Neler Yeni

Hz değeri altında fpsde kasma yaşar mıyım

Arda Coşkun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
222
İsim
Arda Coşkun
Merhaba 165hz monitör aldım bu montiorle pubg rdr vs gibi ağır oyunlarda 165 fps altında kasma yaşar mıyım rdrde 165 fps almam imkansız yani kasma hissiyati olur mu akıcılığı etkiler mi?

LastXeon

80+ Bronze
150 fps alırsın bazı sahnelerde 60 düşünce başka sahnelerde kasma hisayatı hisedersin alışması uzun sürer

Arda Coşkun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
222
İsim
Arda Coşkun
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
150 fps alırsın bazı sahnelerde 60 düşünce başka sahnelerde kasma hisayatı hisedersin alışması uzun sürer
Freesync falan var montiorde işe yaramaz mı akıcı oynamak istiyorum güzelim oyunu

LastXeon

80+ Bronze
en iyisi oyundan oyuna kaç fps alıyorsan ortalama onu sınır yap mesela rdr 120 ort ise sınırladır 110 fps ama bu seferde monitör boşuna 165 hz almış oluyorsun sistemi yükseltmiceksen.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Freesync o ekrandaki yırtılmaları önler. Bildiğim kadarıyla

TahinPekmez

80+ Silver
Aldığın mönitörde, adaptive sync veya g-sync varsa hissetmezsin. Oyunun akıcı olmasını sağlayan ilk şartı sağlamışsın 165 hz alarak gayet iyi, ikinciside dediğim olayı aktif etmen lazım.

Arda Coşkun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
222
İsim
Arda Coşkun
en iyisi oyundan oyuna kaç fps alıyorsan ortalama onu sınır yap mesela rdr 120 ort ise sınırladır 110 fps ama bu seferde monitör boşuna 165 hz almış oluyorsun sistemi yükseltmiceksen.

Freesync o ekrandaki yırtılmaları önler. Bildiğim kadarıyla
Donanım arşivi yeni sistemi aldım vslorant falanda oynuyorum 165hz işime uarar rekabetçi oyunlarda oynuyorum ama mafia trilogy aldim sistem için kasma hissi yasicagimi düşünmedim

TahinPekmez

80+ Silver
Freesync falan var montiorde işe yaramaz mı akıcı oynamak istiyorum güzelim oyunu
tabii ki yarar ama nasıl yarar en az 40 FPS üstü alman lazım oyunda. 40 ın altı oldumu yırtılma ve ekran kartı ile senkronize kaçar.

Arda Coşkun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
222
İsim
Arda Coşkun
Aldığın mönitörde, adaptive sync veya g-sync varsa hissetmezsin. Oyunun akıcı olmasını sağlayan ilk şartı sağlamışsın 165 hz alarak gayet iyi, ikinciside dediğim olayı aktif etmen lazım.
Monitörü atayım pek anlamıyorum da bi dk

TahinPekmez

80+ Silver
İçin rahat olsun sana şöyle söyleyim. Benim ekran 144 hz ve G-SYNC tam uyumlu. pes 2021 de 200 üstü fps alıyorum yırtılma takılma yok yağ gibi. 165 i geçsende mönitörün yakalar merak etme. Ama şu olur 140 FPS den aniden 80 lere 60 lara düştü fps o zaman o düşüşü hissedersin. buda bir sorun varsa olur zaten yada oyun arası 30 fps ye sineme geçişlerinde düşerken yaşıyorum

tamam senin ekran kartı nedir? marka model

Arda Coşkun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
222
İsim
Arda Coşkun
İçin rahat olsun sana şöyle söyleyim. Benim ekran 144 hz ve G-SYNC tam uyumlu. pes 2021 de 200 üstü fps alıyorum yırtılma takılma yok yağ gibi. 165 i geçsende mönitörün yakalar merak etme. Ama şu olur 140 FPS den aniden 80 lere 60 lara düştü fps o zaman o düşüşü hissedersin. buda bir sorun varsa olur zaten yada oyun arası 30 fps ye sineme geçişlerinde düşerken yaşıyorum

Valla inşallah bir akıcılık sorunu yaşamam ya yıllardır bu anı bekliyorum tadını sonuna kadar çıkarmak istiyorum can sıkabilir yoksa

Rx6600 i3 12100f

LastXeon

80+ Bronze
Galiba hatırladım kadarıyla mad G-SYNC yoktu

brycexyz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Burak D
FPS bir anda çok fazla düşmediği sürece bir sorun olmaz. Ayrıca gsync veya fresync açık olursa 165hzi düzgün deneyimleyemezsiniz. O yüzden kapalı oynamanız daha mantıklı rekabetçi oyunlarda.

Top Bottom