Neler Yeni

i5-11400f'li 6000tl sistem tavsiyesi

mstf_90

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Mustafa Arslan
Bütçe
6000
Merhaba arkadaşlar

Bir sistem toplamak istiyorum. Bütçe 6000tl. Elimde kasa ve ekran kartı var.

Zalman Z3 Plus Kasa

Nvidia GTX 970

Yani bana anakart, işlemci, ram ve ssd lazım. İşlemci olarak i5-11400f düşünüyorum. Ryzen 5 3600 da düşündüm ama 11400f e göre daha pahalı ve neredeyse performansları aynı... Ayrıca OC yapmayacağım ve pc daha çok oyun için olacak. İşlemci için soğutucu almayı da düşünüyorum. Forumdaki bir konuda soğutucu tavsiyesi görmüştüm.

ID-COOLING SE-234

Parçalar için tavsiyelerinizi bekliyorum :) Not: RGB konusu hiç önemli değil benim için :D yani ram performansı ya da fiyatı daha iyi olacaksa basit ram'ler bile olur (o yeşiller :D)

İşlemciyi de buradan almayı düşünüyorum. Piyasaya göre fiyatı iyi. Güvenilir de gözüküyorlar.

Şimdiden teşekkürler...

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Merhabalar, öncelikle foruma hoş geldiniz.
Donanımlarınız gayet güzel. Kasa elinizde varmış zaten, hava akışının pek iyi olduğunu sanmıyorum ama idare edeceğini düşünüyorum.
RAM için bütçeniz nedir? (Düşündüğünüz soğutucu ve işlemci gayet iyi, anakart olarak ne düşündünüz?)

mstf_90

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Mustafa Arslan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hoş bulduk teşekkür ederim :)
Evet ben de kasa şimdilik idare eder diye düşündüm. İleri de değiştirebilirim.

Anakart: ASUS PRIME Z590-V
Ram: CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance

Bunları düşünüyorum ama tavsiyelere açığım. SSD konusunda ise bir fikrim yok. Çok çeşit var tabi ama bütçeye uygun bir şey lazım.

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Hoş bulduk teşekkür ederim :)
Evet ben de kasa şimdilik idare eder diye düşündüm. İleri de değiştirebilirim.

Anakart: ASUS PRIME Z590-V
Ram: CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance

Bunları düşünüyorum ama tavsiyelere açığım. SSD konusunda ise bir fikrim yok. Çok çeşit var tabi ama bütçeye uygun bir şey lazım.
Anakart olarak güzel bir seçim. PCI 4.0 kullanabileceksiniz ve RAM'lere OC imkanı var ama RAM tercihinizi beğenmedim.
Bunu almanız daha iyi olacaktır, çip olarak fark var.
SSD olarak bütçe belirtirseniz daha iyi bir öneri yapabilirim.
Düşük bütçede Apacer Panther AS340/AS350, orta bütçede Samsung 870 Evo SATA SSD'yi, yüksek bütçede Samsung 970 Evo Plus/980 Pro'yu önerebilirim.

mstf_90

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Mustafa Arslan
800-900 tl civarlarında bir bütçe var. Samsung 870 Evo daha uygun gözüküyor. 1TB HDD var onunla beraber kullabilirim.

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
800-900 TL civarlarında bir bütçe var. Samsung 870 Evo daha uygun gözüküyor. 1TB HDD var onunla beraber kullabilirim.
Evet iyi olur. Eğer yüksek hızlarla işiniz varsa (render gibi işlemler) 970 Evo Plus 500GB'da bakabilirsiniz.

Allah'ın Kulu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
800-900 TL civarlarında bir bütçe var. Samsung 870 Evo daha uygun gözüküyor. 1TB HDD var onunla beraber kullabilirim.
B560 çipset anakart + 8x2 crucial ballistix + sanddisk ultra 3d 500gb nvme m2 ssd
Kolay gelsin

mstf_90

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Mustafa Arslan
Evet iyi olur. Eğer yüksek hızlarla işiniz varsa (render gibi işlemler) 970 Evo Plus 500GB'da bakabilirsiniz.
Yüksek hız pek gerekmiyor. Çoğunlukla oyun içi :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

SSD konularında çok bilgim yok. Sanddisk ultra 3d 500gb nvme m2 ile Samsung 870 Evo arasında hız farkı var diye biliyorum. NVMe M.2'ler daha hızlı ama ömürlerinin biraz daha düşük olduklarını duydum. Doğru mu bilmiyorum :)

Son düzenleme:

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
SSD konularında çok bilgim yok. Sanddisk ultra 3d 500gb nvme m2 ile Samsung 870 Evo arasında hız farkı var diye biliyorum. NVMe M.2'ler daha hızlı ama ömürlerinin biraz daha düşük olduklarını duydum. Doğru mu bilmiyorum :)
Ultra 3D M2'de DRAM bulunmuyor. Uzun vadede hız düşüküğü/sağlık düşüklüğü olabilir. Ben 870 Evo alırdım. M2 almak istiyorum derseniz eğer A2000'i önerebilirim. DRAM bulunmakta.

Allah'ın Kulu

80+ Silver
En İyi Cevap
1

samsung daha iyidir
Sadece fiyatı biraz tuzlu

Ultra 3D M2'de DRAM bulunmuyor. Uzun vadede hız düşüküğü/sağlık düşüklüğü olabilir. Ben 870 Evo alırdım. M2 almak istiyorum derseniz eğer A2000'i önerebilirim. DRAM bulunmakta.
Hocam samsung dediniz m2 anladım
Bu saatten sonra sata ssd almak mantıksız
Arkadaşın önerdiği gibi dram bulunduran a2000 modelini alabilirsiniz

Son düzenleme:

mstf_90

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Mustafa Arslan
Öneriler için teşekkürler. Sistemi topladığım zaman tekrar yazarım :)

Top Bottom