Neler Yeni

HDD okuma yazma hızı düşme sorunu

malikrra

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mehmet Ali
Merhaba arkadaşlar. Ben Monster Notebook kullanıcısıyım. Yaklaşık 6 ay önce eski Lenovo marka laptopumda bulunan hdd'yi monster laptopuma taktım. Sorunsuz çalışıyor herhangi bir sıkıntısı yoktu. Fakat son bi kaç gündür hdd ye kurduğum oyunlar inanılmaz geç açılmaya ve bir şeyler kopyalarken inanılmaz yavaş kopyalamaya başladı. Bir terslik olduğunu anladım ve hız testine soktum. Taşınabilir hdd'ye de sahibim. İkisini karşılaştırdığımda (ikisi de hemen hemen aynı yıllarda alındı) bilgisayarın içindeki harddisk 60mb/s okuma hızına sahip. Taşınabilir hdd ise 144mb/s okuma hızına sahip. Bilgisayardaki anlık olarak kullanıma bağlı yazma okuma hızı düşüş gösteriyor ki 3mb/s kadar gördüm. Yaptığım iki testin fotoğrafını atacağım. Bu konu hakkında araştırma yaptım fakat nasıl düzeltileceğini bulamadım. Format atıp çözmeyi denedim fakat yapan arkadaşlar formatla çözülmüyor demişler ben de vazgeçtim. Başına gelen ya da bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Teşekkür ederim.

Ekler

• 24-Mayýs-2021_03-12.png
    24-Mayýs-2021_03-12.png
    68.6 KB · Hit: 50
  • 24-Mayýs-2021_03-12SSSSSSS.png
    24-Mayýs-2021_03-12SSSSSSS.png
    58.5 KB · Hit: 46
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,063,561