herhangi bir işlem yaparken pc aniden donup kalıyor

Reaksiyon skoru
4
chrome da gezinirken yada farklı bir işlem yaparken pc aniden donuyor ve hiç bir işleme yanıt vermiyor anca kapatıp yeniden açınca düzeliyor uzun süredir yaşadığım bir sorundu bu aralar devamlı yaşamaya başladım sistem özellikleri:
rx5500xt 8gb
ryzen 5 2600x
gigabyte b450m s2h v2
16gb ram 3200mhz ram
1tb m2 ssd
480gb adata ssd

Windows 10'dan kaynaklı bir sorun diye düşünüyorum çünkü ben de dahil birçok kullanıcı bu yönde bir sorun yaşıyor.
Ben şunu fark ettim işlemci sabit frekansta uzun süre çalışınca bu hatayı yaşıyorum. Ya da frekans değişimi 0.3-0.4 GHz arasındaysa bu sorunu yaşıyorum. Genelde güç tasarrufu modunda veya işlemci fazla ısınmasın diye düşük frekanslara ayarlanmış GHz değerlerinde oluyor. Örneğin 3,5 GHz ile 3,8 GHz arasında çalışırken bu donma olayı oluyor. Ama işlemciyi serbest bırakınca yani istediği frekansta çalışmaya bırakınca bu sorun olmuyor.
Nihai performansta bilgisayarı kullanıp donma olup olmayacağına bir bakın derim.

orda 480gb adata ssd göz kırpıyor ssd modeli nedir

chrome da gezinirken yada farklı bir işlem yaparken pc aniden donuyor ve hiç bir işleme yanıt vermiyor anca kapatıp yeniden açınca düzeliyor uzun süredir yaşadığım bir sorundu bu aralar devamlı yaşamaya başladım sistem özellikleri:
rx5500xt 8gb
ryzen 5 2600x
gigabyte b450m s2h v2
16gb ram 3200mhz ram
1tb m2 ssd
480gb adata ssd
ssd ne dikkat; takılmalar genellikle hdd bad sector durumu olabilir (ssd de bad bockt tu galiba)

Geri