Neler Yeni

Yardım İşlemci Pinlerim Yamuldu. Ryzen 3 1200

willblacksmith

80+ Bronze
Arkadaşlar kasayı değiştirmek için anakartı sökmem gerekliydi. Snowman T6 ultra işlemci soğutucusunu çıkartmaya çalışırken, termal macun çok fazla yapışmış mı soğutucu blok işlemci ile birlikte geldi. Anakart işlemci kilidi açık felan değildi direk yapışık bir biçimde işlemci ile geldi. Tornavida ile düzeltmeye çalıştım. Yer yer ben biraz daha yamultsam da genel olarak son hali fotolardaki gibidir. Daha fazla ellemedim. Montaj bitti ve kasayı açtım herhangi bir sorun yok. İşlemci yuvaya oturdu. Pinlerde herhangi bir sıkıntı var mıdır? bu pinleri de test edebileceğim bir program var mı? ya da anakarta bir şey olmuş mudur?

Ekler

• 1.jpg
    1.jpg
    1.9 MB · Hit: 175
  • 2.jpg
    2.jpg
    2.2 MB · Hit: 155
  • 3.jpg
    3.jpg
    1.9 MB · Hit: 153
  • 4.jpg
    4.jpg
    2 MB · Hit: 148
  • 5.jpg
    5.jpg
    2.1 MB · Hit: 149

machiqwe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
581
İsim
Ahmet Emre Işık
Yanlış Bilgilendirme
calisiyorsa sorun yok hocam. bir pinde bile sorun olsaydi acilmazdi zaten

Eggg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Ege Uzun
Bir şey olacağını düşünmüyorum iğneyle dikkatlice düzeltebildiğiniz kadar düzeltin çalışıyorsa çalışıyordur zaten bazı pinler kırılsadw bir şey olmuyor. Soğutucu sökerken dikkat etmek lazım DA’nin videosu vardı bu konuda.

Darkleave

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Burak
Çok üzüldüm öncelikle macun yapışması kötü Bi olaymış. İntel soketi de olsa belki bu durum olmazdı diye düşünüyorum. Ancak işlemcideki pinler iletken olduğundan dolayı yuvasına girdiyse sonuçta işini yapacağından ötürü sorun olmayacağını düşünüyorum.

willblacksmith

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
calisiyorsa sorun yok hocam. bir pinde bile sorun olsaydi acilmazdi zaten
Bir şey olacağını düşünmüyorum iğneyle dikkatlice düzeltebildiğiniz kadar düzeltin çalışıyorsa çalışıyordur zaten bazı pinler kırılsadw bir şey olmuyor. Soğutucu sökerken dikkat etmek lazım DA’nin videosu vardı bu konuda.
Çok üzüldüm öncelikle macun yapışması kötü Bi olaymış. İntel soketi de olsa belki bu durum olmazdı diye düşünüyorum. Ancak işlemcideki pinler iletken olduğundan dolayı yuvasına girdiyse sonuçta işini yapacağından ötürü sorun olmayacağını düşünüyorum.
Vallaha işlemciyi de alalı 3 hafta ya oldu ya olmadı. İyi ki çok pahalı bir işlemci değildi Allahtan. Neyse buradan çıkarılacak bir ders daha fazla termal macun sürmemek oldu. Umarım bir şey olmaz arkadaşlar.

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,625
İsim
Mert Can Ergün
İşlemciyi teste sok bakayım sorun olucak mı prime95

emir147

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
673
İsim
Emir Acar
prime 95 indiriyorum o zaman
İşlemciyi çıkartacağınız zaman prime 95 gibi programlarla işlemciye yük bindirip sıcaklığını arttırın sonra da bilgisayarı kapatıp sökün daha kolay oluyor

ThorJ

80+ Silver
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,785
İsim
alperen
İlgilendiği Kategoriler
Araçlar, Akıllı Telefonlar, Donanım, Dizüstü Bilgisayarlar, Custom ROM
Arkadaşlar kasayı değiştirmek için anakartı sökmem gerekliydi. Snowman T6 ultra işlemci soğutucusunu çıkartmaya çalışırken, termal macun çok fazla yapışmış mı soğutucu blok işlemci ile birlikte geldi. Anakart işlemci kilidi açık felan değildi direk yapışık bir biçimde işlemci ile geldi. Tornavida ile düzeltmeye çalıştım. Yer yer ben biraz daha yamultsam da genel olarak son hali fotolardaki gibidir. Daha fazla ellemedim. Montaj bitti ve kasayı açtım herhangi bir sorun yok. İşlemci yuvaya oturdu. Pinlerde herhangi bir sıkıntı var mıdır? bu pinleri de test edebileceğim bir program var mı? ya da anakarta bir şey olmuş mudur?
Geçmiş olsun. Bu soğutucu ile AMD işlemcilerde hep bir sorun oluyor. Ya Die'a baskı uygulayıp RAM'leri okurken sorun oluşturuyor, ya da bu tarz sorunlara neden oluyor. İşlemciyi düzelttiğinize göre bir sorun görünmüyor.

04umut76

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,280
İsim
umut şahin
eğer geri takıp stres testine sok sıkıntı olursa bi çaresine bakarsın

Bünyamina

80+ Platinum
bu işlemciye bile o fan yani ne gerek varki zaten ısınmıyor stokla birde macun falan değişiyorsun gerek yok dostum çalışıyorsa sorun yok dostum

willblacksmith

80+ Bronze
İşlemciyi teste sok bakayım sorun olucak mı prime95
İşlemciyi çıkartacağınız zaman prime 95 gibi programlarla işlemciye yük bindirip sıcaklığını arttırın sonra da bilgisayarı kapatıp sökün daha kolay oluyor
Geçmiş olsun. Bu soğutucu ile AMD işlemcilerde hep bir sorun oluyor. Ya Die'a baskı uygulayıp RAM'leri okurken sorun oluşturuyor, ya da bu tarz sorunlara neden oluyor. İşlemciyi düzelttiğinize göre bir sorun görünmüyor.
eğer geri takıp stres testine sok sıkıntı olursa bi çaresine bakarsın
geçmiş olsun, termal macunun böyle şeylere sebep olduğunu öğrenmiş olduk dikkat ederim artık
bu işlemciye bile o fan yani ne gerek varki zaten ısınmıyor stokla birde macun falan değişiyorsun gerek yok dostum çalışıyorsa sorun yok dostum
38 dakikalık PRIME95 testi yaptım. Sonuç bu şekilde. Herhangi bir sorun var mı?

Ekler

• İŞLEMCİ TESTİ.PNG
    İŞLEMCİ TESTİ.PNG
    66 KB · Hit: 58
Top Bottom