Neler Yeni

İ5-13400F Dual Chanel nedir ?

Mert

80+ Silver
Şimdi hocam ben biraz mal oldum bu konuda arkadaş ram olarak geçici hafızayımı soruyo yoksa intelin sitesi derken çekirdek sayısınımı kast etmiş elinde 8+8 ram geçici hafıza var ise 8+8 dersek sizin dediğiniz doğru ama bunuda her anakart desteklemez felan aklım karıştı haklısınız hocam
Öyle bir şey yazmışsın ki tüm algılama yeteneğimi yitirdim. Dual channel desteği varsa 8x4 ile 16x2 arasında teoride hiçbir fark olmaz. Pratikte belki ısınma vs kaynaklı minimal farklar oluşabilir.

Armi3067

80+ Bronze
Sorun değil hocam doğruyu gösterelim o bize yeter, sağ olun.

LefkaSM

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Ali
Öyle bir şey yazmışsın ki tüm algılama yeteneğimi yitirdim. Dual channel desteği varsa 8x4 ile 16x2 arasında teoride hiçbir fark olmaz. Pratikte belki ısınma vs kaynaklı minimal farklar oluşabilir.
İSınma o kadar sorun degil diyom yanlış konuya geldim herhalde max 5 derece oynar

Armi3067

80+ Bronze
Ben genellikle 16x2 almaktansa 4x8 almayı tercih ediyorum boş ram slotları beni tilt ediyor ve kötü duruyor tüm ram slotları dolu olunca görünüş olarakta güzel ve anakrtıda dolu gösteriyor birde rgb 4 tane ramin varsa uff tadından yenmez.

LefkaSM

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Ali
Ben genellikle 16x2 almaktansa 4x8 almayı tercih ediyorum boş ram slotları beni tilt ediyor ve kötü duruyor tüm ram slotları dolu olunca görünüş olarakta güzel ve anakrtıda dolu gösteriyor birde rgb 4 tane ramin varsa uff tadından yenmez.
Hocam ben şimdi anladım konuyu ben tek 2x8 olarak anlatmıssım dual olarak sorduğu için siz elinde olanları katarak anlatmışşınız kusura bakmayın uğrastırdım

Armi3067

80+ Bronze
Ne demek hocam bizde burdan çok bilgi kaptık, bilgide aktarmaya çalışıyoruz. resimli anlatında daha iyi oldu sanırım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mustafa Arpa
Ne demek hocam bizde burdan çok bilgi kaptık, bilgide aktarmaya çalışıyoruz. resimli anlatında daha iyi oldu sanırım.
Reis ben biraz malım da şimdi bendeki diğer 2 slotuda 2x8 le doldurursam pc de 32 gb görxekmiyim performans kaybı yaşicak mıyım kusura bakma 😂

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,465
Üyeler
164,675
Son üye
warıcı
Top Bottom