Neler Yeni

Her Türk'ün bilmesi okuması gereken kitap önerisi

Dahası  
Reaksiyon skoru
588
İsim
Paşadöner
Merhaba arkadaşlar Türk tarihini anlatan yaşadıkları vs. Osmanlı tarihî daha önceki gelmiş geçmiş türk devletlerini anlatan kitap önerileri istiyorum Her Türk'ün okuması gerekenler gibi bir şey olsun böyle bir kitap sonra mesala Türk destanlarıni içeren bir kitap olabilir Türkiye Cumhuriyeti içim ayriyeten bir kitap olabilir ama kitaplar Biyografi kitabı gibi olmasını istemiyorum atalarımız için ayrılmış bir kitap olabilir ama fatih sultan mehmetin kitabı gazı Atatürk'ü anlatan bir kitap kısaca bu tür devletimizi geçmişimizi atalarımızı anlatan kitapları okuyup ben okudum sende bunu oku gibi önerini yaparsanız çok sevinirim teşekkürler iyi günler

•KoRkMaZ•

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
550
İsim
Hasan Korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
OYUN VE BİLGİSAYAR PARÇALARI
''börü'' fantastik hikayeler barındıran bi kitap tarihi olaylarla bi ilgisi yok. okuduğum ve sevdiğim bi seridir. fantastik türk efsanelerini işlemiş. bazı yerlerinde tüğlerim diken diken olmuştu

Dahası  
Reaksiyon skoru
588
İsim
Paşadöner
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
''börü'' fantastik hikayeler barındıran bi kitap tarihi olaylarla bi ilgisi yok. okuduğum ve sevdiğim bi seridir. fantastik türk efsanelerini işlemiş. bazı yerlerinde tüğlerim diken diken olmuştu
Ayriyeten okunabilecek bir kitap olabilir saolun

Merhaba arkadaşlar Türk tarihini anlatan yaşadıkları vs. Osmanlı tarihî daha önceki gelmiş geçmiş türk devletlerini anlatan kitap önerileri istiyorum Her Türk'ün okuması gerekenler gibi bir şey olsun böyle bir kitap sonra mesala Türk destanlarıni içeren bir kitap olabilir Türkiye Cumhuriyeti içim ayriyeten bir kitap olabilir ama kitaplar Biyografi kitabı gibi olmasını istemiyorum atalarımız için ayrılmış bir kitap olabilir ama fatih sultan mehmetin kitabı gazı Atatürk'ü anlatan bir kitap kısaca bu tür devletimizi geçmişimizi atalarımızı anlatan kitapları okuyup ben okudum sende bunu oku gibi önerini yaparsanız çok sevinirim teşekkürler iyi günler
nutuk.(okumusundur ama olsun)

Bünyamina

80+ Platinum
Beyaz Zambaklar Ülkesinde

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,920
İsim
Mehmet Aslan
Giriş olarak bu yazarlara bakabilirsin.

Osmanlı tarihi için : Halil İnalcık (ağırdır) , İlber Ortaylı , Murat Bardakçı.
Cumhuriyet Tarihi için : Emrah Safa Gürkan , Selim Erdoğan , İlber Ortaylı , Falih Rıfkı , Bulabildiğin bütün hatıratlar.
Orta Asya Türk tarihi için : Ahmet Taşağıl kitapları ve Kronik kitap yayınevinini bastığı kitaplar.

• Beğen
Reaksiyonlar: umtb

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,727
İsim
Oğuz
Lord Kinross Atatürk

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,727
İsim
Oğuz
Dahası  
Reaksiyon skoru
588
İsim
Paşadöner
Giriş olarak bu yazarlara bakabilirsin.

Osmanlı tarihi için : Halil İnalcık (ağırdır) , İlber Ortaylı , Murat Bardakçı.
Cumhuriyet Tarihi için : Emrah Safa Gürkan , Selim Erdoğan , İlber Ortaylı , Falih Rıfkı , Bulabildiğin bütün hatıratlar.
Orta Asya Türk tarihi için : Ahmet Taşağıl kitapları ve Kronik kitap yayınevinini bastığı kitaplar.

https://www.amazon.com.tr/Milli-İst...e:26902947031&rnid=26902946031&s=books&sr=1-9
Şöyle bir şey arıyorumdum birde iyi oldu

Çatlı Reis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Arif
Türe giriş için bence en ideali Halin İnalcık'ın Klasik Çağı'dır. Yine aynı şekilde İlber Ortaylı'nın Son İmparatorluk Osmanlı ve Osmanlı'yı Yeniden Keşfetmek kitapları çok iyidir. Anlatı olarak romana dayalı bir anlatım isterseniz de Oktay Triyakioğlu, Çağlayan Yılmaz kitaplarına bakabilirsiniz. Son olarak benim için yeri çok büyük olan Hüseyin Nihal Atsız'ın Bozkurtlar, Deli Kurt ve Ruh Adam kitabını kesinlikle tavsiye ederim.

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
601
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
Nutuk

Top Bottom