Neler Yeni

Çözüldü✓ HP victus 16 darboğaz yapıyor?

Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
Salih İdris Can
Rtx 4060 var. Ekran kartına overclock yaptım. Temel masaüstü saat hızlarına çıkıyordu.
Mesele saat hızı değil sıcaklık Ve fps değerleri Laptop modellerin ekran kartları mobil platform olarak geçer watt değeri çekirdek sayıları ve soğutması mobil platforma göre yapılıyor sence senin laptopun yarısı kadar olan ekran kartıyla Laptopun kasasında olan boyutu işlemciyi geçemeyen bir ekran kartının performansı aynı olurmu?

oguuzysr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
575
İsim
Oğuz
Mesele saat hızı değil sıcaklık Ve fps değerleri Laptop modellerin ekran kartları mobil platform olarak geçer watt değeri çekirdek sayıları ve soğutması mobil platforma göre yapılıyor sence senin laptopun yarısı kadar olan ekran kartıyla Laptopun kasasında olan boyutu işlemciyi geçemeyen bir ekran kartının performansı aynı olurmu?
Burada oyunlarda çok bi fark yok fps olarak.
Overclock yaptığını düşün bide

Farex

80+ Silver
Anlamamakta diretiyorsun bak sana diyoruz ki ısı sıcaklık değeri de önemli bu laptopların genelinde kısıtlama var zaten belli derecelere gelince cihaz güç kısıyor anladın mI?

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Değil. Bende almıştım aldığım günün ertesi günü vatana gittim iade istedim yapmadılar değişim istedim yapmadılar sonrasında bir güzel hallettim içinden geçince adamlar yalvardı bari değişim yapın biz iade yapamayız diye değişim yaptırdım ya adaptör arızası yada ısınma sorunu bende ikiside vardı o yüzden fps 10 lara bile düşüyodu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

masaüstü performansından kastın cihazında 4060 mı vardı 4070 mi? Ayrıca senin cihazında sorun yok sansanda aslında var sen farketmiyorsun cpu stres testine sok 100 dereceye geliyo sonrasında güç kısıyor 90 lara falan iniyor %15-30 arası performans kayıbı yapıyor ayrıca masaüstü performansı hikayesini geç hiçbir laptop masaüstü performansı veremez.

Farektmiyor ben termal macun bile değiştirmiştim düzelmez serviste kabul etmiyor.

Cpu kullanımı az oyunlard atabi düşük olucaktır siz stres testine soktuğunuzda asıl anlayacaksınız nasıl performans düşürdüğünü 100 derecelere çıkıyor sonrasında ghz yani voltaj düşürüp 90 lara iniyor fakat %15-30 hatta %35 performans kayıbı oluşuyor.

İşlemcim 76 dereceyi geçmiyor yükte ve sabit 4.3GHz ile güzel performans veriyor.

Anlamamakta diretiyorsun bak sana diyoruz ki ısı sıcaklık değeri de önemli bu laptopların genelinde kısıtlama var zaten belli derecelere gelince cihaz güç kısıyor anladın mI?

Ve şuan OC ile RTX 4060 masaüstü performansının bir tık üstünde kullanıyorum laptop 4060 ımı. Dediğin mevzuda victus 16 da şöyle işlemci ve ekran kartı ikisi birden yüke girer ise işlemciye 45W ekran kartına 95W kalıyor. Benim laptopta bu güç tüketimleri oyunlarda tam performansa yine yetiyor.

• Hahaha
Reaksiyonlar: NZXT

Farex

80+ Silver
İşlemcim 76 dereceyi geçmiyor yükte ve sabit 4.3GHz ile güzel performans veriyor.

Ve şuan OC ile RTX 4060 masaüstü performansının bir tık üstünde kullanıyorum laptop 4060 ımı. Dediğin mevzuda victus 16 da şöyle işlemci ve ekran kartı ikisi birden yüke girer ise işlemciye 45W ekran kartına 95W kalıyor. Benim laptopta bu güç tüketimleri oyunlarda tam performansa yine yetiyor.
Neye göre 76 yı geçmiyor hangi oyun veya teste göre?

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2

Farex

80+ Silver
%100 stress testinde. 65W güç tüketimi 4.3GHz sabit hız tüm çekirdekler.
hwmonitör yükleyip aida64 testi başlatıp sonrasında hwmonitördeki değerleri atar mısın ama min 10 dk açık olsun test o zaman anlaşılır.

• Beğen

NZXT

80+ Bronze
%100 stress testinde. 65W güç tüketimi 4.3GHz sabit hız tüm çekirdekler.
Hala değerlerinizin normal olduğunu felan sanıyorsunuz yazık size gerçekten. Diğer muadilli cihazlara göre thermalin dibini köklüyorsunuz. PL1 ve PL2 limitten oyunda drop yediğinizi fark etmiyorsunuz frametime'ınız tepe noktalarda. Almaya devam edin şu çöp cihazları sonrada ''yok kardeşim bende öyle bir problem yaşamadım'' gibisinden konuşun zaten başkasında sorun yaşanmayacak anlamına gelmez. Sonra geçenlerde konu yayınladım geldiniz yalanladınız bilgilerimi gerçekten mesaj kasmak için kirletmeyin şu forumu ısrarla konumda beni yalanlamaya çalıştınız o rozetin hakkını verin derim ve konuşmamda burda biter. Laf kaldıramıyorsan kayıt olmayacaktın bu foruma kardeşim
(y)

hwmonitör yükleyip aida64 testi başlatıp sonrasında hwmonitördeki değerleri atar mısın ama min 10 dk açık olsun test o zaman anlaşılır.
Cihazda öyle bir throttle sorunu varki, o sorunu köküne kadar yaşıyorlar hala ısrarla ne çabası anlamıyorum bu, bir bırakmadılar şu limit yığını çöp cihazı övmeyi
1709573842165.png

HP Victus kullananları takmıyordum felan ama, Masaüstü 4060 ile PL2 ( Kısa Süreli Turbo Limitlemesi ) sorunu olan çöp bir 4060 victusu karşılaştırmanız aşırı komik :D.

Son düzenleme:

Farex

80+ Silver
Hala değerlerinizin normal olduğunu felan sanıyorsunuz yazık size gerçekten. Diğer muadilli cihazlara göre thermalin dibini köklüyorsunuz. PL1 ve PL2 limitten oyunda drop yediğinizi fark etmiyorsunuz frametime'ınız tepe noktalarda. Almaya devam edin şu çöp cihazları sonrada ''yok kardeşim bende öyle bir problem yaşamadım'' gibisinden konuşun zaten başkasında sorun yaşanmayacak anlamına gelmez. Sonra geçenlerde konu yayınladım geldiniz yalanladınız bilgilerimi gerçekten mesaj kasmak için kirletmeyin şu forumu ısrarla konumda beni yalanlamaya çalıştınız o rozetin hakkını verin derim ve konuşmamda burda biter. Laf kaldıramıyorsan kayıt olmayacaktın bu foruma kardeşim
(y)

Cihazda öyle bir throttle sorunu varki, o sorunu köküne kadar yaşıyorlar hala ısrarla ne çabası anlamıyorum bu, bir bırakmadılar şu limit yığını çöp cihazı övmeyi
Alıntıyı görüntüle

HP Victus kullananları takmıyordum felan ama, Masaüstü 4060 ile PL2 ( Kısa Süreli Turbo Limitlemesi ) sorunu olan çöp bir 4060 victusu karşılaştırmanız aşırı komik :D.
Şaka gibi cidden :D

• Beğen

Farex

80+ Silver
Bazı şeyleri kabullenmek istemiyorlar, fakat gerçeklerin yalana ihtiyacı yoktur konumu oku konumu ve bilgilerimi yalanladırlar inanmamak için her şey ortada insanları kandırmaya hakları yok (y)
Ya çoluk çocuk bilmediği konularda konuşuyor, kullandığı mal en iyisi gibi savunuyor çouk işte diyip geçiyorum kasmıyorum fazla buranın kitlesi baya düştü ortalaması 15 falan.

• Beğen

NZXT

80+ Bronze
Ya çoluk çocuk bilmediği konularda konuşuyor, kullandığı mal en iyisi gibi savunuyor çouk işte diyip geçiyorum kasmıyorum fazla buranın kitlesi baya düştü ortalaması 15 falan.
Forum zaten karanlığa kayıyor yavaştan. Bir de bilgiye inkar eden cahil insanlarla uğraşmak gerçekten hem komik hem vakit kaybı. Şaka gibiler bilgiye inkar edenide ilk defa görüyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,041,476
Üyeler
165,186
Son üye
Josef_B
Top Bottom