Hukuk veya Hemsirelik mi

Ne saat doldurması, nasıl yapılıyor bu? Ben de yatıp saat doldurayım böyle bir şey varsa.
Atıyorum sivasa malatyaya memur olarak düştün. Adliyeye gelen kimse yok. İstanbul izmir ankaradaki kadar hiç kalabalık olmuyor. Günde 5-10 kişi anca zaten 10 kişi çalışıyor sana 1 2 kişi düşer en fazla. Yaptığın tek işte bilgisayara girdi girmek. İşim düştü kendimden bilşyorum sabah 10 dan akşam 3-4 e kadar kaldım odada 6 kişilerdi tek benle 2-3 adam daha geldi. O da dilekçe verdik sadece sisteme girdi. Ben dilekçenin onaylanmasını bekleyince başka bir işimide sisteme verip çıktım. 3 büyük şehir haricinde tüm gün pc başında çay içip saatini doldurmaya çalışıyorsun. Ay sonuda paranı alıp yiyorsun. Hemşirelik ameleliktir. Benim tutuyordu seçmedim başka bir bölümdeyim ama acıyorum hemşirelere.

Sen hukuktan girip zaman geçirerek 8 saatini doldurmaya çalışırken acildeki hemşirelerin doktorların elinden günde 1000 hasta geçiyor hastalıklısı sinir hastası veledi hele onkan berme olayı fln her gün eve başın şiş ayakların şişmiş yorgun eve dönüp azcık uykuyla tekrar işe dönüyorsun. Hayatında olmuyor hemde diğer memurlarla aynı maaşı alıyorsun. Ki sen büroda fln memur olarak atansan bu hemşireden çok daha fazla kazanırsın. 3 büyük şehir haricinde rekabet hiç yok hele doğuya doğru fln kiralar istteki gibi 20k değil bedava hemde hayat çok ucuz çok sağlıklı huzurlu bir hayatın olur açıkcası.

Atıyorum sivasa malatyaya memur olarak düştün.
Avukat olup nasıl memur olarak düşüyorsunuz onu anlamadım. Hukuk mezunu olmakla memur olunamıyor ki? KPSS girmek gerekiyor. Siz memurluğu mu anlattınız avukatlığı mı gerçekten anlamadım. Büroya atanmak dediğiniz nedir tam olarak? Adliyede oturan insanlar hakim ve savcılar hariç hukuk fakültesi mezunu değiller ki. Tam anlayamadım maalesef, siz sanki katipliği anlattınız?

Hukukta istanbul izmir ankara hariç tüm illerde sabahtan akşama kadar yatar uyursun. Hiç iş yapmazsın saatini doldurur paranı alır çıkarsın. Hemşirelikte sabahtan akşama kadar elinden 1000 tane insan hasta geçer hepsine ayrı ayrı ilgilenerek yoğun bağırış baskı ve şiddet içinde çalışırsın. Çok net hukuk derece yapmsıda çok daha kolay ve parasıda hemşireden iyi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sanayide de çalışma şartları çok ağır hemşirelikte de. Sanayiden çıkıp hemşireliğe gecince yine çok zor çalışma şartları altında düşük ücrete çalışırsın hukuk daha iy
Hukukta derece yapması kolay demişsiniz üstad. Ne mezunusunuz kaç binle girdiniz merak ettim

hukuk ve hemsirelik arasında gidip heliyorum sizce hangisinin geleceği daha iyi
Hemşire okuyanda var hakim okuyanda öncelikle şunu söylemem gerek ikisininde okulu çok zor
Sevdiğin bir alanı yapmanı öneririm maalesef arkadaşlar haklı hemşireler çok az alıyor(özelde) kpss kazanırsan kafan rahat
Hukuk bölümüne tam hakim değilim ama o bölümünde başlangıcı çok sıkıntı ve hukukta gördüğün dava veya savunduğun insanın karşısındakiler sana zarar verebilirler örneğin tabi hemşireliktede bu tarz bir sıkıntı var ordada sıkıntılı hastalarla uğraşıyorsun
Ben senin yerinde olsam hukuk seçerim ama sevmeden ikiside yapılamaz

hangi üniversiteye gidiyorsun ve bana tavsiye edermisin 1 ay öncesinde sanayide cnc operatörü olarak çalışıyordum yani biraz daha objektif ceavap verirsen güzel olur çünkü sanayiden çıkış yolu arıyorum

işin aslı sanayide çalışmaya başladığımdan beri değersizlik ve yaşamdan tat alamamayı çok yaşadım sanayiden kurtulmak ve daha farklı bi meslek yapmak için hemsirelik ve hukuk düşünüyorum sağlık alanınada çok fazla merakım var biraz daha objektif bakarsak sanayiden çıkıp hemşire olursam pişman mı olurum
Pişman olmazsın. Sanayi ortamını biliyorum. Yaz tatillerinde bulunduğum oldu. Hangi mesleği seçersen seç. Şuan bir çalışansan hayat standartın oraya göre yükselir. Eğer içinde de bir istek varsa Hemşirelik yazabilirsin. Şuan sınava 6 ay gibi bir süre kaldı. Sıfır değilsen Hemşirelik kazanmak için yeterli bir süre.

Pişman olmazsın. Sanayi ortamını biliyorum. Yaz tatillerinde bulunduğum oldu. Hangi mesleği seçersen seç. Şuan bir çalışansan hayat standartın oraya göre yükselir. Eğer içinde de bir istek varsa Hemşirelik yazabilirsin. Şuan sınava 6 ay gibi bir süre kaldı. Sıfır değilsen Hemşirelik kazanmak için yeterli bir süre.
Hocam kpss paunı alınabilecek bir puanda mülakatmı sıkıntı oluyor ?

Hocam kpss paunı alınabilecek bir puanda mülakatmı sıkıntı oluyor ?
Hemşirelikte mülakat yok. Direkt ve sadece KPSS puanı ile atanıyorsunuz. Okuldan mezun olduğunuz puan vs. hiçbirinin önemi yok. Lisans diplomanız varsa ve KPSS puanınız yeterli ise atanırsınız.

Hemşirelikte mülakat yok. Direkt ve sadece KPSS puanı ile atanıyorsunuz. Okuldan mezun olduğunuz puan vs. hiçbirinin önemi yok. Lisans diplomanız varsa ve KPSS puanınız yeterli ise atanırsınız.
Abim doktor aslında abim sıkıntı çekmiyor fakat yazdıklarınız biraz gözümü korkutmadı desem yalan olur sizce aşırı sıkan bir meslekmi ?

Abim doktor aslında abim sıkıntı çekmiyor fakat yazdıklarınız biraz gözümü korkutmadı desem yalan olur sizce aşırı sıkan bir meslekmi ?
Sıkıntı çekmemek durumunun bir sürü detayı var aslında. Onun yapısı, çalıştığı insanlar... Benim yazdıklarım bana özel problemler değil. Genel olarak yaşanılan ve benim görüp şahit olduğum problemler. Ben planlı bir hayat yaşamayı seviyorum. Örneğin çarşıya çıktığımda bile yapacaklarımın sırası bellidir. Uyku düzenim bellidir. Ama bu meslekte bunları yapmanız mümkün değil. O yönüyle benim hayatımı doğrudan etkiliyor. Ama siz şimdide gecelere kadar bilgisayarda bile olsa vakit geçiren, öğlen kalkan biriyseniz ve bunu seviyorsanız aşırı bir problem yaşamazsınız. Çalıştığınız insanlarda biraz sizin nasibinize bağlı bir durum. Ama aşırı problem yaşarsanız yerini değiştirmeniz tabi ki mümkün. Bir sorumluluk alıyorsunuz. Doktorlara sürekli ulaşmanız mümkün değil. Bu sorumluluğun iyi veya kötü yansımaları olabilir. Bunları da vicdanen ve bilginizle kontrol altında tutabilmeniz gerekiyor. Tecrübe isteyen bir meslek. En iyi üniversiteden de mezun olsanız bilgilerinizin pratiğini sahada çalışarak yapıyorsunuz. Staj burada çok önemli. Ben stajlarımı hep yoğun bakımlarda yaptım. Basamak olarak kritik olan bölgelerdi ve zorluydu. Öğrenci olmama rağmen öğrenmek için 5-6 saat oturmadığım oluyordu. Her işin içindeydim. Bu şekilde olmam hem her şeyi öğrenmeme hem de bir süre sonra çalışanlarla güven oluşturarak sanki ben orda 1. sorumluyum gibi hastayla ilgilenmeme olanak sağladı. Diğer yerde staj yapanlar mezun olacakken gün boyu sadece tansiyon ölçüyordu. Bu durum beni 10-0 önde başlattı diyebilirim. Mesleğe başladıktan sonra 1-2-3 ay zaten bir uyum süreciniz oluyor. Sizi bir hemşire gibi hasta ile yalnız bırakmıyorlar yardımcı oluyorlar. Ne zaman sorumluna o hissini verebilirsin hemşirelik yapmaya başlıyorsun. Yine aynı olay aslında tüm bunlar yine iyi insanlarla mümkün. Mesleğe başlar başlamaz kanunen bile olmaması gereken 15-20 hastayı gece boyunca onun kontrolüne bırakanlar var. Meslekte bilgiden çok en önemli şey iyi bir ekibe sahip olmak. Doktordan Intern doktora, hasta bakıcıdan başhekimine kadar. Çok insan var paramı alayım işimi öyle böyle yapayım diyen. Ama vicdanen nasıl rahat ediyorlar bilemem. Çünkü yatağa bağlı bir hasta olsa bile gözünün içine bakıyor. Konuşamayarak çok şey anlatıyor aslında. Onlar bile mimikleriyle hangi hemşirenin işini daha iyi yaptığını, ona iyi davrandığını hissettiriyor.

Sıkıntı çekmemek durumunun bir sürü detayı var aslında. Onun yapısı, çalıştığı insanlar... Benim yazdıklarım bana özel problemler değil. Genel olarak yaşanılan ve benim görüp şahit olduğum problemler. Ben planlı bir hayat yaşamayı seviyorum. Örneğin çarşıya çıktığımda bile yapacaklarımın sırası bellidir. Uyku düzenim bellidir. Ama bu meslekte bunları yapmanız mümkün değil. O yönüyle benim hayatımı doğrudan etkiliyor. Ama siz şimdide gecelere kadar bilgisayarda bile olsa vakit geçiren, öğlen kalkan biriyseniz ve bunu seviyorsanız aşırı bir problem yaşamazsınız. Çalıştığınız insanlarda biraz sizin nasibinize bağlı bir durum. Ama aşırı problem yaşarsanız yerini değiştirmeniz tabi ki mümkün. Bir sorumluluk alıyorsunuz. Doktorlara sürekli ulaşmanız mümkün değil. Bu sorumluluğun iyi veya kötü yansımaları olabilir. Bunları da vicdanen ve bilginizle kontrol altında tutabilmeniz gerekiyor. Tecrübe isteyen bir meslek. En iyi üniversiteden de mezun olsanız bilgilerinizin pratiğini sahada çalışarak yapıyorsunuz. Staj burada çok önemli. Ben stajlarımı hep yoğun bakımlarda yaptım. Basamak olarak kritik olan bölgelerdi ve zorluydu. Öğrenci olmama rağmen öğrenmek için 5-6 saat oturmadığım oluyordu. Her işin içindeydim. Bu şekilde olmam hem her şeyi öğrenmeme hem de bir süre sonra çalışanlarla güven oluşturarak sanki ben orda 1. sorumluyum gibi hastayla ilgilenmeme olanak sağladı. Diğer yerde staj yapanlar mezun olacakken gün boyu sadece tansiyon ölçüyordu. Bu durum beni 10-0 önde başlattı diyebilirim. Mesleğe başladıktan sonra 1-2-3 ay zaten bir uyum süreciniz oluyor. Sizi bir hemşire gibi hasta ile yalnız bırakmıyorlar yardımcı oluyorlar. Ne zaman sorumluna o hissini verebilirsin hemşirelik yapmaya başlıyorsun. Yine aynı olay aslında tüm bunlar yine iyi insanlarla mümkün. Mesleğe başlar başlamaz kanunen bile olmaması gereken 15-20 hastayı gece boyunca onun kontrolüne bırakanlar var. Meslekte bilgiden çok en önemli şey iyi bir ekibe sahip olmak. Doktordan Intern doktora, hasta bakıcıdan başhekimine kadar. Çok insan var paramı alayım işimi öyle böyle yapayım diyen. Ama vicdanen nasıl rahat ediyorlar bilemem. Çünkü yatağa bağlı bir hasta olsa bile gözünün içine bakıyor. Konuşamayarak çok şey anlatıyor aslında. Onlar bile mimikleriyle hangi hemşirenin işini daha iyi yaptığını, ona iyi davrandığını hissettiriyor.
Hocam çalışmaktan gocunan sıkılan birisi değilim. Çoğu olayı el pratiği ile rahatlıkla kavrayabiliyorum . Benim hemsirelikte çalışırken beni sıkabilir olarak düşündüğüm olay hastanın elimde ex olması yada vicdanına doknuabilecek bir olayın gerçekleşmesi. Onun dışında çok düzenli biri değilim fakat ne zaman ne yapacagimi belirlerim ona çok özel bir çaba sarf etmem kısacası . Yaptığım işi layigi ile yapmaya çalışırım .

Kendimde bulunan özellikleri sıralarsam elim yeteneklidir hasas çalışabiliyorum çoğu duruma ayak uydurabiliyorum sosyal anlamda çoğu kişi ile iyi geçinen birisiyim hemşireliği diğer mesleklere nazaran daha rahat gördüğüm için tercih sebebim . Bir işi sırf maaşı için değil kendimi geliştirmek için yapmaya çalışırım.

Kendi negatif özelliklerim ise babamdan bana geçen özellik biraz tez sinirleniyorum . Kisi beni toksiklerse bende toksiklenebiliyorum.

Bir çok alanda kendimi geliştirmeye odaklandım elektronik pc donanımlarında kendimi geliştirdim.Babamin tamir atölyesinde çalışarak bir çok eletronik kart tamiri yapabilmekteyim . Yazılım öğrenmeye dil öğrenmede kendimi istediğim gibi olmasada geliştirdim. Yemek yapmayı öğrenmeye çalışıyorum. Eğer yks yi verirsem vücudumu geliştirmiş bir şekilde gitmeyi hedefliyorum .

Her alanda asgari duzeydede olsa olmak istiyorum.

Genel olarak çevrem beni hep elektornik mühendisi olarak gormek istedi fakat akedemik zorluklarını basaramiyacagimi düşünüyorum basarsam bile Tr de elim ekmek tutmayacağını düşünüyorum.

Mesleğimi elime aldığımda birikim yapıp ticaret yapmayı düşünüyorum.

Gelecekte evlenmeyi aklımdan bile geçirmiyorum.

Abimle konuştuğumda nöbetleri sıkabilir dedi 2 iğne vuruyon geçiyon dedi ama bilemedim :D

Hemsireyim arkadaşlar kpss ye neden bukadar takmış anlamış değilim girdiğimiz en kolay sınav bence kpss ve yüksek puanlarda istemiyor. Eğer ilçe hastanelerinde görev yaparsan işin kolay olur fakat merkezi hastaneleri secersen sosyal hayatından çok fazla ödün verirsin ve emeğinin karşılığıni alamiyosun gercekten ama suda bı gerçek garanti maaşli bir iş ve işini severek yaparsan cokda dua alıyorsun hukuk bölümünü bilmediğim için yorum yapmıyorum tavsiyem hemşirelik seçersen düşük nüfuslu ilçe hastanelerini seç

Hemsireyim arkadaşlar kpss ye neden bukadar takmış anlamış değilim girdiğimiz en kolay sınav bence kpss ve yüksek puanlarda istemiyor. Eğer ilçe hastanelerinde görev yaparsan işin kolay olur fakat merkezi hastaneleri secersen sosyal hayatından çok fazla ödün verirsin ve emeğinin karşılığıni alamiyosun gercekten ama suda bı gerçek garanti maaşli bir iş ve işini severek yaparsan cokda dua alıyorsun hukuk bölümünü bilmediğim için yorum yapmıyorum tavsiyem hemşirelik seçersen düşük nüfuslu ilçe hastanelerini seç
Hocam kpss 3 ayda halledilirde sizce yazılmaya değğer bir bölümmü ?

Ana yasayı başta sona oku yine 70 80 alınır bence.

Hocam çalışmaktan gocunan sıkılan birisi değilim. Çoğu olayı el pratiği ile rahatlıkla kavrayabiliyorum . Benim hemsirelikte çalışırken beni sıkabilir olarak düşündüğüm olay hastanın elimde ex olması yada vicdanına doknuabilecek bir olayın gerçekleşmesi. Onun dışında çok düzenli biri değilim fakat ne zaman ne yapacagimi belirlerim ona çok özel bir çaba sarf etmem kısacası . Yaptığım işi layigi ile yapmaya çalışırım .

Kendimde bulunan özellikleri sıralarsam elim yeteneklidir hasas çalışabiliyorum çoğu duruma ayak uydurabiliyorum sosyal anlamda çoğu kişi ile iyi geçinen birisiyim hemşireliği diğer mesleklere nazaran daha rahat gördüğüm için tercih sebebim . Bir işi sırf maaşı için değil kendimi geliştirmek için yapmaya çalışırım.

Kendi negatif özelliklerim ise babamdan bana geçen özellik biraz tez sinirleniyorum . Kisi beni toksiklerse bende toksiklenebiliyorum.

Bir çok alanda kendimi geliştirmeye odaklandım elektronik pc donanımlarında kendimi geliştirdim.Babamin tamir atölyesinde çalışarak bir çok eletronik kart tamiri yapabilmekteyim . Yazılım öğrenmeye dil öğrenmede kendimi istediğim gibi olmasada geliştirdim. Yemek yapmayı öğrenmeye çalışıyorum. Eğer yks yi verirsem vücudumu geliştirmiş bir şekilde gitmeyi hedefliyorum .

Her alanda asgari duzeydede olsa olmak istiyorum.

Genel olarak çevrem beni hep elektornik mühendisi olarak gormek istedi fakat akedemik zorluklarını basaramiyacagimi düşünüyorum basarsam bile Tr de elim ekmek tutmayacağını düşünüyorum.

Mesleğimi elime aldığımda birikim yapıp ticaret yapmayı düşünüyorum.

Gelecekte evlenmeyi aklımdan bile geçirmiyorum.

Abimle konuştuğumda nöbetleri sıkabilir dedi 2 iğne vuruyon geçiyon dedi ama bilemedim :D
Böyle durumlardan bahsediyorum. 2 İğne vuruyorsun geçiyorsun doğru bir durum değil. Doktorlar daha rahat o zaman akşama kadar oturuyor 2 hasta bakıp geçiyor. Bu durumlar ancak küçük nüfuslu yerlerde olabilir. Abinin meslek için söylediklerine bakarak seçim yapma. Sana bunu öneririm. Çünkü artık şehirleşmeye başladık. O yüzden yüksek nüfuslu yerlerde çalışman daha olası. Ex olma olayına alışıyorsun artık. İlk staj zamanı hastaya kalp masajı yapmışlardı daha sonra dönmedi. 1 Dakika sonra patates kızartıp kahvaltı yaptılar. Şaşırmıştım. Sonra son senemde şöyle bir geriye baktım da alışıyorsun. 1-2 saat uğraşıp hastayı döndürüyorsunuz nöbeti verip eve gidiyorsunuz. Ertesi sabah geldiğinizde o yatak boş. Hasta ex olmuş. Allah rahmet eylesin diye söylenip geçiyorsunuz. Sıradan bir durum haline geliyor. Hızlı sinirlenme olayını da hasta yakınlarıyla yaşaman olası. Acıdan onlarda biraz yaptığı davranışların farkında olmuyorlar. O yüzden sabredip normal karşılaman lazım.

Geri