Neler Yeni

HDMI bağlı iken siyah ekran 99 sorunu.

Shinitai

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
İlker Berber
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımı daha önceden eski bir VGA monitör ile kullanıyordum, geçen yıl HDMI bağlantılı bir monitör aldım ve kullanmaya başladım. Sorun şu ki; HDMI bağlıyken bazen pc açılmıyordu, bir kez HDMI'ı çıkar tak yapınca reset atmadığım sürece veya bilgisayarın fişini çıkar tak yapmadığım sürece sorunsuz açabiliyordum. Ancak şu an HDMI'ı çıkarmadan hiçbir şekilde bilgisayarı açamıyorum, her seferinde HDMI kablosunu söküp bilgisayarı çalıştırıp ardından HDMI kablosunu takmak yorucu oluyor haliyle.

HDMI kablosu takılıyken pcyi çalıştırdığımda siyah bir ekran ve sağ altta küçük fontla beyaz renk "99" sayısı çıkıyor. Bunun çözümü nedir, ne yapmam lazım?

Sistemim:
AMD FX8350 (stok)
ASUS HD7950 DCU2 TOP V2
GSKILL RIPJAWSX 1866MHZ 2X4GB
MSI 970A SLI KRAIT EDITION Anakart
SAMSUNG 750 EVO 120GB SSD
SEAGATE BARRACUDA 1TB 7200RPM
COOLER MASTER GX750 80+ BRONZE PSU

Dahası  
Reaksiyon skoru
119
İsim
By Mehmet
Ekran kartının hdmi girişi gevşemiş olabilir ve ya bir arızası söz konusu olabilir. 99 yazmasının sebebini bulamadım. Ekranında Display port varsa ve ekran kartında tabi geçmeni öneririm. Ve ya ekranında DVİ varsa onada geçebilirsin.

Shinitai

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
İlker Berber
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekran kartının hdmi girişi gevşemiş olabilir ve ya bir arızası söz konusu olabilir. 99 yazmasının sebebini bulamadım. Ekranında Display port varsa ve ekran kartında tabi geçmeni öneririm. Ve ya ekranında DVİ varsa onada geçebilirsin.

Farklı HDMI kabloları kullanarak test ettim, hepsinde aynı sorun oluşuyor. Display Port ekran kartımda var ama monitörümde yok, dönüştürücü kullansam farkeder mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
119
İsim
By Mehmet
Farklı HDMI kabloları kullanarak test ettim, hepsinde aynı sorun oluşuyor. Display Port ekran kartımda var ama monitörümde yok, dönüştürücü kullansam farkeder mi?
kablo değiştirirsen bişey ifade etmez senin ekran kartından hdmi e bağlamadan denemen lazım yani vga olur dvi olur display olur hdmi dan başka bi kablo dene dvi vardır ikisindede

Shinitai

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
İlker Berber
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu sorunu çözdüm arkadaşlar, aramadan çıkıp gelen olursa, gayet basit bir şekilde ekran kartı güç girişini söküp yeniden taktım ve düzeldi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,642
Üyeler
167,691
Son üye
v2koray
Top Bottom