Neler Yeni

Yardım Hp 15-da1058ne laptobumda gözle görülür performans kaybı var

Mokan00

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Onur
Arkadaşlar laptobumun özellikleri;
8X8 16gb ram,512gb m2 ssd,1Tb 5400rpm hdd,mx130 4gb gddr5 harici GPU,intel uhd 620 4gb dahili GPU,i5 8265u CPU.
Laptobu alalı yaklaşık 2 yıl oldu ve şu zamana kadar hiçbir sorun olmadan ağır oyunları dahi (Gta5,bf1,bf5,SW battlefront2,ark,pubg) rahat rahat oynayabilirken hatta bazılarını yüksek ayarlarda oynuyordum fakat şu an değil ağır oyun csgo yu bile düşük ayarlarda bir süre sonra oynayamıyorum ramden mi diye düşündüm 8gb korsairin ramini aldım hdd'im arızalı ondan mı diye düşündüm James Donkey m2 ssd aldım ama yok hala aynı bu kadar masrafa hala aynı olması gerçekten üzüyor ek olarak şunları söyleyebilirim yeni fikirlerimde bunlar bataryam ölü performans kaybına sebep oluyor diye düşünüyorum çünkü bilgisayar açılırken batarya arızalı performansı etkileyebilir gibisinden bir uyarı alıyorum fakat bataryayı söküp denememe rağmen durumlar hala aynı şimdide aklıma adaptör geliyor acaba adaptör güç vermiyor olabilir mi diye düşünüyorum bilgisayar açılıyor günlük işlerde herhangi bir sıkıntı yok fakat oyun konusunda yoğun bir performans kaybı var batarya özellikleri 65w 19.5V 3.33A sizce adaptörden kaynaklı olabilir mi

Cryoniks

80+ Bronze
Arkadaşlar laptobumun özellikleri;
8X8 16gb ram,512gb m2 ssd,1Tb 5400rpm hdd,mx130 4gb gddr5 harici GPU,intel uhd 620 4gb dahili GPU,i5 8265u CPU.
Laptobu alalı yaklaşık 2 yıl oldu ve şu zamana kadar hiçbir sorun olmadan ağır oyunları dahi (Gta5,bf1,bf5,SW battlefront2,ark,PUBG) rahat rahat oynayabilirken hatta bazılarını yüksek ayarlarda oynuyordum fakat şu an değil ağır oyun csgo yu bile düşük ayarlarda bir süre sonra oynayamıyorum ramden mi diye düşündüm 8gb korsairin ramini aldım hdd'im arızalı ondan mı diye düşündüm James Donkey m2 ssd aldım ama yok hala aynı bu kadar masrafa hala aynı olması gerçekten üzüyor ek olarak şunları söyleyebilirim yeni fikirlerimde bunlar bataryam ölü performans kaybına sebep oluyor diye düşünüyorum çünkü bilgisayar açılırken batarya arızalı performansı etkileyebilir gibisinden bir uyarı alıyorum fakat bataryayı söküp denememe rağmen durumlar hala aynı şimdide aklıma adaptör geliyor acaba adaptör güç vermiyor olabilir mi diye düşünüyorum bilgisayar açılıyor günlük işlerde herhangi bir sıkıntı yok fakat oyun konusunda yoğun bir performans kaybı var batarya özellikleri 65w 19.5V 3.33A sizce adaptörden kaynaklı olabilir mi
İşlemci Termal Macunu Değiştimi?
Bilgisayar Temizlendi mi ?
Driverlar Güncel mi?
Oyunlar SSD de mi?

Son Zamanlarda İndirdiğiniz Herhangi Bir Uygulamadan Sonra mı Olmaya Başladı Donma Kasma ?

Mokan00

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Onur
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemci Termal Macunu Değiştimi?
Bilgisayar Temizlendi mi ?
Driverlar Güncel mi?
Oyunlar SSD de mi?

Son Zamanlarda İndirdiğiniz Herhangi Bir Uygulamadan Sonra mı Olmaya Başladı Donma Kasma ?
Termal macun değişti,bilgisayarı özenle her ay temizlerim,driverlar hep güncel,oyunlar SSD'de,indirdiğim bir programdan mı kaynaklı diye format attım sorun aynı.

Cryoniks

80+ Bronze
Termal macun değişti,bilgisayarı özenle her ay temizlerim,driverlar hep güncel,oyunlar SSD'de,indirdiğim bir programdan mı kaynaklı diye format attım sorun aynı.
Temiz Kurulum Yaptınız mı?
Windowsun Hangi Sürümünü Kullanıyorsunuz Ayrıca Orijinalmi
İşlemci Ekran Kartı Eskiye Göre % Kaç Daha Fazla Isınıyor

Mokan00

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Onur
Temiz Kurulum Yaptınız mı?
Windowsun Hangi Sürümünü Kullanıyorsunuz Ayrıca Orijinalmi
İşlemci Ekran Kartı Eskiye Göre % Kaç Daha Fazla Isınıyor
Tertemiz kurulum yaptım,Windows 10 home en güncel versiyon win11'e beğenmediğim için itinayla geçmiyorum,işlemci ve ekran kartım eskiye nazaran yüzdelik dilim veremesemde şöyle açıklayabilirim önceden max 78 derece falan gören işlemcin şu an 84 falan görüyor ekran kartım fazla değişmedi 75-80 arası eskidende şimdi de.

Cryoniks

80+ Bronze
Tertemiz kurulum yaptım,Windows 10 home en güncel versiyon win11'e beğenmediğim için itinayla geçmiyorum,işlemci ve ekran kartım eskiye nazaran yüzdelik dilim veremesemde şöyle açıklayabilirim önceden max 78 derece falan gören işlemcin şu an 84 falan görüyor ekran kartım fazla değişmedi 75-80 arası eskidende şimdi de.
Şimdi Her Geçen Gün Oyunlara Güncellemeler Vs Geliyor Eskiden Rahat Oynadığın Oyunları Şuan Rahat Oynayamaman Gayet Doğal
Oyunlar Artık Daha Fazla Veri Daha Fazla Güç Daha Fazla Yer Kaplıyor Sistemine Bakacak Olursak Günümüz Oyunlarını Akıcı Oynatması Gerekiyor Her Şeyi Yapmışsın Bilgisayarın Gayet Sağlıklı Bataryadan Olsa Diyeceğim Bataryayı Çıkarıp Prizde Kullanmışsın
msconfig den İşlemci Çekirdekleri Aktif mi sende
Güç Planın Hangi Modda Ona da DİKKAT et
Oyun Modu Açık mı Kontrol Et
Söyleyeceklerım Bu Kadar Umarım İşe Yaramıştır

Mokan00

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Onur
Şimdi Her Geçen Gün Oyunlara Güncellemeler Vs Geliyor Eskiden Rahat Oynadığın Oyunları Şuan Rahat Oynayamaman Gayet Doğal
Oyunlar Artık Daha Fazla Veri Daha Fazla Güç Daha Fazla Yer Kaplıyor Sistemine Bakacak Olursak Günümüz Oyunlarını Akıcı Oynatması Gerekiyor Her Şeyi Yapmışsın Bilgisayarın Gayet Sağlıklı Bataryadan Olsa Diyeceğim Bataryayı Çıkarıp Prizde Kullanmışsın
msconfig den İşlemci Çekirdekleri Aktif mi sende
Güç Planın Hangi Modda Ona da DİKKAT et
Oyun Modu Açık mı Kontrol Et
Söyleyeceklerım Bu Kadar Umarım İşe Yaramıştır
Yorumların için çok teşekkürler.
İşlemci çekirdekleri tümü aktif,Güç planım yüksek modda denedim aynı dengeli denedim aynı,oyun modu açık denedim aynı kapalı denedim aynı.
İşte bunların hepsini bende yaptım son care destek aramaya kapıldım dostum sende de aynı şekilde en son gördüğün gibi elde adaptör kaldı 😂

Cryoniks

80+ Bronze
Yorumların için çok teşekkürler.
İşlemci çekirdekleri tümü aktif,Güç planım yüksek modda denedim aynı dengeli denedim aynı,oyun modu açık denedim aynı kapalı denedim aynı.
İşte bunların hepsini bende yaptım son care destek aramaya kapıldım dostum sende de aynı şekilde en son gördüğün gibi elde adaptör kaldı 😂
msconfig den mi Yaptın İşelmci Sanallaştırmayı
Onun Dışında Şu Kodları Kullanıyormusun Haftada 1 Öneririm Bu Kodları

Çalıştır

Temp

%Temp%

Komut İstemi

Sfc /Scannow

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

Mokan00

80+
Dahası