i3 12100f Upgrade Seçenekleri (5-6k)

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
1,968
Bütçe
5000
Arkadaşlar işlemci odaklı oyunlarda performansı biraz artırmak istiyorum. Çkirdek sayısı daha fazla ve f/p odaklı işlemci upgrade düşünüyorum.
Anakart: H610M-K D4
Ekran Kartı: RTX 2060

İşlemciye 5k bütçe ayırabilirim, çok fark ederse 6k ya çıkabilirim. İşlemciyi test ettikten sonra eski işlemciyi satabilirim, maalesef onun parası bütçeye eklenmeyecek. AMD işlemciye karşı değilim hatta daha çok severim ama anakart da güncelleyince mantıklı olur mu bilemiyorum.

12500 mü almalı, 13400f mi zorlanmalı, 5600+anakart mı düşünülmeli...?
Not: Fiyat avantajı olursa tray sorun değil, ileride indirimde bi sıvı soğutma çözebilirim.

Arkadaşlar işlemci odaklı oyunlarda performansı biraz artırmak istiyorum. Örneğin Apex Legends arkada chrome, spotify, dc açıkken hiç sıkıntı olmuyor. Valorantta sadece dc açınca ufak droplar başlıyor. Bu yüzden çekirdek sayısı daha fazla ve f/p odaklı işlemci upgrade düşünüyorum.
Anakart: H610M-K D4
Ekran Kartı: RTX 2060
Önce ekran kartı güncelleyecektim ancak 4060ti 16GB bekleyeceğim, 8GB bir karta geçmek istemiyorum. Belki ileride daha farklı şeyler de düşünebilirim, şimdilik cpu upgrade düşünüyorum.

İşlemciye 5k bütçe ayırabilirim gibi, çok fark ederse 6k ya çıkabilirim. İşlemciyi test ettikten sonra eski işlemciyi satabilirim, maalesef onun parası bütçeye eklenmeyecek. AMD işlemciye karşı değilim hatta daha çok severim ama anakart da güncelleyince mantıklı olur mu bilemiyorum.

12500 mü almalı, 13400f mi zorlanmalı, 5600+anakart mı düşünülmeli...?
Not: Fiyat avantajı olursa tray sorun değil, ileride indirimde bi sıvı soğutma çözebilirim.
13400f tekler

Geri