Neler Yeni

İ5 11600K İçin Anakart Önerisi

Enes_M

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Enes Mert
Bütçe
2000
Amozondan 11600K işlemci almayı düşünüyorum fakat intel bazında işler nasıl yürüyor bilmiyorum.Amd'de olduğu için otomatik overclock yapılabiliyormu ? en fazla kaç ghz'e çıkabiliyor ? Fazla overclock işlerinden anlamıyorum,İntel'de otomatik overclock olayı var mı ?.Max 2000 TL bütçem var hangi anakartı almamı önerirsiniz,kendim overclock yapmıyorum yapmayıda bilmiyorum o yüzden İntel tarafında işler nasıl yürüyor bilgi verirseniz sevinirim.

AlphaOMG

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
711
İsim
Ömer Keskin
Amozondan 11600K işlemci almayı düşünüyorum fakat intel bazında işler nasıl yürüyor bilmiyorum.Amd'de olduğu için otomatik overclock yapılabiliyormu ? en fazla kaç ghz'e çıkabiliyor ? Fazla overclock işlerinden anlamıyorum,İntel'de otomatik overclock olayı var mı ?.Max 2000 TL bütçem var hangi anakartı almamı önerirsiniz,kendim overclock yapmıyorum yapmayıda bilmiyorum o yüzden İntel tarafında işler nasıl yürüyor bilgi verirseniz sevinirim.
İntel’de K ibareli işlemcilerin overclock kilidi açık oluyor. K ibaresi olmayan işlemcilerde overclock ya çok çok sınırlı yada overclok yapılmıyor. İşlemcilerin boost ile kendi kendine işlemci hızlarını arttırabiliyor bu teknoloji mevcut ama buna overclock diyemeyiz. Overclock mantığında işlemcinin base durumda voltaj verilerek çekirdek performansını ve hızını arttırabilmektir. 11600K karşılığı 5600X ve bunun gibi birçok işlemci boost ile işlemci frekans hızını arttırıyor tabi bu uygun sıcaklıklarda geçerli. Şayet işlemci sıcaklığı artar ise işlemci boost yapmaktan vazgeçer base hızlarına geri döner.

MSI MB MAG B560M DDR4 LGA 1200 mATX BAZOOKA Anakart
https://www.hepsiburada.com/msi-mb-...a=Polat+Bilgisayar&url_src=ios-product-detail böyle bir anakart işini görür.

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,228
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Amd ya da intel farketmez işlemcilerin temel hızları ve turbo boost hızları var. Soğutma yettiği sürece Turbo frekanslarda çalışırlar.
Oc ise manuel bu hızların üstüne çıkmakdır. Amd ya da intel'de de aynı prensip.
Amd'nin farkı ise bu konuda kullanıcılara daha çok imkan sağlamak. Örnek olarak Amd'nin bildiğim kadarıyla tüm Ryzen işlemcileri O.c'ye müsaade ederken İntel'de sadece içinde K ibaresi geçen işlemcilerde oluyor. Benzer bir durum anakartta da var.
Aldığın işlemci güçlü 2K bütçede ben bu linkte ki ürünü öneririm, bunun dışında işlemcinim yanına güzel bir sıvı soğutma iyi gider.

Enes_M

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Enes Mert
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Amd ya da intel farketmez işlemcilerin temel hızları ve turbo boost hızları var. Soğutma yettiği sürece Turbo frekanslarda çalışırlar.
Oc ise manuel bu hızların üstüne çıkmakdır. Amd ya da intel'de de aynı prensip.
Amd'nin farkı ise bu konuda kullanıcılara daha çok imkan sağlamak. Örnek olarak Amd'nin bildiğim kadarıyla tüm Ryzen işlemcileri O.c'ye müsaade ederken İntel'de sadece içinde K ibaresi geçen işlemcilerde oluyor. Benzer bir durum anakartta da var.
Aldığın işlemci güçlü 2K bütçede ben bu linkte ki ürünü öneririm, bunun dışında işlemcinim yanına güzel bir sıvı soğutma iyi gider.
Çok teşekkür ederim.

Komera

80+

bana beko derler

80+ Silver
En İyi Cevap
2
K serisi işlemci için Z590 anakart alabilirsin.

Bu link anakarta gitmiyor. Yanlış girilmiş siteye.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,690
Üyeler
163,537
Son üye
HEİSENBERGc3
Top Bottom