Neler Yeni

Çözüldü✓ İ3 10105F Sıcaklık Değerleri 80 Dereceyi Görüyor

€KO_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ekrem Arda Bakırcı
Agalar i3 10105F model işlemcim var ve işlemcim şu sıralar 72-80 dereceleri görmeye başladı. Termal macun değiştirme zamanı geldimi? yoksa hava sıcaklığından dolayı'mı bu kadar yükseliyor.

Not: bilgisayarı geçen yıl Ekim ayının sonlarına doğru aldım. (Neredeyse 1 sene olucak)

İntel.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Furkan Altındağ
Aldığından Beri termal Macun Sürmüyosan Sür

Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Alperen Erdemir
6 ayda bir oyun oynanan bilgisayarda termal değişim ve temizlik şart. Büyük ihtimalle termal macun kurumuş ve tozlanmıştır elden geçirirsen 10 derece kadar düşebilir sıcaklık son olarak 85 üstü işlemci için uzun soluklu kullanımda sıkıntı yaratabilir.

AltDnc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Altuğ
6 ayda bir oyun oynanan bilgisayarda termal değişim ve temizlik şart. Büyük ihtimalle termal macun kurumuş ve tozlanmıştır elden geçirirsen 10 dereceye kadar düşebilir sıcaklık son olarak 85 üstü işlemci için uzun soluklu kullanımda sıkıntı yaratabilir.
abartma 10 dereceye düşürmek ne

Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Alperen Erdemir
abartma 10 dereceye düşürmek ne
İşlemcim yazın başında yük altında 90 dereceleri görüyordu fanın aliminyumunu temizleyip yıkadım, fan yapraklarını temizledim termal macununu değiştirdim şimdi %100 kullanımlar olursa en fazla 80-82 dereceleri görüyor oda belirli bir süre sonra.

€KO_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ekrem Arda Bakırcı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
6 ayda bir oyun oynanan bilgisayarda termal değişim ve temizlik şart. Büyük ihtimalle termal macun kurumuş ve tozlanmıştır elden geçirirsen 10 dereceye kadar düşebilir sıcaklık son olarak 85 üstü işlemci için uzun soluklu kullanımda sıkıntı yaratabilir.
tavsiyen için saol knk şunu eklemeyi unuttum. İşlemcide sürülü olan fan intelin stok fanında sürülü olan termal macun var. Ve ek olarak şunuda ekliyim kasanın tozunu dün aldım ama işlemci sıcaklığı boşta (msi afterburner üzerinden gördüğüm değer hava birazcık soğuduğunda 30 ısındığında 34 derece) yük altında 80 dereceye kadar çıktı ama ortalama olarak 45-68 derecelerde oyunlarda ortalama sıcaklığı.

AltDnc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Altuğ
İşlemcim yazın başında yük altında 90 dereceleri görüyordu fanın aliminyumunu temizleyip yıkadım, fan yapraklarını temizledim termal macununu değiştirdim şimdi %100 kullanımlar olursa en fazla 80-82 dereceleri görüyor oda belirli bir süre sonra.
işlemcin ne

Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Alperen Erdemir
tavsiyen için saol knk şunu eklemeyi unuttum. İşlemcide sürülü olan fan intelin stok fanında sürülü olan termal macun var. Ve ek olarak şunuda ekliyim kasanın tozunu dün aldım ama işlemci sıcaklığı boşta (msi afterburner üzerinden gördüğüm değer hava birazcık soğuduğunda 30 ısındığında 34 derece) yük altında 80 dereceye kadar çıktı ama ortalama olarak 45-68 derecelerde oyunlarda ortalama sıcaklığı.
Sen bence termal macunu değiş kurumuştur o 1 yıl içinde sıcaklıklar bence normal ama termali değişirsen daha serin çalışır. :)
Q9550, galiba yanlış anladık birbirimizi ben temizlik ve termal bakım uygularsan 10 derece kadar düşebilir sıcaklık demek istemiştim.

AltDnc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Altuğ
Sen bence de termal macunu değiş kurumuştur o 1 yıl içinde sıcaklıklar bence normal ama termali değişirsen daha serin çalışır. :)

Q9550, galiba yanlış anladık birbirimizi ben temizlik ve termal bakım uygularsan 10 derece kadar düşebilir sıcaklık demek istemiştim.
knk sen bu işlemciyle ne oynuyorsun

€KO_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ekrem Arda Bakırcı
Sen bence de termal macunu değiş kurumuştur o 1 yıl içinde sıcaklıklar bence normal ama termali değişirsen daha serin çalışır. :)

peki Zalman ZM-STC8 termal macun'u almayı düşünüyom alınır mı??

Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Alperen Erdemir
knk sen bu işlemciyle ne oynuyorsun
LoL, PUGB Emilatör, Valorant, FİFA 19, Batman Akham serisi, TWD serisi bir sürü oyun oynadım işte niye soruyorsun ki? Farklı bir amaçla soruyorsun gibi hissettim.
peki Zalman ZM-STC8 termal macun'u almayı düşünüyom alınır mı??
Güzel macun MX-4 de bakabilirsin istersen F/P macunlar.

€KO_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ekrem Arda Bakırcı
LoL, PUGB Emilatör, Valorant, FİFA 19, Batman Akham serisi, TWD serisi bir sürü oyun oynadım işte niye soruyorsun ki? Farklı bir amaçla soruyorsun gibi hissettim.

Güzel macun MX-4 de bakabilirsin istersen F/P macunlar.
tavsiyen için saol.

BeKo'O

80+ Silver
şu an öyle aman aman bir problem görmüyorum 80 gibi bir rakam işlemci için çok bir sıcaklık değil ama tdp değeri düşük o yüzden 80'lerin üzerine çıkıyorsa artık bir macun değişim zamanı gelmiş demek fakat yine de pek problem edilecek bir durum değil.

Top Bottom