i5 12400f aşırı ısınıyor

Reaksiyon skoru
10
Sistem 2 yıllık. i5 12400f in içinden çıkan stok intel fanı takılı. ve aldığımdan beri termal macun yenilemedim. 5 aydır falan aşırı ısınıyordu. bende bugün termal macun yeniledim. coolermaster nano maker termal macununu sürdüm. ama sıcaklıklar değişmedi. en çok valorant oynuyorum 90-100 derece arası geziniyor ve işlemci kullanımım da aşırı yüksek değil %30-40 falan. Sizce kuletipi yada sıvı soğutma alsam düzelir mi? Yoksa yazılımsal bir problem olabilir mi?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

birazdan 1 2 oyunda daha bakıcam

Son düzenleme:
Kule tipi veya sıvı soğutucu alırsan sorunun düzelir. İ5 12400f ısınan bir işlemci stok soğutucu bu işlemciyi soğutmaya yetmez.

Malum havalar sıcak bazı illerimizde 35-40 derecelere bile çıkıyor. Bende i5 12400f kullanıcısı olarak geçen yazda çok sıkıntı çektim işlemcinin 90-100 derecelere çıktığı oldu. Size önerim kule tipi soğutucu almanız ben Thermalright Assassin King aldım ve o günden beri kafam aşırı rahat. İşlemci 60 dereceden yukarıya çıkmıyor ve bilgisayarın çıkardığı ses büyük olçüde azaldı.

forza horizon5te fps ler 120 lerde gezinirken cpu kullanımı 40-65 arası
sıcaklığı hiç değişmiyor 90-100arası
gpu 50 li derecelerde
gpu kullanımı 95 falan

Kule tipi veya sıvı soğutucu alırsan sorunun düzelir. İ5 12400f ısınan bir işlemci stok soğutucu bu işlemciyi soğutmaya yetmez.
önerebileceğin varmı sıvı soğutmada olur kule tipi de olur

Malum havalar sıcak bazı illerimizde 35-40 derecelere bile çıkıyor. Bende i5 12400f kullanıcısı olarak geçen yazda çok sıkıntı çektim işlemcinin 90-100 derecelere çıktığı oldu. Size önerim kule tipi soğutucu almanız ben Thermalright Assassin King aldım ve o günden beri kafam aşırı rahat. İşlemci 60 dereceden yukarıya çıkmıyor ve bilgisayarın çıkardığı ses büyük olçüde azaldı.
saolasın kral. Peki kullandığın kule tipi yeterli olur mu

Geri