Neler Yeni

HDD Mi SSD Mi Kullanım Açısından Daha Uzun Ömürlü?

SatisFaction

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,121
İsim
Muhammet
Arkadaşlar sorunun cevabı nedir arkadaşla iddiaya girdik. Ben HDD diyorum arkadaş SSD.

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok
Arkadaşlar sorunun cevabı nedir arkadaşla iddiaya girdik. Ben HDD diyorum arkadaş SSD.
Kaliteli çiplere sahip bir SSD daha uzun ömürlüdür.

Gerçi bu kullanım şekline göre de değişir. HDD kullandıkça aşınır, yük altında ısınır ve zarar görmeye başlar. Yere düşürdüğünde, darbe aldığında da büyük ihtimalle bozulur. SSD bunlardan etkilenmez. Sadece veri yazıldıkça çipler aşınır. Bu da bir miktar veri yazmadan sonra diskin bozulmasına yol açar.

Bura.K

80+ Silver
SSD olması lazım. Mekanik diskler bir tık daha kısa ömürlü oluyor. SSD ve HDD markasına, modeline göre değişir. Bu arada yukarıdaki arkadaşın dediği gibi kullanım şekli, amacı da önemli.

MertAliT

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
958
İsim
MertAli Turna
SSD ama kullanım şekli vs de önemli

bana beko derler

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Kaliteli bir HDD ise oldukça uzun süre gider, 35.000 saattir çalışıp hiçbir sorunu olmayan WD Blue 80 GB HDD var babamın iş yerinde :kekw: Ama şöyle bir şey var, HDD devri artık bitmeli. Uzun ömürlülüğü veya kısa ömürlülüğü bir kenara bırakalım. Genele bakacak olursak SSD'lerin ömrü daha uzun.

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
SSD tabii ki.
Ama ömürleri çok yüksek veriler yazılırsa erken bitebiliyor.
fiyat performans ve alan açısından hdd daha avantajlı ama
hız istersen ssd alacaksın oda hdd ye göre tuzludur parası.

SatisFaction

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,121
İsim
Muhammet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kaliteli çiplere sahip bir SSD daha uzun ömürlüdür.

Gerçi bu kullanım şekline göre de değişir. HDD kullandıkça aşınır, yük altında ısınır ve zarar görmeye başlar. Yere düşürdüğünde, darbe aldığında da büyük ihtimalle bozulur. SSD bunlardan etkilenmez. Sadece veri yazıldıkça çipler aşınır. Bu da bir miktar veri yazmadan sonra diskin bozulmasına yol açar.
SSD ama kullanım şekli vs de önemli
Kaliteli bir HDD ise oldukça uzun süre gider, 35.000 saattir çalışıp hiçbir sorunu olmayan WD Blue 80 GB HDD var babamın iş yerinde :kekw: Ama şöyle bir şey var, HDD devri artık bitmeli. Uzun ömürlülüğü veya kısa ömürlülüğü bir kenara bırakalım. Genele bakacak olursak SSD'lerin ömrü daha uzun.
SSD tabii ki.
Ama ömürleri çok yüksek veriler yazılırsa erken bitebiliyor.
fiyat performans ve alan açısından hdd daha avantajlı ama
hız istersen ssd alacaksın oda hdd ye göre tuzludur parası.
SSD olması lazım. Mekanik diskler bir tık daha kısa ömürlü oluyor. SSD ve HDD markasına, modeline göre değişir. Bu arada yukarıdaki arkadaşın dediği gibi kullanım şekli, amacı da önemli.
Teşekkürler arkadaşlar dürümü kaybettim :D.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Çok etken var kesin bir cevap verilmez. Mesela HDD tamamen mekanik bir aygıt olduğu için kullandıkça aşınıyor ama benim laptopdaki HDD 22 yaşında hala çalışıyor. Aynı şekilde uzun süre çalışan SSD'de var 6 ayda bozulan HDD ve SSD'de var.

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Yapılan bu araştırmaya göre arkadaşın kazandı. SSD'ler daha dayanıklıymış, ben öyle anladım

deadfellow

80+ Silver
En İyi Cevap
3
o zaman size 50.000 saat ssd göstereyım

1635365681980.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

bu da hdd

1635365723211.png

Top Bottom