Neler Yeni

hedefimi neye göre belirlemeliyim?

Fatih Sultan Terim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,482
İsim
Oozdmrsm
şimdi Bilgisayar yada yazılım mühendisliği düşünüyorum ama arkadaşlarım onları çok tercih eden var iş bulma olasılığın zorlaşır diyor. Bi yandan da sadece MSÜ ne mi kassam diye düşünüyorum. Sizce hedefimi neye göre belirlemeliyim?

Rulep

80+ Gold
Para bende ikinci planda ilk olarak sevdiğim işi yapmak istiyorum ben böyle belirledin

Fatih Sultan Terim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,482
İsim
Oozdmrsm
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Para bende ikinci planda ilk olarak sevdiğim işi yapmak istiyorum ben böyle belirledin
ya hocam pc parçalarıyla aram iyi. Küçüklüğümden beri eski kasa her bozulduğunda ben tamir ediyordum da bu bölümden mezun olduktan sonra ne yapacağım işte onu bilmiyorum :D

Reyconjeff

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
155
İsim
ANIL GÜDÜCÜ
Bilgisayar yada yazılım mühendisliği alanına ilgin varsa düşünmen bile hata. Sadece diplomayla olmuyor mezun olduğunda örneğin yazılım alanında donanımlı biri olursan iş bulmak için 5 dakika uğraşmazsın bu alanlarda şirketler deli gibi insan arıyor bu bölümlerden mezun olup iş bulamayan kişiler kendine hiç bişi katmamış sadece elinde diploması olan insanlardır. ki bu bu bölümleri okumadan bile misal yazılım üzerinde çocukluktan beri uğraşıp kendin eğiten insanlar yüksek fiyatlara şirketlerde çalışabiliyor.

Fatih Sultan Terim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,482
İsim
Oozdmrsm
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ya hocam pc parçalarıyla aram iyi. Küçüklüğümden beri eski kasa her bozulduğunda ben tamir ediyordum da bu bölümden mezun olduktan sonra ne yapacağım işte onu bilmiyorum :D
bi yandan da ilkokul hocamın bana dediği söz geliyor aklıma işte. Bana subaylıkla yada daha üst rütbeyle ilgili bir şey demişti. O aklıma geliyor

Rulep

80+ Gold
Bilmediğimiz bir nasıl öğreniyoruz biliyor musun: araştırarak

donanimci98

80+ Bronze
Bilgisayar yada yazılım mühendisliği alanına ilgin varsa düşünmen bile hata. Sadece diplomayla olmuyor mezun olduğunda örneğin yazılım alanında donanımlı biri olursan iş bulmak için 5 dakika uğraşmazsın bu alanlarda şirketler deli gibi insan arıyor bu bölümlerden mezun olup iş bulamayan kişiler kendine hiç bişi katmamış sadece elinde diploması olan insanlardır. ki bu bu bölümleri okumadan bile misal yazılım üzerinde çocukluktan beri uğraşıp kendin eğiten insanlar yüksek fiyatlara şirketlerde çalışabiliyor.
Diplomasız da olmuyor. Yazılım alanında donanımlı birisi olmak nedir? Bunun bir tanımı var mı? Evde kendi başına belli seviyeye gelirsin. Profesyonel iş tecrübesi başka bir durum.

Sir Cem T-oker

80+ Gold
İyi bir üniversitede okumadığın zaman mühendislik okumanın bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. Onun yerine daha kolay ve seni yormayan bölümler okuyup, kendini istediğin alanda geliştirmen daha yararlı olabilir.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Üniversite iş bulma kurumu değildir. Bunu bilerek bir tercih yap. Üniversite sana o işi öğretme zorunluluğunda da değildir. ( Bu bir sistem eleştirisidir, ülkemizde böyle kabul edin) Ee ne anlamı kaldı diyorsan şunu söylerim ; üniversite sana o işi bilsen de bilmesen de o işi yapacak yetkiyi yani diplomayı verir. (Bu da niteliksiz insan yetiştirmeye, torpile ithaf)
Eğer diyorsan ben iyi bir üniversitede okuyacağım, böyle Manisa'ydı Malatya'ydı, Burdur'du gibi yerlerde değil de adı sanı duyulan bir üniversiteden mezun olacağım... Bir de üniversitenin sana verdiğiyle kalmayıp kendimi mütemadiyen geliştireceğim ve deneyim elde edeceğim... Bunları diyorsan yazılım veya bilgisayar mühendisliğinden yürüyebilirsin. Evet herkes bu bölümleri seçiyor ama herkes başarılı olmuyor.

Sir Cem T-oker

80+ Gold
İyi bir üniversitede okumadığın zaman mühendislik okumanın bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. Onun yerine daha kolay ve seni yormayan bölümler okuyup, kendini istediğin alanda geliştirmen daha yararlı olabilir.
Yönetim bilişim sisteleri gibi..

prmdmnn

80+ Bronze
şimdi Bilgisayar yada yazılım mühendisliği düşünüyorum ama arkadaşlarım onları çok tercih eden var iş bulma olasılığın zorlaşır diyor. Bi yandan da sadece MSÜ ne mi kassam diye düşünüyorum. Sizce hedefimi neye göre belirlemeliyim?
Sana bir örnek vereyim, bir tanıdığımın oğlu MSKÜ'de okuyor bilgisayar mühendisliği bölümünde ve Amerika'dan iş teklifi aldı. Mutlaka iş bulursun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,008,641
Üyeler
159,803
Son üye
canyesilgoz
Top Bottom