i5 12400F STOK FAN RPM SORUNU

Reaksiyon skoru
3
i5 12400F stok fan kullanıyorum ısınma sorununu termal macundan sanıyordum ki aslında öyleydi fakat şimdi işlemci RPM olarak 2500'lere düşüyor bunun sebebi nedir tekrar 96°'ye çıktı ısısı özellikle oyun oynarken oluyor Furmark üzerinden test yaptığımda max 61° görmüştüm

i5 12400F stok fan kullanıyorum ısınma sorununu termal macundan sanıyordum ki aslında öyleydi fakat şimdi işlemci RPM olarak 2500'lere düşüyor bunun sebebi nedir tekrar 96°'ye çıktı ısısı özellikle oyun oynarken oluyor Furmark üzerinden test yaptığımda max 61° görmüştüm
Normal.Kule tipi fan al.Total war warhammer 3 de stok fanla 94 dereceyi görüyordum 50lerde geziyor artık.

Normal.Kule tipi fan al.Total war warhammer 3 de stok fanla 94 dereceyi görüyordum 50lerde geziyor artık.
Bilgisayar temizliği yapılmadan önce hiç bir sorun yoktu fakat temizlikten sonra böyle yapmaya başladı termali değiştirdim normal ısı değerleri düzeldi az da olsa fakat Valorantta yine 96°'ye çıkıyor bu biraz sinir bozucu çünkü 390fps alırken artık 200lerde geziyor fps değerim

Bilgisayar temizliği yapılmadan önce hiç bir sorun yoktu fakat temizlikten sonra böyle yapmaya başladı termali değiştirdim normal ısı değerleri düzeldi az da olsa fakat Valorantta yine 96°'ye çıkıyor bu biraz sinir bozucu çünkü 390fps alırken artık 200lerde geziyor fps değerim
Fanın tam oturduğuna emin misiniz?

fan oturmamış olabilir vidalarını kontrol et bi tur

Aynı sorun bende de var bro. Çözümü Biostan undervolt yapacan 1.1e fan hızını da manuel 1600e çek. Sonra pcyi kapat 5 dakika öyle dene bakalım

fan oturmamış olabilir vidalarını kontrol et bi tur
Fanın 1 vidası bazen tam oturmuyor oynama fln yapıyor bazen oturuyor onu nasıl tam oturtabilirim çok oynak bir vida sistemim var sanırsam ki o kadar da tam oturtup takıyorum dediğinizi deneyeceğim ama eğer olmaz ise İntelin destek ekibini arayacağım bu artık rezalet seviyesine doğru gidiyor

Fanın 1 vidası bazen tam oturmuyor oynama fln yapıyor bazen oturuyor onu nasıl tam oturtabilirim çok oynak bir vida sistemim var sanırsam ki o kadar da tam oturtup takıyorum dediğinizi deneyeceğim ama eğer olmaz ise İntelin destek ekibini arayacağım bu artık rezalet seviyesine doğru gidiyor
fanın hafif havada durması bile aradaki ısı farkını arttırır sağlam bi ısı alışverişi için temas kaçınılmaz olmalı bence o vidadandır servise götürmeni tavsiye ederim hayırlı akşamlar dostum

Büyük ihtimalle işlemci fanı tam oturmamış.

İntelin destek ekibi fanın oturmayan vidası hakkında ne yapabilir... Kule tipi fan alarak çözebilirsin sorununu.Stok fan zaten çok ses çıkartıyor.

Merhaba kardeşim ppnde minecraft oldugu icin sana soruyorum
Sunucuya girerken hata oluyo anlıyosan bakabilirmisin discorddan?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,680
Üyeler
184,667
Son üye
Ardacanu
Geri