Neler Yeni

i5 10400f 100derece de çalışıyor

kaangms

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
229
İsim
Kaan Gümüş
Merhabalar i5 10400f kullanıyorum soğutucum t6 ultra 1-2 haftadır sıcaklıklar arttı malum ama 100dereceye kadar cıkıyor boştaki sıcaklıklar.
Bugun temizlik yaptım mx4 sürdüm termal macun olarak ama banamısın demedi başka bir yerde sorun olabilirni?
Mesaj otomatik birleştirildi:

1658073153773.png

1658073226785.png

Raaazzeeer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
453
İsim
Adem Furkan ATA
Merhabalar i5 10400f kullanıyorum soğutucum t6 ultra 1-2 haftadır sıcaklıklar arttı malum ama 100dereceye kadar cıkıyor boştaki sıcaklıklar.
Bugun temizlik yaptım mx4 sürdüm termal macun olarak ama banamısın demedi başka bir yerde sorun olabilirni?
İşlemci eğer çok üzün süreler o ısıda ısınıyorsa işlemci yanmış ve sıcaklığı algılanamıyor olabilir yada kullandığınız program işlemci ısınızı doğru ölçemiyor olabilir. Farklı programlarla denediniz mi?

kaangms

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
229
İsim
Kaan Gümüş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
evet denedim bilgisayar benim hiç kapanmıyor yaklasık 9-10aydır. Dragon center üzerinden de baktıgımda bu şekilde sonuclar.

Raaazzeeer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
453
İsim
Adem Furkan ATA
evet denedim bilgisayar benim hiç kapanmıyor yaklasık 9-10aydır. Dragon center üzerinden de baktıgımda bu şekilde sonuclar.
O zaman bir bilgisayarcının görmesinde yarar var belkide işlemci sıkıntılıdır. Eğer garantisi varsa bir sorun isterseniz.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
O işlemciyi stok soğutucu ile kullanıyorum oyunlarda 65 derece Prime 95 testinde 75 derece oluyor o işlemci ne öyle yav T6 soğutucu varmış bir de 😅

MkaArda

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Arda Bozbay
işlemci eğer uzun süredir çalışıyorsa içten yanma gibi bir sorun yaşamıştır büyük ihtimalle

kaangms

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
229
İsim
Kaan Gümüş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Raaazzeeer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
453
İsim
Adem Furkan ATA
Garantiye göndersem değişim yaparlarmı?
O soruna bağlı eğer sizden kaynaklı bir şey ise -istemeden bile olsa- geri almıyorlar ama eğer fabrika çıkışı hatalı bir ürünse geri alırlar.

MkaArda

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Arda Bozbay
Garantiye göndersem değişim yaparlarmı?
O konuda pek bir bilgim yok ama eğer hata işlemcinin işinde ise ve sen bu işlemciye fiziksel olarak dokunup elleyip bişey yapmadıysan büyük ihtimalle garanti ya tamir yapar yada değişim yapar

kaangms

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
229
İsim
Kaan Gümüş
O konuda pek bir bilgim yok ama eğer hata işlemcinin işinde ise ve sen bu işlemciye fiziksel olarak dokunup elleyip bişey yapmadıysan büyük ihtimalle garanti ya tamir yapar yada değişim yapar
işlemci sürekli çalışıyordu yanı hiç bir şey yapılmadı sökülüp takılmadı da bugun t6yı söktüm sıcaklık artıyor diye tekrar geri taktım ama bir düşme yaşanmadı. İşin garip yanı mosfetlerde ve soket yeride cok ısınıyor anakarttan kaynaklı bir şey olabilirmi? biosu default ayarlara çeksem bir etkisi olurmu?

MkaArda

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Arda Bozbay
işlemci sürekli çalışıyordu yanı hiç bir şey yapılmadı sökülüp takılmadı da bugun t6yı söktüm sıcaklık artıyor diye tekrar geri taktım ama bir düşme yaşanmadı. İşin garip yanı mosfetlerde ve soket yeride cok ısınıyor anakarttan kaynaklı bir şey olabilirmi? biosu default ayarlara çeksem bir etkisi olurmu?
knk yanlış anlamda 100 derecede çalışırken bırak bios ayarını pc parçalarını söksen yine düzelmez :)

kaangms

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
229
İsim
Kaan Gümüş
knk yanlış anlamda 100 derecede çalışırken bırak bios ayarını pc parçalarını söksen yine düzelmez :)
garantiyemi göndericez illa :D birşeyler denemeden göndermek saçma geliyor

MkaArda

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Arda Bozbay
Dediğim gibi ilk bence bi bilgisayarcıya götür baktı garantilik bişey gönderirsin garantiye

Top Bottom