SatisFaction
80+ Silver
Dahası
Arkadaşlar sorunun cevabı nedir arkadaşla iddiaya girdik. Ben HDD diyorum arkadaş SSD.
Kaliteli çiplere sahip bir SSD daha uzun ömürlüdür.Arkadaşlar sorunun cevabı nedir arkadaşla iddiaya girdik. Ben HDD diyorum arkadaş SSD.
SSD olması lazım. Mekanik diskler bir tık daha kısa ömürlü oluyor. SSD ve HDD markasına, modeline göre değişir. Bu arada yukarıdaki arkadaşın dediği gibi kullanım şekli, amacı da önemli.Arkadaşlar sorunun cevabı nedir arkadaşla iddiaya girdik. Ben HDD diyorum arkadaş SSD.
Kaliteli çiplere sahip bir SSD daha uzun ömürlüdür.
Gerçi bu kullanım şekline göre de değişir. HDD kullandıkça aşınır, yük altında ısınır ve zarar görmeye başlar. Yere düşürdüğünde, darbe aldığında da büyük ihtimalle bozulur. SSD bunlardan etkilenmez. Sadece veri yazıldıkça çipler aşınır. Bu da bir miktar veri yazmadan sonra diskin bozulmasına yol açar.
SSD ama kullanım şekli vs de önemli
Kaliteli bir HDD ise oldukça uzun süre gider, 35.000 saattir çalışıp hiçbir sorunu olmayan WD Blue 80 GB HDD var babamın iş yerinde Ama şöyle bir şey var, HDD devri artık bitmeli. Uzun ömürlülüğü veya kısa ömürlülüğü bir kenara bırakalım. Genele bakacak olursak SSD'lerin ömrü daha uzun.
SSD tabii ki.
Ama ömürleri çok yüksek veriler yazılırsa erken bitebiliyor.
fiyat performans ve alan açısından hdd daha avantajlı ama
hız istersen ssd alacaksın oda hdd ye göre tuzludur parası.
Teşekkürler arkadaşlar dürümü kaybettim .SSD olması lazım. Mekanik diskler bir tık daha kısa ömürlü oluyor. SSD ve HDD markasına, modeline göre değişir. Bu arada yukarıdaki arkadaşın dediği gibi kullanım şekli, amacı da önemli.
Çok etken var kesin bir cevap verilmez. Mesela HDD tamamen mekanik bir aygıt olduğu için kullandıkça aşınıyor ama benim laptopdaki HDD 22 yaşında hala çalışıyor. Aynı şekilde uzun süre çalışan SSD'de var 6 ayda bozulan HDD ve SSD'de var.Arkadaşlar sorunun cevabı nedir arkadaşla iddiaya girdik. Ben HDD diyorum arkadaş SSD.