Neler Yeni

i5 10400F işlemcili sisteme öneriler

Humbel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Bekir Koşar
Bütçe
6500
Merhaba, İyi günler diliyorum herkese.
Ben bir sistem topladım, daha önceden de konu açmıştım -parçalarımı Haziran-Temmuz arası Vatan Bilgisayar'dan mecburi şekilde toplamam gerektiğini belirteyim- ancak sonradan bazı şeylere baktığımda 10400F'in r3 3100 den ve r5 2600'den daha iyi olduğu hatta r5 3600 ile yarıştığını öğrendim. Anakart ve bazı donanımlar hakkında kararsız kaldım ve tercih ettiğim parçaların performanslarını veya uzun süre(5-6yıl hiç değişiklik yapmadan) kullanacağım için ilerleyen yıllarda herhangi bir sorun çıkartacağından kararsız olduğum için konu açmaya karar verdim. Topladığım sistem şu şekilde :
i5 10400F
Anakartta bazooka veya tomahawk önerdiler bütçen yeter ise
MSI 1650 Super gaming x veya MSI 1660 Gaming X
x2 Crucial 8gb(1x8gb) Ballistix DDR4 3000mhz CL15 Siyah Pc RAM - RGB olarak tercih eder isem Crucial 8GB(1x8GB) Ballistix RGB Kırmızı DDR4 3000MHz CL15 PC RAM
SSD olarak da 500gb ssd düşünüyorum ancak tam bir marka/model yok aklımda. Öneriniz lazım.(samsung evo 860 düşünüyordum ancak stok yok, onun yerine de Kingston HyperX Fury 480GB 3D Sata 3.0
Monitör hakkında da maalesef bir fikrim yok.
Kasa hakkında da bir bilgim yok, bunun için vatan yetkililerinden öneri alacaktım ancak elde kalanlara göre veya satmak istediklerine göre öneri yaptıklarını duyunca size danışmak istedim.
Umarım yardım edebilirsiniz, sorunumu doğru bir şekilde anlatabilmişimdir.
Şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla

Top Bottom