Neler Yeni

Hidrolik disk fren aşırı ısınıyor ve ses yapıyor

Kemal Salih

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
267
İsim
Kemal Salih
mt200 fren setim var birkac gun onceye kadar bi sorunum yoktu bi uzun tura ciktim disk sürtmeye basladi ve aşırı çok isinmaya başladı ayarini yaptim surtmeyi engelledim ama suanda hem frenler haddinden fazla çabuk ısınıyor ısınınca da tutmuyor ve biraz hızımı alip frenmele yaptığımda disk tarafından şrrrrrrr diye bi ses geliyor disk surtme sesine de benzemiyor yağ bulasma sesine de benzemiyor balatalari kontrol ettim daha bitmemisler bisikletciye goturdum anlamam ben falaj diyip gönderdi beni sorun ne olabilir diskte mi balatalarda mi

Kemal Salih

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
267
İsim
Kemal Salih
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Diskte büyük ihtimalle sıkıntı.
diski degistireyim diye düşünüyorum ama sorun diskte degilse bos yere diski degistirmis olmiyayim diye kesin bisey olsun istedim on ve arka balatalarin yerini degistirdim ve diske alistirdim ama hala ayni sorun var ben de bu yüzden diskten olacagini tahmin ediyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
767
İsim
Yunus
diski degistireyim diye düşünüyorum ama sorun diskte degilse bos yere diski degistirmis olmiyayim diye kesin bisey olsun istedim on ve arka balatalarin yerini degistirdim ve diske alistirdim ama hala ayni sorun var ben de bu yüzden diskten olacagini tahmin ediyorum
Şöyle bir durum var balatalarda olsa hiç tutmama da yapabilir fakat disklerde incelme veya başka bir şey söz konusu ise aşınma da olabilir bundan kaynaklanması daha muhtemel geldi bana.

Kemal Salih

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
267
İsim
Kemal Salih
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şöyle bir durum var balatalarda olsa hiç tutmama da yapabilir fakat disklerde incelme veya başka bir şey söz konusu ise aşınma da olabilir bundan kaynaklanması daha muhtemel geldi bana.
baktığım kadarıyla diskteki incelme normal seviyede çok aşırı bi incelmesi yok ama o frene bastigimda gelen şrrrrr sesi ve aşırı ısınıyor oluşu önce beni balata olabilir mi diyr dusundurdu ama on arka degistirdigimde de aynisi olunca sorun diskte diye düşünmeye başladım ama diske bakıyorum hiç bi problem gözükmüyor oynama vs de yok ne yapsam bilemedim

Dahası  
Reaksiyon skoru
767
İsim
Yunus
baktığım kadarıyla diskteki incelme normal seviyede çok aşırı bi incelmesi yok ama o frene bastigimda gelen şrrrrr sesi ve aşırı ısınıyor oluşu önce beni balata olabilir mi diyr dusundurdu ama on arka degistirdigimde de aynisi olunca sorun diskte diye düşünmeye başladım ama diske bakıyorum hiç bi problem gözükmüyor oynama vs de yok ne yapsam bilemedim
Anlık sürtünme de yapıyor olabilir diskleri komple söküp incelemek lazım.

Arda_09

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
168
İsim
Arda Okçu
hocam balatalar yeni ise böyle şeyler normal diske alışma süreci balatanın bi kısmının aşınması vs gerekiyor eğer frene bastığınızda sanki diskte yağ var tutmuyor gibi olup gıcırdıyorsa güvenli bi alanda yokuş aşşağı frene hafiften sürekli basarak balata disk ısıtma işlemi yapın düzelebilir zamanla

Arda_09

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
168
İsim
Arda Okçu
birde balataları söktüğünüzde frene basmadınız değil mi balatalar ve teker takılı değilken bu pistonu ileri iter ve biraz yağ kaçırmasına sebep olabilir

Kemal Salih

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
267
İsim
Kemal Salih
hocam balatalar yeni ise böyle şeyler normal diske alışma süreci balatanın bi kısmının aşınması vs gerekiyor eğer frene bastığınızda sanki diskte yağ var tutmuyor gibi olup gıcırdıyorsa güvenli bi alanda yokuş aşşağı frene hafiften sürekli basarak balata disk ısıtma işlemi yapın düzelebilir zamanla
yok biliyorum boyle olucagini ama balatalarim yeni değil bir iki aylık balatalar ve gicirdama yok sogukkende tutmasinda bi sıkıntı yok ama şrrrrrr diye bi ses geliyor frenleyince ve asiri ısınıyor hemen ısınınca da tutmuyor kaciriyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

birde balataları söktüğünüzde frene basmadınız değil mi balatalar ve teker takılı değilken bu pistonu ileri iter ve biraz yağ kaçırmasına sebep olabilir
hayır basmadim

Arda_09

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
168
İsim
Arda Okçu
bisikleti 2. el mi aldınız veya nereden aldınız balatalar orjinal olmayabilir yaklaşık 4 5 yıldır hidrolik disk frenli bisiklet sürüyorum böyle bir şey yaşamadım ufak tefek gıcırdama olduğunda da çözüyordum
Mesaj otomatik birleştirildi:

bak buda benim kaliper balatalar bitik 1.5 yıldır kullanmaktan geldiği hale bak fakirliğin gözü kör olsun 300 lira verip balata alamadık ama 2 kuruş kaar edelim derken 3 kuruş zarar açmışım disk erimiş balata kalmadığı için aşındırmış :D
IMG_20240101_161215.jpg

IMG_20240101_161333.jpg

Kemal Salih

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
267
İsim
Kemal Salih
bisikleti 2. el mi aldınız veya nereden aldınız balatalar orjinal olmayabilir yaklaşık 4 5 yıldır hidrolik disk frenli bisiklet sürüyorum böyle bir şey yaşamadım ufak tefek gıcırdama olduğunda da çözüyordum
bisikleti geçen yıl sıfır aldım bir iki ay öncesinde fren vites setini komple degistirdim. Erdoğanlar bisikletten shimano ef505 fren vites kolu ve mt200 fren kaliperleri aldım icerisinde shimano b05s rx balatalarla birlikte geldiler ama balatalar orjinal diye tahmin ediyorum

Top Bottom