Neler Yeni

🔥İndirim HyperX Alloy Origins PBT – Red Switch Klavye 1619TL

canerca

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Canerca
Benim için sıkıntılı olan şey Türkçe karakterlerin olmaması. Ve baktığım bir çok kaliteli klavye de Türkçe karakter yok. Bilmediğim bir şey mi var acaba? Bu durum bir şekilde düzeltiliyor mu?

umit88

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Ümit
Benim için sıkıntılı olan şey Türkçe karakterlerin olmaması. Ve baktığım bir çok kaliteli klavye de Türkçe karakter yok. Bilmediğim bir şey mi var acaba? Bu durum bir şekilde düzeltiliyor mu?
Keycapslari var konuda linkini de atmislar onlardan alcan, tr bilgisayara taktiginda turkce karakter oluyor otomatik, iki dakka tuşlari degistir bitti

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
PBT tuşları ABS ile değiştirmek... Büyük enter için değmez.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,204
İsim
Murat Orhan

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Alınmaz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Cherry mx varyantı switchleri ucuz olmadığı sürece çok önermiyorum artık
Cherry çok dayanıklı da olsa alanların %99'unun 5 yıl+ aynı klavyeyi kullanmadığını varsayarsak Cherry varyant anahtarlar ile Cherry arasında dayanıklılık olarak bir fark yok. Hatta şimdilerde çoğu klavye hot-swap zaten.

Hissiyat olarak da Cherry'den daha iyi pek çok anahtar üreticisi var.

Lütfen yıllar öncesi bilgilerle yorumlamayalım.

Not: Yorumum konudaki spesifik model için değildir.

Ne olur biri gelip Gamepower, Rampage bozuluyor falan demesin... Varyant anahtarların da kalitesi olduğunu, ne kadar ekmek o kadar köfte olduğunu anlamak zor olmasa gerek. Saçma sapan Outemu anahtarlar tabii bozulur.

Nanaka

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
297
İsim
Kayhan Uygun
Rog Strix Scope RX mi bu mu ?

Cherry mx
cherry mx switch değil hyperx in kendi özel switchi bu ayrıca aqua tactile olanı kullanmıştım on numara klavye kesinlikle bu fiyata rakibi yok çok daha pahalı fiyatları bile hakeden klavye

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
cherry mx switch değil hyperx in kendi özel switchi bu ayrıca aqua tactile olanı kullanmıştım on numara klavye kesinlikle bu fiyata rakibi yok çok daha pahalı fiyatları bile hakeden klavye
Cherry MX varyantı demek cherry dışındaki MX tip her marka demek.

Yani HyperX'in kendi anahtarı da Cherry MX varyantı oluyor.

Ayrıca bu markaların kendi isimli anahtarları büyük çoğunlukla etiket basılmış olur. Anahtar üreticilerinden birine ürettirip üstüne kendi markasını bastırırlar.

HyperX'inki nedir bilmiyorum ama.

Nanaka

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
297
İsim
Kayhan Uygun
Cherry MX varyantı demek cherry dışındaki MX tip her marka demek.

Yani HyperX'in kendi anahtarı da Cherry MX varyantı oluyor.

Ayrıca bu markaların kendi isimli anahtarları büyük çoğunlukla etiket basılmış olur. Anahtar üreticilerinden birine ürettirip üstüne kendi markasını bastırırlar.

HyperX'inki nedir bilmiyorum ama.
Yazıyorum işte HyperX'in kendi switchi direkt kendisi üretiyor youtube üzerinden araştırabilirsin bununla ilgili videolar mevcut hatta diğer switchlere göre daha hızlı ve güzel hissettirdiği için çoğu osu oyuncusu bu son çıkan rapid triggerlı klavyelerden önce hyperx in alloy origins klavyesini tercih ediyorlardı

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Yazıyorum işte HyperX'in kendi switchi direkt kendisi üretiyor youtube üzerinden araştırabilirsin bununla ilgili videolar mevcut hatta diğer switchlere göre daha hızlı ve güzel hissettirdiği için çoğu osu oyuncusu bu son çıkan rapid triggerlı klavyelerden önce hyperx in alloy origins klavyesini tercih ediyorlardı
Kardeşim kavramları karıştırıyorsun. Hyperx'in kendi anahtarı da Cherry varyant oluyor işte. Ayrıca zaten ilk mesajımda da Cherry varyant anahtarların hissiyatının Cherry'den iyi olabileceğini söylüyordum.

İtiraz ettiğin ilk mesajımda da varyant anahtarlar alınmaz diyen arkadaşa karşi çıkıyordum. Sen klavyeyi gömüyorum sandın. Bi düzgün oku sonra cevap ver yahu. Git biraz kitap oku paragraf falan çöz.

Nanaka

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
297
İsim
Kayhan Uygun
Kardeşim kavramları karıştırıyorsun. Hyperx'in kendi anahtarı da Cherry varyant oluyor işte. Ayrıca zaten ilk mesajımda da Cherry varyant anahtarların hissiyatının Cherry'den iyi olabileceğini söylüyordum.

İtiraz ettiğin ilk mesajımda da varyant anahtarlar alınmaz diyen arkadaşa karşi çıkıyordum. Sen klavyeyi gömüyorum sandın. Bi düzgün oku sonra cevap ver yahu. Git biraz kitap oku paragraf falan çöz.
birincisi kardeşin değilim ikincisi klavyeyi gömüyorsun olarak algılamadım o tavsiyeyi kendinde uygulayarak başlayabilirsin git bi iki paragraf çöz kendine gel hadi

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,204
İsim
Murat Orhan
Cherry varyantı hocam işte. Cherry mx olmasa bile kalitesi cherry ile aynı olan ve aynı profil olan switchlere varyant deniyor. Asus NX steelseries switchleri bunlara örnek.

Hyperx switchlerde tek fark AP ve TD değerleri 0.2 ms daha düşük. Ama 1600 tllik bir fark değil bu da. Bu paralara Gateron optical red veya yellowlu klavyeler geliyor ve çok daha düşük gecikmeler sunuyor.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Cherry mx olmasa bile kalitesi cherry ile aynı olan
Alakası yok. Bu anahtarları ilk bulan Cherry idi. Patentine sahiplerdi. Patent süresi dolunca başka firmalar da üretmeye başladı. MX tip yani ucu bu (+) olanlar Cherry marka değilse klon (varyant) denir bu yüzden. Kalite kıstas değil.
Kutu değil mi bunlar? Kutu ise MX değildir. O zaman Cherry klon denmez.
AP ve TD değerleri 0.2 ms
AP= activation point=aktivasyon noktası. TD= travel distance=basım mesafesi. İkisi de ms ile değil mm ile ölçülür. Süre değil uzunluktur. Birisi anahtarın nereye kadar basıldığında aktive olduğunu, diğeri ise ne kadar mesafede dibe ulaştığinı anlatır.

Farklı marka ve tipte anahtarlarda farklı olabilir. Örneğin speed anahtarlarda 1.2mm, blue'larda 2.2mm AP olur. Yani speed olan daha kısa mesafede aktif olduğu için daha hızlı basmış olursun.

0.2 gibi değerler genellikle hata payı içinde olduğundan fark etmezsiniz.

Senin dediğin ms=miliseconds yani milisaniyedir. Bu da klavyeye bastıktan sonra iletilene kadar geçen süreye denir. Basman ile alakası yoktur. Ölçülen gecikme de budur.

Açıkçası E-spor falan oynamıyorsanız +20ms gerçek gecikme süresi üzerinde herhangi bir klavye almadığınız sürece aradaki fark hiçbir şeyi etkilemez.

Bu modelin gecikme değeri 4,5ms olması lazım Rtings'e göre. Gayet iyi yani.

Baya yanlış bilgi dolu etraf sanki.

Profil değil de yapı demek daha doğru olur. Profil dersen normal vs low-profile anlaşılabilir. Switch'in yüksekliğini (boyut) kasteder.

1699874190793.png

Bu tip olanlar Cherry marka değilse Cherry klon olur.

1699874228699.png

Bu şekilde MX olmahan anahtarlar da vardır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,204
İsim
Murat Orhan
Alakası yok. Bu anahtarları ilk bulan Cherry idi. Patentine sahiplerdi. Patent süresi dolunca başka firmalar da üretmeye başladı. MX tip yani ucu bu (+) olanlar Cherry marka değilse klon (varyant) denir bu yüzden. Kalite kıstas değil.

AP= activation point=aktivasyon noktası. TD= travel distance=basım mesafesi. İkisi de ms ile değil mm ile ölçülür. Süre değil uzunluktur. Birisi anahtarın nereye kadar basıldığında aktive olduğunu, diğeri ise ne kadar mesafede dibe ulaştığinı anlatır.

Farklı marka ve tipte anahtarlarda farklı olabilir. Örneğin speed anahtarlarda 1.2mm, blue'larda 2.2mm AP olur. Yani speed olan daha kısa mesafede aktif olduğu için daha hızlı basmış olursun.

Senin dediğin ms=miliseconds yani milisaniyedir. Bu da klavyeye bastıktan sonra iletilene kadar geçen süreye denir. Basman ile alakası yoktur. Ölçülen gecikme de budur.

Açıkçası E-spor falan oynamıyorsanız +20ms gerçek gecikme süresi üzerinde herhangi bir klavye almadığınız sürece aradaki fark hiçbir şeyi etkilemez.

Cherry profilden bahsediyorsunuz siz ben varyantından bahsediyorum. Kalite kısmında da demek istediğim Logitech'in GX(idi sanırım) veya Asus'un NX switchleri cherrye rakip olarak çıkan switchler. Logitech'ten emin değilim ama asustan eminim o yüzden bu şekilde tabir ettim.

Ayrıca NX switchler kutu değil normal cherry profil.

AP ve TD'ın açılımını biliyorum ayrıca zaten mm yazmıştım fakat telefon üzerinden ms'i daha çok kullandığım için oto ms'ye çeviriyor ki zaten yazdığımdan mm olduğu da anlaşılabilir.

Klavyenin kendi ms'inden hiçbir yerde bahsetmemişim zaten. Benim kendi tabirim ile Cherry profilli cherry'den kötü switchler klon Cherry profilli cherryden iyi switchlere varyant diyorum. Hemen hemen aynı anlama geliyor zaten ama ben bu şekilde ayırıyorum.

Kelime anlamı olarak varyant küçük farklar taşıyan klon ise birebir kopya anlamını taşıyor çünkü onu da belirtmiş olayım.

Profil değil de yapı demek daha doğru olur. Profil dersen normal vs low-profile anlaşılabilir. Switch'in yüksekliğini (boyut) kasteder.

Alıntıyı görüntüle

Bu tip olanlar Cherry marka değilse Cherry klon olur.

Alıntıyı görüntüle

Bu şekilde MX olmahan anahtarlar da vardır.
Yapı demek çok absürt kaçmıyor mu? Profil daha alışıldık.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,050,438
Üyeler
166,754
Son üye
eggethebaba
Top Bottom