Neler Yeni

Helldivers 2 PSN Zorunluluğuna Tepki Yağmuru ! 😡( SONY VAZGEÇTİ )

Oğuzhan'

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
195
İsim
Oğuzhan
Şu mevzuya niye tepki gösterildi ki hiç anlam veremedim. Şuan Steamdeki online oyunların çoğu benzer bağlantılar istiyor zaten, bir ücret talebi de yok.

Uğraştırıcı geliyor desem o olumsuz yorumları yazmak yerine PSN hesabı açmak daha kolay zaten, atladığım bir detay mı var 😅
Katılıyorum size hocam ben de anlamadım neden bu kadar tepki aldığını. Tamam bir tepki olurdu ama bu kadar büyük çaplı bir tepki çok mantıksız geldi. Şuan playstation kendi oyunları için bilgisayar üzerinde steam gibi bir uygulama yapmak istiyor ve bu adımı psn hesabı ile atmıştı. Mesela ben steam üzerinden rainbow six siege oynarken neden ubisoft hesabı açıp hatta ubisoft play'i kuruyorsam playstation şirketinin yayınladığı oyunları da psn hesabı açıp oynasın insanlar.

Güvenliği sorun eden insanlar eminim instagram kullanıyordur yani Meta şirketi. :D

Bu olayda da gördüm ki insanlar herhangi bir şirket adına bir medya vs. tepki göstermeyi fazla ön plana çıkarıyorsa diğer insanlar da tepki vermeye başlıyor ve çığ gibi büyüyor.

CupOk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
775
İsim
.
Katılıyorum size hocam ben de anlamadım neden bu kadar tepki aldığını. Tamam bir tepki olurdu ama bu kadar büyük çaplı bir tepki çok mantıksız geldi. Şuan playstation kendi oyunları için bilgisayar üzerinde steam gibi bir uygulama yapmak istiyor ve bu adımı psn hesabı ile atmıştı. Mesela ben steam üzerinden rainbow six siege oynarken neden ubisoft hesabı açıp hatta ubisoft play'i kuruyorsam playstation şirketinin yayınladığı oyunları da psn hesabı açıp oynasın insanlar.

Güvenliği sorun eden insanlar eminim instagram kullanıyordur yani Meta şirketi. :D

Bu olayda da gördüm ki insanlar herhangi bir şirket adına bir medya vs. tepki göstermeyi fazla ön plana çıkarıyorsa diğer insanlar da tepki vermeye başlıyor ve çığ gibi büyüyor.
Uygulama işini beceremiyorlar steamin yanında çok gereksiz kalıyor. Sadece sorun çıkartıyor adamların uygulamaları

Oğuzhan'

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
195
İsim
Oğuzhan
Uygulama işini beceremiyorlar steamin yanında çok gereksiz kalıyor. Sadece sorun çıkartıyor adamların uygulamaları
Birilerinin bu piyasadaki steam ile kimsenin rekabet edememesini engellemesi lazım artık. Epic yıllardır var fakat steam'in önüne geçemedi, ısrarla arayüzü güncellememeleri buna bir örnek. Fakat ps tarafı çok büyük bir şirket ve ciddi bütçeleri var eminim yapacakları uygulama sürekli gelişmeye açık bir uygulama olacaktır. Bu arada uygulamaları sorun çıkartıyor demişsiniz ama ben uygulama çıkardıklarını bilmiyordum merak ettim ne olarak aratmam lazım uygulamaya ulaşmak için?

CupOk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
775
İsim
.
Birilerinin bu piyasadaki steam ile kimsenin rekabet edememesini engellemesi lazım artık. Epic yıllardır var fakat steam'in önüne geçemedi, ısrarla arayüzü güncellememeleri buna bir örnek. Fakat ps tarafı çok büyük bir şirket ve ciddi bütçeleri var eminim yapacakları uygulama sürekli gelişmeye açık bir uygulama olacaktır. Bu arada uygulamaları sorun çıkartıyor demişsiniz ama ben uygulama çıkardıklarını bilmiyordum merak ettim ne olarak aratmam lazım uygulamaya ulaşmak için?
Sony daha çıkartmadı benim bahsettiğim sorun çıkaranlar EA App, ubisoft connect bide rockstar launcher

Oğuzhan'

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
195
İsim
Oğuzhan
Sony daha çıkartmadı benim bahsettiğim sorun çıkaranlar EA App, ubisoft connect bide rockstar launcher
Tabi doğru diyorsun bu tür uygulamalar cidden kötü fakat asıl konuya dönecek olursak insanların sadece şuan tepki göstermesi benim garibime giden şey oldu. Mesela steam'den gta 5 oynayan biri rockstar hesabı açıp rockstar launcher indirmek zorunda kalıyorken veya ea fc 24 oynamak isteyen biri ea play indiriyorken tepki verilmiyorken, Sony bu işe girişmeye çalışınca yoğun tepki almasının sebebini büyük şirketlerin yönlendirmesi olarak düşünüyorum ve gereksiz buluyorum.

Uygulama olarak da sony steam'e rakip olmaktan ziyade sadece kendi oyunlarını bilgisayar platformuna satmak istediği bir uygulama yapmak istiyor. O yüzden onun da steamden iyi olacağını düşünmüyorum fakat steam'e rakip olmak istese o bütçeye sahip olduklarını düşünüyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu tarz platformların gittikçe artmasının sebebini de steam'in oyun geliştiricilerden kestiği ücretler olduğunu düşünüyorum. Yani steam ortamın sahibi gibi takılıyor ve bu büyük şirketleri rahatsız ediyor onlar da diyor ki bizim bütçemiz var kendi uygulamamızı yapalım bari.

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,372
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Şu mevzuya niye tepki gösterildi ki hiç anlam veremedim. Şuan Steamdeki online oyunların çoğu benzer bağlantılar istiyor zaten, bir ücret talebi de yok.

Uğraştırıcı geliyor desem o olumsuz yorumları yazmak yerine PSN hesabı açmak daha kolay zaten, atladığım bir detay mı var 😅
Kişisel verilerinin çalınması ve sürekli olarak bir şekilde rahatsız edilmen kötü bir durum ki ayrıyeten şifre ve e-posta verilerinin de çalınması durumu var. Doğum günün, e-postan, adın soy adın, şifren, güvenlik sorun ve cevabın gibi veriler ile sosyal mühendislik yöntemi ile diğer hesaplarını da çalmaları muhtemel. En basitinden sadece e-postanı bilerek sürekli olarak phishing yöntemi ile verilerini çalmaları mümkün. Kredi kartı bilgilerini katmıyorum bile, bazı siteler 3D secure kullanmadığı ve kullansa bile bu bilgiler doğrultusunda hacklemeyi başardıkları telefonunuz ile doğrulama adımlarını geçerek sizden para çalmaları da gayet mümkün oluyor. Çok masum veriler gibi gözükseler bile detaylı ve etraflıca düşününce korkutucu olabiliyor. Dünyadaki kullanılan şifreler ve 2FA açık olmayan hesaplardan dolayı ne siz ne de başkası güvende değil. Şöyle düşün bir de sen bilinçlisin ancak arkadaşın değil, hesabı çalındı ve sana acil şu kadar paraya ihtiyacım var dedi ve sen düşünmeden attığı ibana havale ettin veyahut onun çalınan hesabı üzerinden senin potansiyel şifreni oluşturabilecek diğer elementler (tuttuğun takım, evcil hayvanının adı, evlilik veya doğum tarihin vs. vs.) öğrenilerek yine senin mağdur olman olası. Büyük resmi görürsen en ufak veri sızıntısı bile küçümsenmemeli ki illa ki sana veya etrafındakilere whatsapp üzerinden saçma sapan numaralardan mesajların gelmesi de bunun örneği. Yemeksepeti sağolsun 2 günde 1 hintlileri başımdan savmaya çalışıyorum

CupOk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
775
İsim
.
Mesela steam'den gta 5 oynayan biri rockstar hesabı açıp rockstar launcher indirmek zorunda kalıyorken veya ea fc 24 oynamak isteyen biri ea play indiriyorken tepki verilmiyorken,
Sadece rdr2, GTA 5 ve herhangi bir bf oyununun Steam incelemelerine bir göz gezdir. Rockstar launcher ve EA App den inlanlar ne kadar nefret ediyor anlarsınız ama o tepkilerin sesi sonye olan kadar çıkmadı.
Uygulama olarak da sony steam'e rakip olmaktan ziyade sadece kendi oyunlarını bilgisayar platformuna satmak istediği bir uygulama yapmak istiyor. O yüzden onun da steamden iyi olacağını düşünmüyorum fakat steam'e rakip olmak istese o bütçeye sahip olduklarını düşünüyorum.
Onlar işe yaramıyor. Steamde varken bile millet çatır çatır torrentten oynuyor oyunları. Sonynin getireceği uygulamayı kimse takmaz. Korsandan oynayan sayısı artar sadece

gallax420

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
404
İsim
Eray
sony kendi ayağına sıkmış bir yerde r yaptı diye gördüm ama pc communitysi cevabı iyi vermiş

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,294
İsim
Baran Kut

thepublicman

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,190
İsim
Kadir
Olan oyunun yapımcılarına oldu yıllar sonra tutan bir servis oyunu çok yüksek puana sahipti artık değil (steamde en azından), Sony'nin PC platformunda PSN hesabı zorunluluğu koyması da ayrı bir saçmalık tepki gösterilmesi iyi bu tepkiler doğru yapıldığında oyuncunun avantajına oluyor

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,294
İsim
Baran Kut
Olan oyunun yapımcılarına oldu yıllar sonra tutan bir servis oyunu çok yüksek puana sahipti artık değil (steamde en azından), Sony'nin PC platformunda PSN hesabı zorunluluğu koyması da ayrı bir saçmalık tepki gösterilmesi iyi bu tepkiler doğru yapıldığında oyuncunun avantajına oluyor
Zamanla geri düzelir diye düşünüyorum.

Marianoly

80+ Gold
En İyi Cevap
1
İnsanların sesi çıkınca, büyük şirketlerin köşeye sıkışıp verdiği radikal kararlardan dönmelerini izlemek çok keyif verici.

The Semih

80+ Gold
Top Bottom