- Konu Sahibi Konu Sahibi
En fazla 85W görüyor.Kaydettikten sonra yükte kaç W çekiyor? 125W limitine takılmıyordur sanırım?
En fazla 85W görüyor.Kaydettikten sonra yükte kaç W çekiyor? 125W limitine takılmıyordur sanırım?
XTU daki Throttle uyarılarından biri yanıyor mu peki? İşlemci yükteyken XTU dan ekran görüntüsü atar mısın?En fazla 85W görüyor.
XTU daki Throttle uyarılarından biri yanıyor mu peki? İşlemci yükteyken XTU dan ekran görüntüsü atar mısın?
Görev yöneticisi bazen sapıtabiliyor. Diğer yazılımlarda da 4.1GHz olduğunu doğrulayabiliyorsan sorun yoktur.Alıntıyı görüntüle
Hocam herhangi bir uyarı veya bildirim almadım. Şu an render almaktayım, burada anlık görünen veriler bu şekilde ama görev yöneticisinden bakıldığında 3,89 olarak görünüyor.
Görev yöneticisi bazen sapıtabiliyor. Diğer yazılımlarda da 4.1GHz olduğunu doğrulayabiliyorsan sorun yoktur.
6 çekirdek yükteyken maksimum 4.1Ghz görmeye ayarlı sistemin. İşlemcinin overclock kilidi olduğu için bunu değiştirme imkanın da yok. Yani normal değerler alıyorsun. Verimlilik çekirdeklerinin hızı zaten 3.3GHz olmalı.Alıntıyı görüntüle
Çekirdeklerin durumu ise bu şekilde. Diğer yazılımlarda denemedim ama normalde en azından 4.1'e kadar çıkması gerekmez mi?
Anladım hocam.. İ5 13600K serisine geçme niyetim vardı şu an kesinleşti diyebilirim6 çekirdek yükteyken maksimum 4.1Ghz görmeye ayarlı sistemin. İşlemcinin overclock kilidi olduğu için bunu değiştirme imkanın da yok. Yani normal değerler alıyorsun. Verimlilik çekirdeklerinin hızı zaten 3.3GHz olmalı.
Önemli değil. Sonunda K olan işlemcilerde çarpanları arttırma imkanı da oluyor o yönden baya avantajlılar. Ama yanına Z serisi anakart da gerekiyor o iş için yoksa yine izin vermiyorAnladım hocam.. İ5 13600K serisine geçme niyetim vardı şu an kesinleşti diyebilirim
Uzun zamandır bu duruma açıklama arıyordum ama bir türlü bir sonuç bulamamıştım. Sayenizde ve uğraşınızla beraber daha iyi anladım. Her şey için çok teşekkür ederim hocam.![]()
Önemli hocam, iç mimar olduğum için projelerde önemli oluyorÖnemli değil. Sonunda K olan işlemcilerde çarpanları arttırma imkanı da oluyor o yönden baya avantajlılar. Ama yanına Z serisi anakart da gerekiyor o iş için yoksa yine izin vermiyor
İ5 13600K değil de mümkünse geçmişken İ7 serilerine geçsen gayet mantıklı olur. 64GB RAM falan var sisteminde belli ki Render işi senin için önemli![]()
İ7 13700KF alsan çok daha mantıklı olur. Sana GHz den çok fazla çekirdek lazım. 6 çekirdekten 8 çekirdeğe çıkmanın çok iyi bir etkisi olur.Önemli hocam, iç mimar olduğum için projelerde önemli oluyorOfiste kullandığımız bir kasa vardı ve hemen hemen benim bileşenlerimle aynı özelliklere sahipti fakat tek fark İ5 13600K serisi işlemci kullanmaktaydı ve render alırken 5'e yakın bir şekilde GHz oranı çıkıyordu. Birazdan o yüzden i5 13600K düşündüm açıkçası..
Bu durumu değerlendireceğim hocam, tavsiye için çok teşekkür ederim.İ7 13700KF alsan çok daha mantıklı olur. Sana GHz den çok fazla çekirdek lazım. 6 çekirdekten 8 çekirdeğe çıkmanın çok iyi bir etkisi olur.
13700KF nin de stok frekans hızı 5GHz nin üzerinde ve 13600K dan da biraz daha yüksek onu belirteyim.