Neler Yeni

Hocanın telefonları toplamaya hakkı var mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Rüzgar kaan
İlgilendiği Kategoriler
toplama pc laptop
Mesleki Anadolu lisesinde okuyorum 9. sınıfım. bugün veli toplantısı oldu ve sınıf hocası sınıfta telefonları toplayacağını ve velilerden izin aldığını söylemiş. Fakat şimdiye kadar böyle bir şey yoktu, sadece bazı hocalar ders boyunca alıyordu fakat teneffüslerde kullanıyorduk. Hoca "iyice telefona bağımlı oldular ve çok asosyaller" demiş ki alakası yok sırf velilerin aklını çelmek için. Telefonları sadece bizim sınıfta gün boyu alma hakkı varmıdır? Teşekkürler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Mert kaan
Okula telefon zaten götüremez sin hakkı bu yüzden

ademoney

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Adem Oney
Almaya hakları var. 9. sınıftan beri aldılar 12. sınıf oldugumuzda bile aldılar. Zaten bi ara habermi yapılmıştı toplanacak diye öyle bir şey olabilir

Alican.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
513
İsim
Alican ekinci
benim zamanımda ders başı toplayıp cam kenarına koyuyorlar dı :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Rüzgar kaan
İlgilendiği Kategoriler
toplama pc laptop
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

calmioss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
ercan
Valla 12 yim 4 senedir bi Allah’ın kuluna telefonumu vermedim sınavda derste istediğim gibi açtım telefonu

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
şahin küçük
Ortaöğretim ve ilköğretim kurumları yönetmeliğinde okul idaresi cep telefonu ile ilgili her türlü tedbiri alır dediği için cep telefonunuzu alma hakkına sahiptir

KDolunay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Salih
Okula telefon getirmek bile disiplin cezası olarak değerlendirilebilir. O yüzden götüremezsin. Hak iddia edemezsin. Okuldan kastı sınıf değil. Okul bahçesi de dahil.

ÖDÜL VE DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ CEP TELEFONU İLE İLGİLİ MADDELER

Yönetmelik maddelerinde geçen Bilişim Araçları sözcüğünün ne anlama geldiği aşağıda açıklanmıştır.

"Bilişim araçları: Ses ve görüntü kaydı yapma özelliği olan cep telefonu ve kamera ile bilgi toplama, saklama, tasarlama, işleme, aktarma ve çoğaltmada kullanılan bilgisayar, internet ,MP3 çalar, DVD, CD, çağrı cihazı ve benzeri araçları ifade etmektedir.

ÖDÜL VE DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ CEP TELEFONU İLE İLGİLİ MADDELER:

Disiplin cezasını gerektiren davranışlar

MADDE 12 – (1) Cezayı gerektiren davranışlar şunlardır:

a) Kınama cezasını gerektiren davranışlar;

18) Bilişim araçlarını, okul yönetimi ile öğretmenin bilgisi ve izni dışında konuşma yaparak ses ve görüntü alarak, mesaj ve e-mail göndererek, bunları arkadaşlarıyla paylaşarak eğitim-öğretimi olumsuz yönde etkileyecek şekilde kullanmak,
b) Okuldan kısa süreli uzaklaştırma cezasını gerektiren davranışlar;

8) Bilişim araçları ile yönetici, öğretmen, eğitici personel, memur, diğer görevliler ve ziyaretçiler ile öğrencileri rahatsız edici davranışlarda bulunmak,

c) Okuldan tasdikname ile uzaklaştırma cezasını gerektiren davranışlar;

14) Bilişim araçları ile yönetici, öğretmen, eğitici personel, öğrenci, memur, diğer görevliler ve ziyaretçilere etik olmayan ses, söz ve görüntülerle zarar verici davranışlarda bulunmak,

ç) Örgün eğitim dışına çıkarma cezasını gerektiren davranışlar;

14) Bilişim araçları ile toplum değerlerine aykırı zararlı, bölücü, yıkıcı, ahlak dışı ve şiddet içerikli yasak yayınlar bulundurarak kişi ve kurumlarla ilgili ses, söz ve görüntüler alıp bunları çoğaltmak, sanal ortamlarda dinlemek, dinlettirmek, izlemek, izlettirmek, yaymak ve ticaretini yapmak,"

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
314
İsim
Tekin Ayber
Eskilerin güzel bir sözü vardır :D

eti senin, kemiği benim

1. okula ya da bir zanaata başlatılan çocuğun velisinin öğretmene ya da ustaya, “onun eğitimi için ne gerekiyorsa yapın, size tam yetki veriyorum” anlamında söylediği bir söz.

Alihanyilmaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
315
İsim
Alihan YILMAZ
Evde bırak, alamaz. Çatlasın.

kutluyasayan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
241
İsim
Kutlu
Mesleki Anadolu lisesinde okuyorum 9. sınıfım. bugün veli toplantısı oldu ve sınıf hocası sınıfta telefonları toplayacağını ve velilerden izin aldığını söylemiş. Fakat şimdiye kadar böyle bir şey yoktu, sadece bazı hocalar ders boyunca alıyordu fakat teneffüslerde kullanıyorduk. Hoca "iyice telefona bağımlı oldular ve çok asosyaller" demiş ki alakası yok sırf velilerin aklını çelmek için. Telefonları sadece bizim sınıfta gün boyu alma hakkı varmıdır? Teşekkürler.
Olması gereken o zaten

şahin doğan

80+ Platinum
tw de olsak çok açıklayıcı cümlelerim vardı ama forumdayız :d
Almaya hakkı var. Sen okul saatleri içerisinde okulda olacağın için telefonla işin yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,027,899
Üyeler
162,888
Son üye
mehmet07_
Top Bottom