Keycapslari var konuda linkini de atmislar onlardan alcan, tr bilgisayara taktiginda turkce karakter oluyor otomatik, iki dakka tuşlari degistir bittiBenim için sıkıntılı olan şey Türkçe karakterlerin olmaması. Ve baktığım bir çok kaliteli klavye de Türkçe karakter yok. Bilmediğim bir şey mi var acaba? Bu durum bir şekilde düzeltiliyor mu?
Alınmaz@MuratTheFounderOfGariban tam boy klavye lazım alınır mı switchi nedir bulamadım
Cherry çok dayanıklı da olsa alanların %99'unun 5 yıl+ aynı klavyeyi kullanmadığını varsayarsak Cherry varyant anahtarlar ile Cherry arasında dayanıklılık olarak bir fark yok. Hatta şimdilerde çoğu klavye hot-swap zaten.Alınmaz
Mesaj otomatik birleştirildi:
Cherry mx varyantı switchleri ucuz olmadığı sürece çok önermiyorum artık
cherry mx switch değil hyperx in kendi özel switchi bu ayrıca aqua tactile olanı kullanmıştım on numara klavye kesinlikle bu fiyata rakibi yok çok daha pahalı fiyatları bile hakeden klavyeRog Strix Scope RX mi bu mu ?
Cherry mx
Cherry MX varyantı demek cherry dışındaki MX tip her marka demek.cherry mx switch değil hyperx in kendi özel switchi bu ayrıca aqua tactile olanı kullanmıştım on numara klavye kesinlikle bu fiyata rakibi yok çok daha pahalı fiyatları bile hakeden klavye
Yazıyorum işte HyperX'in kendi switchi direkt kendisi üretiyor youtube üzerinden araştırabilirsin bununla ilgili videolar mevcut hatta diğer switchlere göre daha hızlı ve güzel hissettirdiği için çoğu osu oyuncusu bu son çıkan rapid triggerlı klavyelerden önce hyperx in alloy origins klavyesini tercih ediyorlardıCherry MX varyantı demek cherry dışındaki MX tip her marka demek.
Yani HyperX'in kendi anahtarı da Cherry MX varyantı oluyor.
Ayrıca bu markaların kendi isimli anahtarları büyük çoğunlukla etiket basılmış olur. Anahtar üreticilerinden birine ürettirip üstüne kendi markasını bastırırlar.
HyperX'inki nedir bilmiyorum ama.
Kardeşim kavramları karıştırıyorsun. Hyperx'in kendi anahtarı da Cherry varyant oluyor işte. Ayrıca zaten ilk mesajımda da Cherry varyant anahtarların hissiyatının Cherry'den iyi olabileceğini söylüyordum.Yazıyorum işte HyperX'in kendi switchi direkt kendisi üretiyor youtube üzerinden araştırabilirsin bununla ilgili videolar mevcut hatta diğer switchlere göre daha hızlı ve güzel hissettirdiği için çoğu osu oyuncusu bu son çıkan rapid triggerlı klavyelerden önce hyperx in alloy origins klavyesini tercih ediyorlardı
birincisi kardeşin değilim ikincisi klavyeyi gömüyorsun olarak algılamadım o tavsiyeyi kendinde uygulayarak başlayabilirsin git bi iki paragraf çöz kendine gel hadiKardeşim kavramları karıştırıyorsun. Hyperx'in kendi anahtarı da Cherry varyant oluyor işte. Ayrıca zaten ilk mesajımda da Cherry varyant anahtarların hissiyatının Cherry'den iyi olabileceğini söylüyordum.
İtiraz ettiğin ilk mesajımda da varyant anahtarlar alınmaz diyen arkadaşa karşi çıkıyordum. Sen klavyeyi gömüyorum sandın. Bi düzgün oku sonra cevap ver yahu. Git biraz kitap oku paragraf falan çöz.
Cherry varyantı hocam işte. Cherry mx olmasa bile kalitesi cherry ile aynı olan ve aynı profil olan switchlere varyant deniyor. Asus NX steelseries switchleri bunlara örnek.cherry mx switch değil hyperx in kendi özel switchi bu ayrıca aqua tactile olanı kullanmıştım on numara klavye kesinlikle bu fiyata rakibi yok çok daha pahalı fiyatları bile hakeden klavye
Alakası yok. Bu anahtarları ilk bulan Cherry idi. Patentine sahiplerdi. Patent süresi dolunca başka firmalar da üretmeye başladı. MX tip yani ucu bu (+) olanlar Cherry marka değilse klon (varyant) denir bu yüzden. Kalite kıstas değil.Cherry mx olmasa bile kalitesi cherry ile aynı olan
Kutu değil mi bunlar? Kutu ise MX değildir. O zaman Cherry klon denmez.Asus NX
AP= activation point=aktivasyon noktası. TD= travel distance=basım mesafesi. İkisi de ms ile değil mm ile ölçülür. Süre değil uzunluktur. Birisi anahtarın nereye kadar basıldığında aktive olduğunu, diğeri ise ne kadar mesafede dibe ulaştığinı anlatır.AP ve TD değerleri 0.2 ms
Profil değil de yapı demek daha doğru olur. Profil dersen normal vs low-profile anlaşılabilir. Switch'in yüksekliğini (boyut) kasteder.aynı profil
Cherry profilden bahsediyorsunuz siz ben varyantından bahsediyorum. Kalite kısmında da demek istediğim Logitech'in GX(idi sanırım) veya Asus'un NX switchleri cherrye rakip olarak çıkan switchler. Logitech'ten emin değilim ama asustan eminim o yüzden bu şekilde tabir ettim.Alakası yok. Bu anahtarları ilk bulan Cherry idi. Patentine sahiplerdi. Patent süresi dolunca başka firmalar da üretmeye başladı. MX tip yani ucu bu (+) olanlar Cherry marka değilse klon (varyant) denir bu yüzden. Kalite kıstas değil.
Kutu değil mi bunlar? Kutu ise MX değildir. O zaman Cherry klon denmez.
AP= activation point=aktivasyon noktası. TD= travel distance=basım mesafesi. İkisi de ms ile değil mm ile ölçülür. Süre değil uzunluktur. Birisi anahtarın nereye kadar basıldığında aktive olduğunu, diğeri ise ne kadar mesafede dibe ulaştığinı anlatır.
Farklı marka ve tipte anahtarlarda farklı olabilir. Örneğin speed anahtarlarda 1.2mm, blue'larda 2.2mm AP olur. Yani speed olan daha kısa mesafede aktif olduğu için daha hızlı basmış olursun.
0.2 gibi değerler genellikle hata payı içinde olduğundan fark etmezsiniz.
Senin dediğin ms=miliseconds yani milisaniyedir. Bu da klavyeye bastıktan sonra iletilene kadar geçen süreye denir. Basman ile alakası yoktur. Ölçülen gecikme de budur.
Açıkçası E-spor falan oynamıyorsanız +20ms gerçek gecikme süresi üzerinde herhangi bir klavye almadığınız sürece aradaki fark hiçbir şeyi etkilemez.
Bu modelin gecikme değeri 4,5ms olması lazım Rtings'e göre. Gayet iyi yani.
Baya yanlış bilgi dolu etraf sanki.
Yapı demek çok absürt kaçmıyor mu? Profil daha alışıldık.Alakası yok. Bu anahtarları ilk bulan Cherry idi. Patentine sahiplerdi. Patent süresi dolunca başka firmalar da üretmeye başladı. MX tip yani ucu bu (+) olanlar Cherry marka değilse klon (varyant) denir bu yüzden. Kalite kıstas değil.
Kutu değil mi bunlar? Kutu ise MX değildir. O zaman Cherry klon denmez.
AP= activation point=aktivasyon noktası. TD= travel distance=basım mesafesi. İkisi de ms ile değil mm ile ölçülür. Süre değil uzunluktur. Birisi anahtarın nereye kadar basıldığında aktive olduğunu, diğeri ise ne kadar mesafede dibe ulaştığinı anlatır.
Farklı marka ve tipte anahtarlarda farklı olabilir. Örneğin speed anahtarlarda 1.2mm, blue'larda 2.2mm AP olur. Yani speed olan daha kısa mesafede aktif olduğu için daha hızlı basmış olursun.
0.2 gibi değerler genellikle hata payı içinde olduğundan fark etmezsiniz.
Senin dediğin ms=miliseconds yani milisaniyedir. Bu da klavyeye bastıktan sonra iletilene kadar geçen süreye denir. Basman ile alakası yoktur. Ölçülen gecikme de budur.
Açıkçası E-spor falan oynamıyorsanız +20ms gerçek gecikme süresi üzerinde herhangi bir klavye almadığınız sürece aradaki fark hiçbir şeyi etkilemez.
Bu modelin gecikme değeri 4,5ms olması lazım Rtings'e göre. Gayet iyi yani.
Baya yanlış bilgi dolu etraf sanki.
Profil değil de yapı demek daha doğru olur. Profil dersen normal vs low-profile anlaşılabilir. Switch'in yüksekliğini (boyut) kasteder.
Alıntıyı görüntüle
Bu tip olanlar Cherry marka değilse Cherry klon olur.
Alıntıyı görüntüle
Bu şekilde MX olmahan anahtarlar da vardır.