İ5 12450H işlemci termal macun değiştirdim ısı arttı

emirdlsln

80+
Reaksiyon skoru
2
Yeni termal macun değiştirdim. Araştırmalarımda Cooler Master Pro V2'nin ısı iletim değerinin (9) iyi olduğu ve önerildiği bilgisine ulaştım, ben de uyguladım. Üzerinden 3 gün geçti fakat ısınma sorunu devam ediyor.

15–20 dakikalık Valorant oynadım, sonuç olarak NitroSense programı 93 °C gösteriyor. Diğer izleme uygulamaları ise daha yüksek değerler veriyor (örneğin 97–100 °C). Özellikle bir işlemci çekirdeği çok fazla ısınıyor. Bu yüzden işlemcinin çektiği gücü dengelemem gerekiyor.

Normalde işlemci 41 W çekerken, bu iki çekirdek 44 W çekiyor. ThrottleStop üzerinden bazı ayarları kıstım ama daha iyi ayar önerisi varsa uygulamak isterim.

Sistem cam kenarında, havadar ve yüksek bir ortamda kullanılıyor. Öneriniz nedir test uygulama Ayar turboyu kapatınca düşüyor fps de düşüyor 200 dan 120fps. Termal macun öneriniz varmı Vatan mağazasından hepsiburada aracılığıyla aldım coolermasteri
Stok soğutucu ilk sürdüm termal cok dendi bende ortaya bi çizik attım kapanınca yayılır diye düşünüyordum

Ekler

• 1000015915.webp
    1000015915.webp
    794 KB · Hit: 27
  • 1000016235.webp
    1000016235.webp
    98.4 KB · Hit: 25
  • 1000015919.webp
    1000015919.webp
    2.3 MB · Hit: 23
  • 1000015918.webp
    1000015918.webp
    187.9 KB · Hit: 24
  • 1000015917.webp
    1000015917.webp
    177 KB · Hit: 19
  • 1000015916.webp
    1000015916.webp
    119.4 KB · Hit: 25
  • 1000015011.webp
    1000015011.webp
    1.4 MB · Hit: 27
fanların çalıştığından emin ol bende bi kere 1 fanın kablosunu takmayı unutmuştum
Eminim efendim fan şu an 5bin devirde performans modunda 90 ı görünce maks açıp 7600Rpm de çalışıyor 80e 76 düşüyor eminim 2 defa yaptım yapa yapa öğrenecem de sorun sürüm tekniğim mi işlemci sorunlumu macun kötümü çözemedim

Yeni termal macun değiştirdim. Araştırmalarımda Cooler Master Pro V2'nin ısı iletim değerinin (9) iyi olduğu ve önerildiği bilgisine ulaştım, ben de uyguladım. Üzerinden 3 gün geçti fakat ısınma sorunu devam ediyor.

15–20 dakikalık Valorant oynadım, sonuç olarak NitroSense programı 93 °C gösteriyor. Diğer izleme uygulamaları ise daha yüksek değerler veriyor (örneğin 97–100 °C). Özellikle bir işlemci çekirdeği çok fazla ısınıyor. Bu yüzden işlemcinin çektiği gücü dengelemem gerekiyor.

Normalde işlemci 41 W çekerken, bu iki çekirdek 44 W çekiyor. ThrottleStop üzerinden bazı ayarları kıstım ama daha iyi ayar önerisi varsa uygulamak isterim.

Sistem cam kenarında, havadar ve yüksek bir ortamda kullanılıyor. Öneriniz nedir test uygulama Ayar turboyu kapatınca düşüyor fps de düşüyor 200 dan 120fps. Termal macun öneriniz varmı Vatan mağazasından hepsiburada aracılığıyla aldım coolermasteri
Stok soğutucu ilk sürdüm termal cok dendi bende ortaya bi çizik attım kapanınca yayılır diye düşünüyordum
Çip üzerine doğrudan macun uygularken yaymak zorundasın üstüne nokta halinde koymak masaüstü işlemcisinde işe yarar ancak.

Çip üzerine doğrudan macun uygularken yaymak zorundasın üstüne nokta halinde koymak masaüstü işlemcisinde işe yarar ancak.
technopat kanalında öyle yapmıştı bende öyle yaptım bilmediğim için sonra sorun olunca bol sürdüğüm söylendi tekrar tek çizgi yaptım uzunlamasına birde ızgaranın üzerinde ufak bir bant eksiği var herhalde klavyenin üzerine ısı vurduğün dan fotoğraftan (fanda ekgzoz ızgarası arkaya çıkan 1 inde) anladım ama elimde bant olmadığı için müdahale etmedim Yayarsam düzelir demi sorun olmaz bant da çekeceğim tekrardan sök tak yaptığım için garanti olsun diye bu termal işe yarar sorun olmaz demi kimisi macunu da beğenmedi mx 6 öneriyorlar sorduğumda

technopat kanalında öyle yapmıştı bende öyle yaptım bilmediğim için sonra sorun olunca bol sürdüğüm söylendi tekrar tek çizgi yaptım uzunlamasına birde ızgaranın üzerinde ufak bir bant eksiği var herhalde klavyenin üzerine ısı vurduğün dan fotoğraftan (fanla ekgzoz ızgaras arkaya çıkan 1 inde) anladım ama elimde bant olmadığı için müdahale etmedim Yayarsam düzelir demi sorun olmaz bant da çekeceğim tekrardan sök tak yaptığım için garanti olsun diye bu termal işe yarar sorun olmaz demi kimisi macunu da beğenmedi mx 6 öneriyorlar sorduğumda
Mx4 Mx6 klasik öneri zaten birde gizlly var

Birde dikkatimi çeken 1 tane performan çekirdeği çok ısınıp değerleri yükseltiyor sürekli termal ona az mı değiyor acaba ısıyı atamıyor 2 fotoğraf aynı valorant oyunu test ettim 15 dakikalık fps sınırını kaldırdım denedım biri oyuzden yüksek diğeri throtel sınırlı 2 sindede 1 tane çekirdek çok yüksek diğerleri beraber stabil (yakın) değerler takip ediyor gibi geldi başka hw programından baktım programda biri fazla gösteriyor diğeri 3-5 derece farklı gösteriyor sıcaklığı

Ekler

• sorunlu çekirdek P3.webp
    sorunlu çekirdek P3.webp
    90.7 KB · Hit: 10
Birde dikkatimi çeken 1 tane performan çekirdeği çok ısınıp değerleri yükseltiyor sürekli termal ona az mı değiyor acaba ısıyı atamıyor 2 fotoğraf aynı valorant oyunu test ettim 15 dakikalık fps sınırını kaldırdım denedım biri oyuzden yüksek diğeri throtel sınırlı 2 sındede 1 tane çekirdek çok yüksek diğerleri beraber stabil çalışıyor gibi geldi başka hw programından baktım programda biri fazla gösteriyor diğeri faklı gösteriyor sıcaklıgı
Çip üzerinde macun bastırarak iyi dağılmıyor ondan bahsediyorum zaten, metal plaka değil bu o yüzden her noktasına güzel macun yayılmalı spatulayla falan yapmak lazım.

Çip üzerinde macun bastırarak iyi dağılmıyor ondan bahsediyorum zaten, metal plaka değil bu o yüzden her noktasına güzel macun yayılmalı spatulayla falan yapmak lazım.
tamam teşekkür ederim bende ona şaşırıyorum bütün testlerde aynı cpu z dahil hep 1 tane çekirdek 5 -8 derece daha çok diğer 3 ü de performans mantığıma yatmadı sizin yorumu okuyunca mantıklı geldi temas etmiyor dediğiniz gibi çirkin ördek fazla yük yükleniyor 1-2 güne bant gelicek hem fanları bantlarım hem de tekrar süreyim miktar iyi mi? peki bir çizgi çekip yaysam olur mu yoksa yarısı kadar mı yaptıktan sonra tekrar testlere tabi tutar paylaşırım

tamam teşekkür ederim bende ona şaşırıyorum bütün testlerde aynı cpu z dahil hep 1 tane çekirdek 5 -8 derece daha çok diğer 3 ü de performans mantığıma yatmadı sizin yorumu okuyunca mantıklı geldi temas etmiyor dediğiniz gibi çirkin ördek fazla yük yükleniyor 1-2 güne bant gelicek hem fanları bantlarım hem de tekrar süreyim miktar iyi mi? peki bir çizgi çekip yaysam olur mu yoksa yarısı kadar mı yaptıktan sonra tekrar testlere tabi tutar paylaşırım
Son yaptığınız miktar iyi ama belki biraz daha az olsa daha iyi de olabilir, sıktığınız gibi bırakmadan yayın ama.

Son yaptığınız miktar iyi ama belki biraz daha az olsa daha iyi de olabilir, sıktığınız gibi bırakmadan yayın ama.
Onunda yarısını kullanmaya çalıştım hocam olmuştmu silip tekrar yapayım mı isterseniz üstünden az sıyıradabilirim fotoğrafta yakınçekim çok gibi durmuş ö cesini paylaşıyım

Ekler

• 1000016353.webp
    1000016353.webp
    834.7 KB · Hit: 13
  • 1000016352.webp
    1000016352.webp
    898.7 KB · Hit: 13
Alakası bile yok gayet de güzel dağılır
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

https://forum.donanimarsivi.com/dat...9705e3dfcf970cc1c9fe315ab.jpg?hash=z3fM8teQtA bu fotoğraf ne bu temizlemeden öncesi mi ?

Geri