhtemelen disk 1 HDD olacak. HDD hangisi ise onun numarasını yaz)
Clean

Ardından bak bakalım disk yönetiminde problem varmı.
Taktıktan bir süre sonra kendiliğinden PC HDD'yi gördü sağolun teşekkür ederim.

Aynen hallettim 👍

Top Bottom