hdmi mi dp mu?

Barsgs

80+
Reaksiyon skoru
5
giriş sevyesi bilgisayara yeni gaming monitör aldım hdmi yoksa dp port mu kullanmalıyım hangisinde yüksek fpa alırım.

giriş sevyesi bilgisayara yeni gaming monitör aldım hdmi yoksa dp port mu kullanmalıyım hangisinde yüksek fpa alırım.
Çok yüksek Hz li monitörler için DP

HDMI kablolar 120Hz e kadar destek verdiğini biliyorum DP da bu oran çok daha yüksek o yüzden Dp kullanmalisin.

Screenshot_20200412-090405752_1.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aldığın gaming monitörün çözünürlük ve hz değerine göre tabloya bakarak seçebilirsin

Kardeşim FPS yönünden nerdeyse hiç etkilemez sadece göntü alma ve akıcılığı değişir

DP port daha güncel ve 144hz monitörlerin çoğunda DP ile 144 Hz alabilirsin.

Ben monitörümde ikisini de kullandım. Öncelikle ekran kartım Rtx 2060 fakat son gelen güncellemeyle freesync monitörler gsyncle uyumlu çalışıyor. Hdmi kablosuyla freesync 2 yi çalıştıramadım ve Nvidia kontrol paneli gsync i görmedi. Display Port u taktığım an freesync 2 aktif oldu ve gsync de kontrol panelinde gözüktü
ve sorunsuz çalıştı. Tavsiyem vesa sertifikalı kaliteli bir Dp 1.4 kablo almandır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,183,976
Üyeler
187,911
Son üye
aliicik
Geri