Neler Yeni

Her diş tedavisinde anestezi yapılıyor mu?

TRAras

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Bill
Merhaba,
İlk öncelikle ağrıyan dişiniz arka kısımda ise 20'liklerin arkasındaki et kısmına iğne yapılıyor. aynı zamanda dişin dibine ete doğru yukarıdan aşağıya iğne yapıyor. seni biraz bekletiyor dişin uyuştumu dolgu kurtarılabilir ise dolgu yapılır ki dibi çürümüş ise kurtulma şansı yok. paran var ise geciktirme dişini git yaptır cidden bir şey olmaz diyip geciştirilecek bir şey değil keza ben öyle diyordum daha dün dişim çekildi çok kötü bir durum para gelir gider sağlık gidip gelmez o yüzden kıyın paraya.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yok iğneden korkmuyorum daha önce tanıdığımızın tanıdığı olan bir diş hekimine gitmiştik 4 çürüğün var diyip uyuşturmadan dişin içini aerator ile açmaya çalışmıştı çektiğim acının haddi hesabı yok. Sonradan öğrendim ki anestezi uygulanması gerekiyormuş meğer doktor anestezi uygulamadan dişi düzeltmeye çalışıyormuş 3 seans dayanabildim daha da gitmedim zaten
o diş hekiminin yanına gidip işlem kayıt belgesini iste aynı zamanda anestesi uygulanmadan yapıldığını belirtsinler.

onurkaplan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
605
İsim
Onur
35 yaşındayım iki defa dişçiye gidip 20lik diş çektirdim
göründüğü kadar zor değil :)
2 tane iğne yapıyor hiç acımıyor
10 dk içinde aldı sonrasında yaptığı ilacın etkisi geçince hiç bir arı olmadı

Sana önerim : kadına yaptırma erkek yaptır 20'lik dişi çekerken kuvet gerekiyor kadınlar bunu pek yapamıyor çekimden sonra çenen çok ağrıyor

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,267
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil
Kanka kasma kendini bir tane doktora gidiyorsun panaromik x ray yapacaklar duruma göre bitewing de istenebilir. Dolgu veya kanal+dolgu yapılacak. Kanal yapılacaksa kesin anestezi uygulanır zaten. E1 e2 seviyesindeki çürüklere dolgu yapılacaksa zaten ağrı hissetmezsin ki genelde de yapılmaz. Biraz daha pulpaya yakın dolgularda anestezi uygulamayanlar oluyor ama çoğu uygular. En kötü doktor hanımdan rica edersin uyuşturmasını. Kafa yormana gerek yok yani.

meth4sX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
ahmet alaca
Nadir durumlarda uyuşturmadan işlem yapılması gerekebiliyor bilginiz olsun da. Bu tamamen hastanın verimli bir tedavi sonucu alabilmesi için yapılmış olabilir. Doktor yeterince açıklayıcı olamadıysa o sizin aranızdaki durum tabii.

Nadir durumlarda uyuşturmadan işlem yapılması gerekebiliyor bilginiz olsun da. Bu tamamen hastanın verimli bir tedavi sonucu alabilmesi için yapılmış olabilir. Doktor yeterince açıklayıcı olamadıysa o sizin aranızdaki durum tabii.
Kuzenimle beraber gitmiştik dişçiye ona da aynısını yaptı ayriyeten uyuşturmayla ilgili bir şeyden bahsetmedi gariptir ki sanki geçiştirmeye çalışıyordu.

Merhaba,
İlk öncelikle ağrıyan dişiniz arka kısımda ise 20'liklerin arkasındaki et kısmına iğne yapılıyor. aynı zamanda dişin dibine ete doğru yukarıdan aşağıya iğne yapıyor. seni biraz bekletiyor dişin uyuştumu dolgu kurtarılabilir ise dolgu yapılır ki dibi çürümüş ise kurtulma şansı yok. paran var ise geciktirme dişini git yaptır cidden bir şey olmaz diyip geciştirilecek bir şey değil keza ben öyle diyordum daha dün dişim çekildi çok kötü bir durum para gelir gider sağlık gidip gelmez o yüzden kıyın paraya.

o diş hekiminin yanına gidip işlem kayıt belgesini iste aynı zamanda anestesi uygulanmadan yapıldığını belirtsinler.
Merhaba, tanıdığımızın tanıdığı olduğu için gitmiştik ufak eve benzeyen bir yerde diş hekimliği yapıyordu o yüzden kağıt vs. o şeyler yapmadık

OguzhanM

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
266
İsim
Oğuzhan Mutluer
Diş hekimiyim her çürüğe anestezi uygulanmaz hatta %80ine uygulanmaz, gerekmiyor. Tabi millet çürük ilerleyip diş ağrısı başladığında geldiği için anestezi gerekiyor. Çürük derin değilse yapmayız Ama işlem yaparken ağrı olursa hasta söyler yapılır. Bu arada şikayet boş iş ne için şikayet edilcek tedavi prosedürünü bilmeden

meth4sX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
ahmet alaca
Diş hekimiyim her çürüğe anestezi uygulanmaz hatta %80ine uygulanmaz, gerekmiyor. Tabi millet çürük ilerleyip diş ağrısı başladığında geldiği için anestezi gerekiyor. Çürük derin değilse yapmayız Ama işlem yaparken ağrı olursa hasta söyler yapılır. Bu arada şikayet boş iş ne için şikayet edilcek tedavi prosedürünü bilmeden
Dediğimin onaylanmasına sevindim :)

selamlargençler

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
767
İsim
:(
Önceden gittiğim dişçi anestezi uygulamadan yapmıştı halbuki anestezi şartmış 3 seans o acıya katlandım daha da gidemedim asıl korkum anestezi uygulanmaması çünkü o acıya bir daha dayanamam

Önceki gittiğim dişçinin dediğine göre 4-5 tane çürüğüm varmış sağ altta 2 tane sol üstte 2 taneydi sanırım

Hangi durumlarda yapılmıyor

sağ altta 2 tane sol üstte 2 tane fakat doktor uyuşturmadan aerator aletiyle dişin içini açmaya çalışıyordu sürekli sinire değdeği için dayanılmaz bir acı çekiyordum
Hayır anestezi şart değil yanlış biliyorsun. Her tedavide anestezi kullanılmaz. Her çürük tedavisinde de kullanılmaz ama çürüğün dentin tabakasını geçtiği durumlarda genellikle kullanılır hem hastanın hem de hekimin konforu açısından ki ağrıdan dolayı anestezi yapılmak şart olur zaten

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,285
Üyeler
161,833
Son üye
itirgit
Top Bottom