Neler Yeni

Çözüldü✓ HP victus 16 darboğaz yapıyor?

mevo09

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mevlüt Güzel
Daha bir ay önce aldığım rtx 4060, r7 7840hs li model rdr 2 ve god of war gibi üst düzey oyunlarda sıkıntısız çalışırken özellikle NFS unbound ve nadir olarak da bf 5 te darboğaz yapıyor fps bir anda 160-170 ten 80-90 a düşüyor bu normal midir?

xTURANN

80+ Silver
Oyunla alakalı olma ihtimali yüksek. Aldığın model ne ayrıca ?

Maloluyuk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
325
İsim
Malik

xTURANN

80+ Silver
Arkadaşın dediği model hocam
Kullandığın Windows 10 mu 11 mi ?
NFS Unbound bildiğim kadarıyla sıkıntılı bir oyun. Fakat BF5'i bilmiyorum.

Oyundayken OMEN GAMING HUB Ayarları ne durumda ( Balanced - Performance ), Sıcaklıklar Kaç Derece ?

oguuzysr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
575
İsim
Oğuz
Aynı laptopa sahibim bugune kadar çok memnundum masaüstü rtx 4060 performansi alıyordum, ama geçen cuma günü elimden kaydı ve düştü. Ekranda kocaman ışık süzmesi oluştu ve çerçevesi yamuldu. Servise yolladım 3250 tl bayıldık yok yere :(

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Aynı modeli kullanıyorum dediğin durumu hiç yaşamadım, tuhaf.

Oyunlarla alakalı olabilir belki. NFS serilerinin optimizasyonları çokta muazzam değil son serilerde.

mevo09

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mevlüt Güzel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kullandığın Windows 10 mu 11 mi ?
NFS Unbound bildiğim kadarıyla sıkıntılı bir oyun. Fakat BF5'i bilmiyorum.

Oyundayken OMEN GAMING HUB Ayarları ne durumda ( Balanced - Performance ), Sıcaklıklar Kaç Derece ?
Windows 10 kullanıyorum oyun oynarken performans moduna alıyorum ayarı sıcaklıklar gpu 70-75 derece arası geziyor. Cpuda ise 80-85 derecelerde oluyor nfsde. Soğutucu alsam mı diye düşünüyorum sizce fark yaratır mı?

xTURANN

80+ Silver
Windows 10 kullanıyorum oyun oynarken performans moduna alıyorum ayarı sıcaklıklar gpu 70-75 derece arası geziyor. Cpuda ise 80-85 derecelerde oluyor nfsde. Soğutucu alsam mı diye düşünüyorum sizce fark yaratır mı?
Laptopun altında her hangi bir destek yok mu ? Stand olur, soğutucu olur..

Farex

80+ Silver
Daha bir ay önce aldığım rtx 4060, r7 7840hs li model rdr 2 ve god of war gibi üst düzey oyunlarda sıkıntısız çalışırken özellikle NFS unbound ve nadir olarak da bf 5 te darboğaz yapıyor fps bir anda 160-170 ten 80-90 a düşüyor bu normal midir?
Değil. Bende almıştım aldığım günün ertesi günü vatana gittim iade istedim yapmadılar değişim istedim yapmadılar sonrasında bir güzel hallettim içinden geçince adamlar yalvardı bari değişim yapın biz iade yapamayız diye değişim yaptırdım ya adaptör arızası yada ısınma sorunu bende ikiside vardı o yüzden fps 10 lara bile düşüyodu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aynı laptopa sahibim bugune kadar çok memnundum masaüstü rtx 4060 performansi alıyordum, ama geçen cuma günü elimden kaydı ve düştü. Ekranda kocaman ışık süzmesi oluştu ve çerçevesi yamuldu. Servise yolladım 3250 TL bayıldık yok yere :(
masaüstü performansından kastın cihazında 4060 mı vardı 4070 mi? Ayrıca senin cihazında sorun yok sansanda aslında var sen farketmiyorsun cpu stres testine sok 100 dereceye geliyo sonrasında güç kısıyor 90 lara falan iniyor %15-30 arası performans kayıbı yapıyor ayrıca masaüstü performansı hikayesini geç hiçbir laptop masaüstü performansı veremez.

Laptopun altında her hangi bir destek yok mu ? Stand olur, soğutucu olur..
Farektmiyor ben termal macun bile değiştirmiştim düzelmez serviste kabul etmiyor.

Aynı modeli kullanıyorum dediğin durumu hiç yaşamadım, tuhaf.

Oyunlarla alakalı olabilir belki. NFS serilerinin optimizasyonları çokta muazzam değil son serilerde.
Cpu kullanımı az oyunlard atabi düşük olucaktır siz stres testine soktuğunuzda asıl anlayacaksınız nasıl performans düşürdüğünü 100 derecelere çıkıyor sonrasında ghz yani voltaj düşürüp 90 lara iniyor fakat %15-30 hatta %35 performans kayıbı oluşuyor.

Son düzenleme:

xTURANN

80+ Silver
Farektmiyor ben termal macun bile değiştirmiştim düzelmez serviste kabul etmiyor.
Bugün RDR2'ye Başladım. Ayarlar Otomatik Ultra, Bende DLSS Açıp Auto'ya çektim. Oyunda 90 - 100 FPS Alıyorum. Yer Yer Düşer Tabii de 80 Altını görmedim. CPU 80 - 83 Derece. Cihaza bakım yapmadım hiç o yüzden. Yoksa 70 - 75 Derece Arasında Kalırdı.

Kısacası ; Teknoloji Zaten Şans işiyken, her Victusa bu tarz yorumlar yapmak pek hoş olmaz.
GOW, RDR2, BF2042, NVE Kurulu GTA V v.b bir çok oyun oynadım. 1 Kere Keşke Daha iyi FPS Alsaydım demedim. Tatmin etmediği bir şey yok. Hiçbir oyunda da FPS DROP Yaşamadım.

Ayrıca, Victus Niye Alınmaz diye Açılan Konular Boştan İbaret.
Cihazın gücü kısılmış falan filan. Bu Sıcaklıklarda Bu FPS'leri veren, Bu fiyatta ASUS, MSI'ın kaliteli serisini gösterin, satıp direkt alırım.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,321
İsim
Semih Boran
Darboğaz yok. Bu sadece optimizasyonla vs. alakalı bir sorun. Darboğaz, CPU'nun GPU'ya yetişememesi (ya da başka bir donanım RAM gibi) durumu. 7840HS ile RTX 4080 bile kullanılabilir.

oguuzysr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
575
İsim
Oğuz
Değil. Bende almıştım aldığım günün ertesi günü vatana gittim iade istedim yapmadılar değişim istedim yapmadılar sonrasında bir güzel hallettim içinden geçince adamlar yalvardı bari değişim yapın biz iade yapamayız diye değişim yaptırdım ya adaptör arızası yada ısınma sorunu bende ikiside vardı o yüzden fps 10 lara bile düşüyodu.

masaüstü performansından kastın cihazında 4060 mı vardı 4070 mi? Ayrıca senin cihazında sorun yok sansanda aslında var sen farketmiyorsun cpu stres testine sok 100 dereceye geliyo sonrasında güç kısıyor 90 lara falan iniyor %15-30 arası performans kayıbı yapıyor ayrıca masaüstü performansı hikayesini geç hiçbir laptop masaüstü performansı veremez.

Cpu kullanımı az oyunlard atabi düşük olucaktır siz stres testine soktuğunuzda asıl anlayacaksınız nasıl performans düşürdüğünü 100 derecelere çıkıyor sonrasında ghz yani voltaj düşürüp 90 lara iniyor fakat %15-30 hatta %35 performans kayıbı oluşuyor.
Rtx 4060 var. Ekran kartına overclock yaptım. Temel masaüstü saat hızlarına çıkıyordu.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,041,486
Üyeler
165,189
Son üye
Jetstream Sam
Top Bottom